Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kollégám rendszeresen pénzt...

Kollégám rendszeresen pénzt vesz ki a kasszámból. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A helyzet elég bonyolult. 2 személyes munkahely, ő a felettesem. A kezdetektől jól kijövünk, viszont az utóbbi 2 hónapban sorozatos hiányaim voltak. Gyanakodni kezdtem, így mielőtt elléptem a kasszámtól, a nagyobb címleteket megszámoltam, és bizony már az első alkalommal hiányzott 5000 ft. A viselkedése is megváltozott irányomban, szerintem érzi, hogy tudom.

Nem tudom, mit tegyek.

A vezetőséghez hiába fordulok, legális úton nem tudok semmit bizonyítani. Ráadásul betarthatatlanul szigorúak a szabályok, így én is megütném a bokámat.

Két verzió között vacillálok.

1. Teljesen szabálytalanul felveszem a ténykedését, és szembesítem vele.

Nem tudom, mit váltana ki belőle, nyilván megromlana a viszony, és még az sem lehetetlen, hogy megpróbálna befeketíteni, én pedig nem használhatnám fel a felvételt, mivel törvénytelenül készült.

2. Nem teszek semmit, csak igyekszem minél jobban kizárni a lopás lehetőségét. Nem deltūnően, éppen csak érezze, hogy résen vagyok.

Az a baj, hogy nincs kedvem továbbállni. Felénk nincs nagyon munkalehetőség, és én nagyon szeretem ezt a munkát.

Igazából jó lenne vele átbeszélni az egészet, és visszatérni a régi rendhez. De mi van, ha ez nem sikerül, én pedig függő helyzetben vagyok tőle.

2017. júl. 30. 18:06
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
100%

Ostoba vagy.... 3 oldalon át mindeniki megmobdta.mit tegyel.....

Ne csinalj semmit... maradj kussban es fizessel.....

2017. júl. 30. 20:01
 32/42 A kérdező kommentje:

Én ostoba vagyok, te meg nem tudsz olvasni.

Valaki szerint vegyem fel, más szerint bajom lehet belőle.

Fel lehet fogni, hogy arra vagyok kíváncsi, hogy kiugrasszam-e a nyulat a bokorból?

Mert az nem kérdés, hogy a lehetőségekhez képest zárok, amit lehet.

2017. júl. 30. 20:07
 33/42 anonim ***** válasza:
Szerintem nem má erdekel senkit.... felnött vagy azt csinálsz, amit akarsz...
2017. júl. 30. 20:22
 34/42 Keresztes Bence ***** válasza:
Kérd már meg a fő-főnit, aki a szarka fölött áll, hogy ugyan má rakjunk egy biztonsági kamerát a kasszához mert nem érzem biztonságban vagy azt hiszem lopnak tőlem
2017. júl. 30. 21:14
 35/42 anonim ***** válasza:
Szerintem vedd fel! Már rég ezt kellett volna tenned, nem visszarakni zsebből a hiányt! Szerinted abból nem lehet bajod, hogy 2 hónapja elhallgatod, hogy egy tolvaj van a cégnél?
2017. júl. 31. 09:51
 36/42 anonim ***** válasza:
100%
Te hülye vagy, lop a kasszabol a kollegád te meg ki potolod a saját penzedbol, akkor te szinte mar ingyen dolgozol:D En lebuktatnám es felmondanék kell a ráknak ilyen munkahely, egy gyár is milliószor jobb azt legalabb megfizetik.
2017. júl. 31. 12:51
 37/42 anonim ***** válasza:
oké, hogy a kolléga a helyettesed, de ő felette nincs senki? az nem tűnt még fel senkinek, hogy 2 hónapja hiány van a kasszádban? mert nálunk minimum az lenne, hogy behívatnának és lenne egy kis "baráti" elbeszélgetés, hogy ejnye-bejnye, erre tessék magyarázatot adni. ott elő lehet adni a panaszodat. az oké, hogy veled fizettetik ki a pénzt, ha nálad hiányzik, de ha neked tiszta a lelkiismereted, hogy nem te vetted el, fel lehet vetni a vezetőségnek, hogy rakjanak be egy kamerát és figyeljék meg a kasszádat, hogy mikor és hogyan tűnik el belőle pénz. ez a cég érdeke is, sőt inkább az övék, hogy ne tűnjön el lóvé, nem a tied, szóval már rég meg kellett volna hogy tegyék ezt a lépést!
2017. júl. 31. 18:00
 38/42 anonim ***** válasza:
felettesed, nem helyettesed, bocs :)
2017. júl. 31. 18:01
 39/42 Captain Logic ***** válasza:
#37 Persze, ha lenne ennyi esze a kérdezőnek, ehelyett ő kussban pótolja az összeget...
2017. júl. 31. 19:34
 40/42 anonim ***** válasza:

Egy fillért nem fizetnék be. Szólj a főnök főnőkének.

Azt írtad, helyettesítésre is alig találni embert. Miért rúgnának ki? Ki a fene dolgozna olyan helyen rajtad kívül, ahol saját zsebedből fizeted a kollégád lopását?

2017. júl. 31. 19:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!