Kollégám rendszeresen pénzt vesz ki a kasszámból. Mit tegyek?
A helyzet elég bonyolult. 2 személyes munkahely, ő a felettesem. A kezdetektől jól kijövünk, viszont az utóbbi 2 hónapban sorozatos hiányaim voltak. Gyanakodni kezdtem, így mielőtt elléptem a kasszámtól, a nagyobb címleteket megszámoltam, és bizony már az első alkalommal hiányzott 5000 ft. A viselkedése is megváltozott irányomban, szerintem érzi, hogy tudom.
Nem tudom, mit tegyek.
A vezetőséghez hiába fordulok, legális úton nem tudok semmit bizonyítani. Ráadásul betarthatatlanul szigorúak a szabályok, így én is megütném a bokámat.
Két verzió között vacillálok.
1. Teljesen szabálytalanul felveszem a ténykedését, és szembesítem vele.
Nem tudom, mit váltana ki belőle, nyilván megromlana a viszony, és még az sem lehetetlen, hogy megpróbálna befeketíteni, én pedig nem használhatnám fel a felvételt, mivel törvénytelenül készült.
2. Nem teszek semmit, csak igyekszem minél jobban kizárni a lopás lehetőségét. Nem deltūnően, éppen csak érezze, hogy résen vagyok.
Az a baj, hogy nincs kedvem továbbállni. Felénk nincs nagyon munkalehetőség, és én nagyon szeretem ezt a munkát.
Igazából jó lenne vele átbeszélni az egészet, és visszatérni a régi rendhez. De mi van, ha ez nem sikerül, én pedig függő helyzetben vagyok tőle.
Már az épületben sem lehet kamerât, fényképezőt használni, és ezt nagyon szigorúan veszik.
Felvétel nélkül meg ugye...
Én is felévenném a ténykedését.
Előbb utóbb minden stiklire fény derül, és hogy bizonyítod, hogy nem te voltál?
"betarthatatlanul szigorúak a szabályok"
Ez elég érdekes annak tükrében hogy rendszeresen lehet lopni a kasszából.
Elvileg, ha csak ellépsz a kasszától, mindent el kell zárnod, és kilépni a rendszerből. Ez kb 2 perces procedúra, meg ugye kirámolni is annyi, de naponta vagy 50-szer kell felugrálnod. Betarthatatlan, mert nem fér bele.
Pont ezért a munkahelyem többi hivatalában sem így járnak el. A kollégák között alap szokott lenni a bizalom. És ez mūködött is eddig.
Ráadásul nem csak a pénz mozdítható nálunk.
'Betarthatatlan, mert nem fér bele.'
De, belefer. Vagy ez, vagy a ho vegi hiany, amivel NEKED kell majd elszamolni. Ne a kifogasokat keresd, hanem tegyel erte, hogy a problema ne legyen sokkal, de sokkal sulyosabb.
Ha csak szimpatiat akarsz, hogy mindenki sajnaljon, irj meg par kommentet, meglatod attol is sokkal jobb lesz.
Reggel megszámolom, záráskor leszámoltatnak, rz oké.
De nem elhagyni a helyemet 1-1 percre nem megvalósítható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!