Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kollégám rendszeresen pénzt...

Kollégám rendszeresen pénzt vesz ki a kasszámból. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A helyzet elég bonyolult. 2 személyes munkahely, ő a felettesem. A kezdetektől jól kijövünk, viszont az utóbbi 2 hónapban sorozatos hiányaim voltak. Gyanakodni kezdtem, így mielőtt elléptem a kasszámtól, a nagyobb címleteket megszámoltam, és bizony már az első alkalommal hiányzott 5000 ft. A viselkedése is megváltozott irányomban, szerintem érzi, hogy tudom.

Nem tudom, mit tegyek.

A vezetőséghez hiába fordulok, legális úton nem tudok semmit bizonyítani. Ráadásul betarthatatlanul szigorúak a szabályok, így én is megütném a bokámat.

Két verzió között vacillálok.

1. Teljesen szabálytalanul felveszem a ténykedését, és szembesítem vele.

Nem tudom, mit váltana ki belőle, nyilván megromlana a viszony, és még az sem lehetetlen, hogy megpróbálna befeketíteni, én pedig nem használhatnám fel a felvételt, mivel törvénytelenül készült.

2. Nem teszek semmit, csak igyekszem minél jobban kizárni a lopás lehetőségét. Nem deltūnően, éppen csak érezze, hogy résen vagyok.

Az a baj, hogy nincs kedvem továbbállni. Felénk nincs nagyon munkalehetőség, és én nagyon szeretem ezt a munkát.

Igazából jó lenne vele átbeszélni az egészet, és visszatérni a régi rendhez. De mi van, ha ez nem sikerül, én pedig függő helyzetben vagyok tőle.

2017. júl. 30. 18:06
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%
Ha el kell hagynod a munkahelyed, a kasszát akkor is bezárhatod, és magaddal viszed a kulcsot. Az nem megoldhatatlan.
2017. júl. 30. 18:46
 12/42 A kérdező kommentje:

Kedves 10-es! Nem kifogásokat keresek, csak tudom, hogyan mūködik a munkahelyem, és hogy mi fér bele.

A megoldáshoz kérek segítséget, ehhez vetettem fel 2 verziót, de màs ötletet is szívesen fogadok.

Az az igazság, hogy fosok a nyílt küzdelemtől, volt már távolabbi kollégám, aki belebukott.

2017. júl. 30. 18:47
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

Az általad felvetett két megoldásra magad mondod, hogy nem valósítható meg.

1. Azért nem jó, mert nem vihetsz felvevő eszközt a munkahelyre.

2. Azért nem, mert el kell hagynod a kasszát, de nem zárhatod be.

Akkor mondok néhány lehetőséget:

1. Megkéred a főnöködet, hogy lécci ne lopjál a kasszából. (Ezt ugye nem mered.)

2. Kilépsz. (Ez nem jó, mert szereted a munkádat.)

3. Nem csinálsz semmit, és mindig befizeted, amit ő kilop.

2017. júl. 30. 18:54
 14/42 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%

Én amikor elmegyek, lezárom a kasszát. 3percnél nem vagyok távolabb soha. De amikor hasmenésem volt, akkor is mindig lezártam a kasszát. Nem érdekelt, hogy ez micsoda procedúra.

Az is lehet, hogy ez egy "teszt". Mennyire figyelsz oda a kasszádra. Nálunk volt ilyen. Régen amikor nem lehetett zárni a kasszát, volt, hogy elmentem és néha pluszba voltam, néha mínuszba. Néha a nyitó kassza nem stimmelt.

Azt kiderült, hogy teszt volt.

Szóval most be kell magad biztosítani. Sajnos ha ez pluszmunka, akkor pluszmunka. De a hátad kell védeni, mert ez az egyetlen módja, hogy tisztán kijöjj!

2017. júl. 30. 18:56
 15/42 A kérdező kommentje:

Ráéreztél a problémámra Achillesz, mégha szarkazmus is akart lenni a részedről.

Kurta sz@r úgy bemenni nap, mint nap, hogy esetleg be kell dobnod egy 5-öst a tárcádból. Nem is akarom ezt tovább csinálni. Az utóbbi 2 hónap 40000 forintomba került.

Munkahelyet tényleg nem tudok váltani, örülök, hogy van.

Azt nem tudom eldönteni, hogy fokozott óvatossággal minimalizáljam a veszteséget, vagy pörköljek oda, és adott esetben ebbe bukjak bele.

2017. júl. 30. 19:01
 16/42 anonim ***** válasza:
100%

Ne hagyd felügyelet nélkül a kasszát és kész.

Ha 1 percre is el kell menned tőle, akkor zárd le kóddal kulccsal, ahogy kell. A szabályok is ezért vannak.

Egyébként is, ahol kassza van, ott biztonsági kamerának is kellene lennie. Ez mind a munkáltató, mind a munkavállaló érdeke.

Ha te veszed fel kamerával, akkor te is megütheted a bokádat. Viszont egy szabályoknak megfelelően működtetett biztonsági kamera igenis megoldaná az ilyen helyzeteket.

2017. júl. 30. 19:01
 17/42 A kérdező kommentje:
Amúgy a lécci ne lopj nekem is eszembe jutott. Berakni egy cetlit a fiókba ezzel a szöveggel és lesni a hatást:-)
2017. júl. 30. 19:04
 18/42 A kérdező kommentje:
Bár lenne biztonsági kamera!
2017. júl. 30. 19:05
 19/42 Noblesse Oblige ***** válasza:
Vagy kérsz egy magad mellé egy "felügyelőt". Mond meg, hogy mostanában többször is elszámoltad a pénzt, legyen veled valaki egy ideig aki ellenőriz. Ilyet nem lehet?
2017. júl. 30. 19:06
 20/42 A kérdező kommentje:

Egyrészt még a helyettesítésre is alig lehet embert kapni, másrészt ha valaki mellettem áll, nyilván nem lopna. Max az derülne ki, hogy akkor nincs hiányom.

Az ügymenet meg az, ha gondod van és jelented, kijönnek föntről, benéznek még a feneked lyukába is, és mindig találnak valamit, ami miatt szorulni fogsz.

2017. júl. 30. 19:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!