Ismertek olyat, aki csak nagyon későn kezdett el dolgozni,40 éves korában?
Ha egészséges lennék is,ilyen fizetések mellett,alig ha jutna utazgatásra.
De nem is igazán vágyok rá.
Az ég mindenhol ugyanolyan.
Az egyik ismerősöm most pocsékolt el 150 ezer Ft-ot a Balaton Soundon alig egy hét alatt.
Ezekért nagyon megéri kuporogni aztán:)
Fiatalon csak az tudja úgymond megélni az életet,aki gazdagnak születik.
Egyesek próbálják felvenni velük a versenyt.
50 éves korukig kihajtják a belüket,és mire eljutnak egy anyagi szintre már energiájuk és módjuk sem lesz élvezni az élet bizonyos dolgait.
Nyugdíjat az én generációm meg már nem igen fog kapni,így ez a kérdés sem érdekel már.
Én sem születtem gazdagnak, de vannak dolgok, amik tetszenek és örömet okoznak. Ez nem függ össze a gazdagsággal.
Öröm lehet, ha összejössz a barátaiddal dumálni/enni, ha látsz egy jó filmet, olvasol, kirándulsz, bemész egy múzeumba...
Te nem látod meg a szépséget az életben, ami nagyon nagy hiba.
De,meglátom az élet szépségeit.
Nem mindenhez kell kimozdulni a lakásból vagy társaságban lenni.
"A gyógymódot keresnéd olyan intenzitással, mint a kifogásokat!"
Ez a mondat mindent visz...
"Én,csak arra akartam utalni,hogy betegség és betegség között van különbség"
igen.
van a te eseted, és van, akinek súlyos betegsége van.
szerintem a belnkelt kérdést is te írhattad ki, a kifogások mennyiségéből ítélve...
"Amúgy beszélgettem más orvossal a témáról,aki nem pszichológus,hanem belgyógyász,és mondta,hogy itthon sajnos nem igazán veszik komolyan a mentális betegségeket"
Na ezt bezzeg elhiszi az orvosnak, amikor olyat mond, amit hallani akar.
Ezzel lehet takarózni.
10 másik orvos biztos mást mondott, de nyilván azok nem értenek hozzá...
"Nem,nem derogál.
Ennyiből viszont nem tudok megélni,csak saját lakásban tudnék.
Ami viszont még nincs.
Nem,nem csak a szüleimre támaszkodom,ha ennyire kíváncsi vagy."
Mindig ezzel a saját lakás dologgal jössz. Mintha az bármit megoldana. A saját lakás nem fog neked munkát találni. A saját lakás nem kigyógyítani a mentális betegségből sem.
Ha saját lakásod lenne és egyedül élnél ott, teljes egészében magadra lennél utalva az élet összes területén. Sokkal stresszesebb lennél, mint most vagy. Ami az egészségügyi gondokat is csak tetézné.
Az meg nekem teljesen mindegy, hogy kire támaszkodsz, a szüleidre vagy másokra, de ha nincs munkád, akkor nyilvánvalóan másnak a pénzéből élsz. Márpedig senki nem fog életed végéig gondoskodni rólad. Csodálom, hogy eddig még nem sokalltak be és tették ki a szűrödet az utcára azzal a szöveggel, hogy felnőtt vagy, állj meg a saját lábadon! Más gyerekeket már 18 évesen elrugdosnak otthonról, hogy most már ideje lenne önállósodni!
"Az egyik ismerősöm most pocsékolt el 150 ezer Ft-ot a Balaton Soundon alig egy hét alatt.
Ezekért nagyon megéri kuporogni aztán:)"
Az nem elpocsékolt pénz, hogyha jól érezte magát. Majd idős korában lesz miről mesélnie a gyerekeinek, unokáinak, lesz mire visszaemlékeznie a fiatal éveiből. Ezzel szemben te otthon ülsz, te csak arra tudsz majd visszaemlékezni, hogy milyen kár, hogy elpocsékoltad a fiatal éveidet és nem töltötted azokat eseménydúsan addig, amíg még volt rá lehetőséged.
Amíg nem a te pénzedből élek,ne fájjon neked,kinek a pénzéből élek.
Azt meg hagy döntsem el én,hogy én mire vágyok.
Ha te az unokádnak akarsz mesélni arról,hogy itt és ott voltál(márha az unokáidat érdekelni fogja vagy egyáltalán feléd néznek),akkor tedd.
Én csak megszeretnék élni,egyedül.
Igen,lehet nehezebb lesz az élet egyedül,de nyugalomban leszek,mert nem kell elviselni senkit magam körül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!