Ismertek olyat, aki csak nagyon későn kezdett el dolgozni,40 éves korában?
"Mit teszel ennek érdekében?"
A szervi beteg mit tesz,azért,hogy ne legyen szervi beteg?
Pont ezt mondtam!
Sajnos a mentális betegeket valami kísérleti nyulaknak tekintik,akik gyógyítsák meg magukat,vagy dögöljenek meg.
Mondta neked,voltam pszichológusnál,2-nél is,és egyik sem használt.
Mondd akkor a cukorbetegnek is,hogy gyógyuljon meg,vagy a tolószékesnek,hogy álljon fel!
Amúgy beszélgettem más orvossal a témáról,aki nem pszichológus,hanem belgyógyász,és mondta,hogy itthon sajnos nem igazán veszik komolyan a mentális betegségeket.
Ez jó alibi szakma egyeseknek,és a gyógyszergyáraknak,hogy megélnek ezekből a sok szerencsétlen emberekből.
Amire rájöttem,hogy nem igazán érdemes elmenni 3.hoz,mert mindegyik ugyanazt fogja mondani.
Neki meg tök 8,felveszi a pénzt,akkor is,ha rajtad nem tud segíteni.
"Ja,csak az ilyen melókból nem lehet megélni.
Mégis mire menjek én 100 ezer Ft-ból,ha nincs saját lakásom?"
Ja, hát ha derogál kevés pénzért elmenni dolgozni, akkor már inkább nem is dolgozol?
Mondd, most mire mész 0 forintból úgy, hogy nincs saját lakásod?
Gondolod, a szüleid el fognak élni 100 évig és vígan gondoskodnak rólad életed végéig?
Ők nem mondják neked, hogy ideje lenne már munkát találnod ilyen idősen?
Nem,nem derogál.
Ennyiből viszont nem tudok megélni,csak saját lakásban tudnék.
Ami viszont még nincs.
Nem,nem csak a szüleimre támaszkodom,ha ennyire kíváncsi vagy.
De,mint mondtam neked,8 órában akkor sem tudnék dolgozni.
Ahol idegen helyen kell lenni.
De ha lesz saját lakásom,akkor már ott nyugalomban lehetek teljesen,és majd meglátom mi lesz.
A viszont,hogy se otthon,se a munkahelyen a nap 24 órájában stresszben éljek,nem tartható.
De még van időm kitalálni hogyan fogom megoldani,hogyan fogom túlélni.
Ha nekem is venne holnap valaki egy lakást,és napi 4 órából megtudnék élni,akkor már holnap dolgoznék,de ez még egyelőre nem lehetséges.
Mások utazgatásra,szórakozásra,gyerekre költenek el rengeteg pénzt.
Én ezeket megspórolom.
Így 40 évesen én is elérem talán,azt amit mások,csak nyilván nekem nem lesz annyi tapasztalatom.
Azért hangsúlyozom, hogy a tiéd sem szervi baj, mert aki pl.: tolószékes, hiába akar, nem fog tudni járni, a cukorbeteg hiába akarna nem cukros lenni, attól még sajnos az.
A szervi bajokban sokat tudnak segíteni az orvosok. A mentális bajok valóban mások és itt te tudnál magadnak a legtöbbet segíteni, de folyamatosan jössz a kifogásokkal, hogy MIÉRT NEM lehet megoldani a tiédet.
2 pszichológusnál jártál, nem voltak jók, oké akkor keress tovább. Menj el több orvoshoz is, kutass a témában, keress sorstársakat...
Most komolyan inkább egyedül ülsz otthon, ahelyett, hogy élnéd az életedet? 30 évesen??? Basszus, nem 90 éves vagy, mert akkor oké lenne.
A fizikai betegeket könnyebb gyógyítani,mert az ő betegségük kézzel fogható.
És minden ember belső szervei ugyanúgy működnek.
Az elme,pszichés viszont nem kézzel fogható,és mindenkié más.
Ezért is sokkal nehezebb gyógyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!