Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Miért mondja a főnököm felleng...

Miért mondja a főnököm fellengzősen. "neked nem jár fizetett szabadság"?

Figyelt kérdés

1998-óta vagyok személy és vagyonőr.Sok nívós helyen megfordultam màr.Még soha sehol nem kaptam őrként sem táppénzt,sem fizetett szabadságot.Sőt egyszer a cég hibàjàból munkahelyi balesetem lett,ott még engem kezdtek el fenyegetni,mit mondjak a kórhàzban.

Mindenkinek emelkednek a bérek,az őröknek nem,és minimàlbér alatt éhbérért dolgoznak.Sok óraszàm kell,hogy legyen valamennyi pénz.

Sok őrt ismerek.Egyik az apeh-nàl őrködik,és ők sem kapnak fizetett szabadságot semmilyen formàban ::)))Még ezt is meg merik tenni.

Ez nem síràs,sosem sajnàlok senkitől semmit,de ami állampolgári jogon járna,legalább azt kapjuk màr meg(ha már mindenki más megkapja).Tudom most az jön,az őrök alulképzettek,felhígult a szakma,meg az őr soha nem csinàl semmit.Egy nap betekintést adhatnék egy munkanapomról ràjönnének,vannak nehéz helyek.

Nem vagyok mexikói bevàndorló,becsületesen dolgozom,nekem miért nem jár fizetett szabadság ? :D

2017. febr. 3. 12:18
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Idővel meg lehet szokni.De sokat kerékpàrozom.Nagyon javítja az állóképességet.Viszont a mostani helyemen le tudok ülni.Itt más nehézségek vannak.De tényleg nem panaszkodni írtam ki a kérdést,csak próbálom megérteni.Köszönöm az értelmes hozzászólásokat.
2017. febr. 3. 12:54
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem állampolgári jogon jár, hanem a Munka törvénykönyve szerint.

Ha nem kötsz szerződést, akkor nem véd semmi.

Csak az, ha bepereled a céget a munkaügyi bíróságon.

Persze a munkaügyi felügyeleten is be kell jelenteni az esetet, hogy a törvénytelen módon, illegálisan foglalkoztatnak titeket.

A APEH-nél is gondolom egy kiszervezett cégnek dolgozol, nem az APEH-nek, ez a törvénytelenséget az állam nem engedné meg magának.

Ott elég könnyű a dolgod, helyben jelentheted az esetet az APEH-nek, és megbüntetik őket.

2017. febr. 3. 12:59
 13/30 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok vagyonőri munkát hirdetnek itt a városomban, csak ezért érdeklődtem! Vasiparban dolgoztam eddig, és most mindenféle irányon gondolkozom, viszont csak az egy helyben állást nehezen tűrtem, 1-2 óra után lezsibbadtam tőle. Volt, hogy precíziós fúrógép mellett álltam 3 órán át, nem is éreztem már a lábaimat :D
2017. febr. 3. 13:03
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Na én ezért hagytam abba a vagyonőrködést 4 év után!
2017. febr. 15. 20:14
 15/30 A kérdező kommentje:
Meg is értem
2017. febr. 15. 21:17
 16/30 anonim ***** válasza:

Nem értem hogy te miért közködsz vagyonőrként...

Neked is váltani kellene!

2017. febr. 16. 11:20
 17/30 A kérdező kommentje:
Sajnos igazad van
2017. febr. 16. 14:30
 18/30 A kérdező kommentje:

Közben még mindig nincs adópapírom :D

Tegnap hallottam,egy őr kolléga még rosszabbul járt.10éve van egy munkahelyen,és 2évet igazoltak neki.

2017. febr. 16. 14:33
 19/30 anonim ***** válasza:
75%

Attól hogy itt panaszkodsz nem lesz jobb.

Csináld meg a targoncás jogosítványt, 3 géptípusra 100 ezer alatt meg lehet szerezni és 1 hónap alatt megvan.

Lesz rendes bejelentésed, fizetett szabadságod, fizetett betegszabadságod a hétvégéid és az ünnepnapok is szabadok lesznek és cafetériákal együtt meg lehet keresni a nettó 150-160 ezert 176 órára.

Budapesten és vidéken is keresik a targoncásokat.

2017. febr. 17. 13:58
 20/30 A kérdező kommentje:

Kedves 19-es.Ez nem panaszkodás,csak megvitatunk egy kérdést :).Màsrészt nem szoktam vigyorogva panaszkodni :D.És sajnos Te nem is a kérdésre vàlaszoltál,hiszen nem azt kérdeztem,hogy mit kezdjek az életemmel,milyen irányba mozduljak,milyen képesítést szerezzek. Mondjuk arra kíváncsi lennék,85-90ezres fizetésből hogy tegyem le ezt a vizsgát? :)

Sajnos a Te válaszod,nem tudom pozitívan értékelni.A többieknek meg köszönöm.

2017. febr. 17. 16:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!