Mit tehetek a céges ígérvénnyel ami a 2016-os szabadság kivételére tett ígéretet januárban? Nem akarják kiadni akkor se.
2016 azzal telt hogy szabit kértem és nem kaptam. Újra kértem és nem kaptam. Újra és újra. Most nem. Majd. Sok a munka. Majd nyáron. Majd ősszel. Majd télen.
Eljött az év vége odacsaptam és közöltem hogy addig ki nem megyek az irodából amíg nem rendezzük a szabim sorsát.
Született egy főnöki aláírással ellátott „ígérvény” melyben az áll, hogy 2016-os elmaradt szabadságomat külön kérés nélkül 2017. jan 10-től kivehetem.
Nem vehettem ki. Közölték nem mehetek, ha nem jövök be dolgozni ki vagyok rúgva. Ott lobogtattam a papírt, senkit se érdekelt a főnök épp csak ki nem röhögött.
Akkor ez volt most ez van közölték és munka vagy kirúgnak.
Most mi van? Ezzel a papírral mit tehetek? WC-papír?
Pikk pakk találsz másik munkát, én megmondanám nekik "hogy jó rendben van ha kirúgnak akkor rúgjanak ki és ennyi, de ezzel megyek a munkaügyi bíróságra"
Én jártam úgy hogy papír szerint kivetettek velem szabadságot de valójában nem voltam ott, hanem dolgoztam és ki sem fizették! Amikor reklamáltam, akkor mondták "ha nem tetszik akkor el lehet menni". Én egyből az adminisztráción kikértem a kártyamozgásom arra a hónapra, és a jelenléti ívemet amit külön kell írni, plusz bér papíromon szerepelt hogy kivettem de a jelenlétin nyomokban sem, se azon amit én vezettem, se azon amit a cég írt, meg ugye kártyamozgáson kiderült hogy bent voltam és dolgoztam. Az adminisztrátor hölgy is azért adta ki mert ő tudta hogy igazam van, de meg volt kötve a kezem.
Én fogtam magam és közöltem hogy ha nem fizetik ki, vagy nem adják ki visszamenőlegesen akkor viszlát! Nem hatott meg hogy kirúgnak van más cég is. A portán futott utánam az igazgató hogy "beszéljük meg". Azóta van nálunk az hogy akkor megyek szabira amikor én azt gondolom. Persze megvan adva a kötelező szabadság kivétel mikor kell kivenni pl nyári, téli leállás, ez oké. De amikor dolgom van akkor szólok és sokszor a nagyfőnök bólint rá hogy írják be.
Már az a világ van hogy őket kell fenyegetni, nehezen találnak munkaerőt.
Én kerek perec megmondanám hogy vagy szabi, vagy akkor megyek máshova. Jogilag nem rúghatnak ki ezért, és nem is számoltathatnak le közös megegyezéssel, neked meg nem kell aláírnod. Persze kiszúrásból megtehetik hogy lehetetlen helyzetbe szorítanak hogy olyan munkát adnak amit hülye sem vállalna el és akkor mondják hogy ha nem tetszik akkor számolj le.
Fordulj a szakszervezethez ezzel, ha ott sem érnek semmit akkor keress egy munkaügyekkel foglalkozó ügyvédet, tudtommal szoktak ingyenes tanácsadásokat adni ezzel kapcsolatban. Egyébként a tavalyi évi szabadságaidat márciusig ki kell hogy adják.
"Már az a világ van hogy őket kell fenyegetni, nehezen találnak munkaerőt. "
te melyik viéágban élsz? Vagy én melyikben élek? mert hogy nem ugyanabban az tuti.
Nehezen talál munkaerőt? Dec-ben pakoltak ki tőlünk 2 embert az év végén 1 hét alatt találtak helyettük.
Én azt láttam hogy két ember elment karácsonykor és 1 hét és lett ember helyettük.
Tinglitangli munka? Hát mit nevezünk annak.
Szalagmeló elvileg betanított de a betanítás ebből áll: "na ottan van a szalag látod-e"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!