Szerintetek hogy jobb kivenni a szabadságot, több rövidebb részben, vagy kevesebb hosszabb részben?
Én rövidebb részletekben szeretem. Olyankor jobban értékelem a tovább alvást és az egész napos semmittevést mint mikor 2 hete otthon vagyok és azt könyvelem magamban hogy végre itt a várt szabadság, én meg elpazarolom henyéléssel.
De nyilván van aki pont fordítva szereti.
Attól függ. Pl. amikor a lakásomat vásároltam, és egy rakás tennivaló volt, a szerződéskötéstől kezdve a felújítások összeszervezéséig, mire lakhatóvá vált, és természetesen még véletlenül sem sikerült gyorsan lerendezni mindent, akkor jobb volt, hogy több kisebb részletben kiadták a szabadságaimat. Különben sok múlik a lehetőségeken is, mert van olyan cég, ahol van téli/nyári leállás, és akkor kell kivenni a szabadságot vagy legalább egy részét, amibe a dolgozónak nincs beleszólása.
Nálam, ha van lehetőségem beleszólni, akkor mindig az aktuális helyzet dönt. Van, amikor a több apró részletben kivett szabadság a jó, van, amikor a hosszabb. Illetve ha lehet, én összekötöm hosszú hétvégékkel ezeket a szabadságokat, és akkor kevesebb szabadságfelhasználással mégis több időt tudok pihenni.
Azért havonta 3 szabadnap az szép lenne... :D
Szerintem felesleges havonta 1-2 napot kivenni. Azalatt max. egyszer kialszom magam, de másra ugyanúgy nincs idő.
Akkor inkább 3x1 hét teljes szabadság, akkor el lehet menni nyaralni, pihenni, házfelújítani, akármit.
De mert én vállalom el, én döntök arról mit-mennyit vállalok és én osztom be rá az időmet.
Ha egy hétig fekszek egész nap, akkor fekszek egész nap, max nem jön a pénz.
De senki nem kéri tőlem számon, miért nem dolgozok.
Ezt hívják felnőtt munkavállalásnak. :)
"Ha egy hétig fekszek egész nap, akkor fekszek egész nap, max nem jön a pénz.
De senki nem kéri tőlem számon, miért nem dolgozok. " - És a számlákat ki fizeti be?...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!