Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintetek hogy jobb kivenni...

Szerintetek hogy jobb kivenni a szabadságot, több rövidebb részben, vagy kevesebb hosszabb részben?

Figyelt kérdés
Vagyis hogyan pihentetőbb, szerintetek, ha rövidebb, hétvégékkel együtt 4-5 napokat vesz ki az ember, de sűrübben, kb 1-2 havonta, vagy ha egyben 1 hetet, (vagy akár egyszer 2őt is egyhuzamba) de ugye csak ritkábban, kb 3 havonta?

2017. jan. 12. 21:37
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Én rövidebb részletekben szeretem. Olyankor jobban értékelem a tovább alvást és az egész napos semmittevést mint mikor 2 hete otthon vagyok és azt könyvelem magamban hogy végre itt a várt szabadság, én meg elpazarolom henyéléssel.

De nyilván van aki pont fordítva szereti.

2017. jan. 12. 21:45
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én év elején átnézem a naptárat, hogy mikor jönnek ki az ünnepek keddre vagy csütörtökre, és azok előtte-utána napját megjelölöm magamnak. Ezek ugye egy nap szabik általában. A maradékból leveszem a karácsonyi leállást és a két ünnep közötti időt, az 5-6 nap legfeljebb. Így kb az éves szabim fele marad meg, amiből tud gazdálkodni a cég is (mert ugye ő is rendelkezik valamennyivel, bár ez nincs szigorúan véve), de nekem is van lehetőségem akár egybe több napot is kivenni még (ha netán nyáron eljutnék A-ból B-be, pláne, ha A-B nem azonos városban van).
2017. jan. 12. 22:06
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ. Pl. amikor a lakásomat vásároltam, és egy rakás tennivaló volt, a szerződéskötéstől kezdve a felújítások összeszervezéséig, mire lakhatóvá vált, és természetesen még véletlenül sem sikerült gyorsan lerendezni mindent, akkor jobb volt, hogy több kisebb részletben kiadták a szabadságaimat. Különben sok múlik a lehetőségeken is, mert van olyan cég, ahol van téli/nyári leállás, és akkor kell kivenni a szabadságot vagy legalább egy részét, amibe a dolgozónak nincs beleszólása.

Nálam, ha van lehetőségem beleszólni, akkor mindig az aktuális helyzet dönt. Van, amikor a több apró részletben kivett szabadság a jó, van, amikor a hosszabb. Illetve ha lehet, én összekötöm hosszú hétvégékkel ezeket a szabadságokat, és akkor kevesebb szabadságfelhasználással mégis több időt tudok pihenni.

2017. jan. 12. 22:10
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Azért havonta 3 szabadnap az szép lenne... :D

Szerintem felesleges havonta 1-2 napot kivenni. Azalatt max. egyszer kialszom magam, de másra ugyanúgy nincs idő.

Akkor inkább 3x1 hét teljes szabadság, akkor el lehet menni nyaralni, pihenni, házfelújítani, akármit.

2017. jan. 12. 22:31
 5/14 anonim ***** válasza:
Én akkor veszek ki szabit amikor maszek munka van Kivétel karácsony. :(
2017. jan. 12. 23:01
 6/14 anonim ***** válasza:
16%
A felnőtté válás pillanata az amikor nem kell kuncsorogni a főnöknek, mint anno anyádnak, hogy engedjen el szabadságra, hanem ti osztjátok be az időtöket. :)
2017. jan. 13. 03:13
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
#6 - csakhogy a (felnőtt) dolgozónak nincs ám rálátása sokszor arra, hogy milyen munkák, milyen időre vannak bevállalva a közeljövőben, úgyhogy ez nagyon sokban eltér az "Anyuuu, lemehetek játszani?" kategóriától.
2017. jan. 13. 11:16
 8/14 anonim ***** válasza:
Én a kevesebb, de hosszabb szabadságokat részesítem előnyben, pusztán azért, mert próbáltam azt, hogy csak egy pénteki vagy hétfői napot veszek ki és így megtoldom a hétvégémet, de ugyanúgy 2 napnak érződött, nem 3-nak. Attól a plusz 1 naptól egyáltalán nem éreztem azt, hogy szabadságon lennék, nem is lett több időm dolgokat elintézni. Szóval jobban szeretek egy teljes hétre otthon maradni, akkor akár több napon is csinálhatok amit csak akarok, elmehetek vásárolgatni, meglátogathatom a messze lévő rokonokat is akár, és még mindig maradnak napjaim, amikor csak lustulok, a lábam lógatom és pihenek.
2017. jan. 13. 16:30
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

De mert én vállalom el, én döntök arról mit-mennyit vállalok és én osztom be rá az időmet.

Ha egy hétig fekszek egész nap, akkor fekszek egész nap, max nem jön a pénz.

De senki nem kéri tőlem számon, miért nem dolgozok.

Ezt hívják felnőtt munkavállalásnak. :)

2017. jan. 13. 21:25
 10/14 anonim ***** válasza:

"Ha egy hétig fekszek egész nap, akkor fekszek egész nap, max nem jön a pénz.

De senki nem kéri tőlem számon, miért nem dolgozok. " - És a számlákat ki fizeti be?...

2017. jan. 13. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!