Előre megmondom okt 15-én ki lesz kamubeteg a munkahelyen – gonosz és rosszindulatú vagyok? Több munkatársam szerint igen én meg nem értem miért is lennék az.
Okt 15 szombat rendkívüli munkanap. Ahogy lenni szokott bejönni senki se akar, megrohanták a főnököt hogy szabadságra mennének. A főnök meg azt mondta hogy 1-2 ember mehetne, de szinte az összes nem, és nem akar ebből balhét úgyhogy szabistopot rendel el. Senki se mehet szabira aznap.
Én meg erre megmondtam: előre megmondom azok nevét akik okt 15-én akkor se fognak bejönni ha a fene fenét eszik. Majd eljátsszák pénteken a hattyú halálát és szombaton nagyon komoly betegségbe esnek , háziorvos betegállomány.
Előre megmondom kik azok akik ezt bekamuzzák majd!
Erre meg is kaptam gonosz rosszindulatú alak vagyok!
Erre én meg úgy begorombultam hogy közöltem: biztonsági szolgálatnál leadok egy lezárt borítékot benne azok nevével akik nem jönnek majd és szombatig rájuk bízom tilos felbontani! Majd szombaton kibontjuk és összevetjük a listámat a valós helyzettel! Állítom hogy 90%-ban eltalálom majd ki kamuzott be betegséget.
Na erre rámzúdult a népharag. Mocskos rosszindulatú stb
De miért lennék rosszindulatú?
És TOVÁBBI KÉRDÉS!!! Ha most kikiáltunk engem rosszindulatúnak és eljön a szombat és kibontjuk a borítékot és kiderül hogy igazam volt-akkor mi leszek? Rosszindulatú akkor is? Amikor az élet engem igazol?
mert azt senki se mondja nekem ha valaki szabit kér adott napra nem kap és elmegy betegállományba épp akkor-hogy az nem egy kamus köcsög? És aki erre rámutat az a rosszindulatú?
És a kamus csaló az mi?
Egy hosszú hétvégét, most meg egy 6 napos munkahetet. Hát, tudod, le tudnék én mondani a hosszú hétvégékről ebben a formában, ha csak úgy jár törvényileg, hogy valamelyik szombaton kell ledolgozni azt a plusz napot, amit hozzácsapnak, mert véletlenül pont keddre vagy csütörtökre esik a munkaszüneti nap...
Ahol én dolgozom, ott sem a normál munka folyik ilyenkor, hanem a korábban félretett, nem SOS feladatok behozása. Én szabadságon leszek, mert én az egész nyarat végiggürcöltem, és elfáradtam. Akik bent lesznek, ők pedig az iratokat fogják rendezni, amire máskor nincs idő, mert más feladatok sürgősebbek.
30: nagyon magad ellen írsz :)
Nem ellógják, hanem csak "lecsússzák" a kifizetetlen túlórákat.
Még mindig ott tartunk, hogy a főnök a hunyó, csak neki nem mersz szólni.
Tudod ilyen helyen, ahol kicsesznek a dolgozókkal, még inkább az a szokás, hogy a dolgozók összefognak és legalább egymást nem cseszegetik.
Remélem, sosem kerülsz vezető pozícióba. Vagy legalábbis amíg ilyen frusztrált és - jól mondták - rosszindulatú vagy.
Még mindig ne világos, neked miért jó ezen a témán lovagolni? Mivel ártanak neked ezek a kollégák? Miért fáj neked az, ami láthatóan a cégnek, a feletteseidnek nem?
"Úgyis egyfolytában túlóra van amit ugye a cég soha nem fizet ki" - Na, nem is volt olyan nehéz előkotorni, miért intenek be a munkáltatónak a kollégáid, és tudod, mit, jól teszik. Ha nem fizetnék ki az egyébként elvárt túlórákat, akkor én lehet, hogy még be is jelenteném a munkáltatót az OMMF-nél. Ők inkább nem akarnak tanúskodni járni, és ellógják az áthelyezett munkanapot, és befogják a szájukat. A főnök meg azért nézi el, mert tudja, hogy ha valaki kinyitná a száját, akkor ő is megégetné magát, mert azzal, hogy a túlórák nincsenek kifizetve úgy, hogy elvárják, a munkáltató is szabálytalanságot követ el. Inkább kölcsönösen eltűrik.
A spicliket meg sehol nem szeretik. Ha te elindítod a lavinát azzal, hogy a dolgozók csalnak, azzal a cég más disznóságaira is fényt deríthetnek a felügyeleti szervek. Felkészültél már az álláskeresésre, ha borul a bili?
30-as miert nem mondja ki? Na miert? Azert mert valoszinuleg nem engedheti meg maganak a fonokseg, hogy mindenki szabad legyen.
De nem is akarja magara vallalni onkentesen a rossz szerepet, hogy eldontse ki mehet el es ki nem. Gratulalok, te onkent es dalolva sikeresen magadra haragitottad a munkatarsakat, mikozben a fonokseg ala is bekavartal. Nekik valoszinuleg elment volna ha par ember lelep csendben, de nem, te most pataliat csaptal es alajuk is jo alajul kavartal.
Ah, nincs rosszabb, mint egy dolgozo, aki azt hiszi o a fonokseg, es mindent helyrerak es o mindenbe belelat meg ert.
Korulbelul meg egy-ket ilyen huzas es olyan kellemetlen lesz a hangulat szamodra a melohelyeden, hogy te fogsz magadtol elmenni. Lattam mar ilyet.
"Felkészültél már az álláskeresésre"
Folyamatsoan állást keresek ettől függetlenül is.
Miként szerintem a cég dolgozóinak 100%-a.
Itt két típus van: aki nemrég jött és még nem tudja merre hány méter és aki egy ideje itt van és húzni akar innen.
Olyan aki már egy ideje itt van és maradni is akar na olyan nincs.
Én alapból nem vagyok egy kibúvós alak.
Ha munkanap, akkor munka van, menni kell. Azért fizetnek.
De ha olyan kamubeteg típus lennék, és valaki ennyire magabiztosan kijelentené, hogy tudja, kik jelentenek beteget azon a szombaton én már csak azért is bemennék, illetve próbálnék hatni néhány olyan kollégámra, akikről én is feltételezem (még ha nem is mondom ki publikusan benn), tapasztalatok alapján, hogy nem menne be.
Így neked utólag egy kisebb beégés lenne. Már csak ennyit is megérne a móka, illetve táppénznél többet kapnék arra az egyébként munkanapra is. :)
Kérdező, arra azért vigyázz, hogy a pletyka gyorsan terjed, és ha a kollégáid elhintik, hogy mekkora spicli vagy, és netán ez a fülébe jut másik munkáltatóknak, ahova pályáznál, akkor nemhogy felvenni nem fognak, de még interjúra sem fognak behívni. Senki nem akarja önként hátba szúratni magát, és elárulom, hogy mindenhol van kisebb-nagyobb feketézés, csalás, még a nagy nevű cégeknél is. Nem fogok példákat írni, mert vagy saját bőrömön tapasztaltam (és nem mindig volt jelentősége), vagy elmondták nekem úgy, hogy megbíztak bennem, hogy nem tálalok ki.
Ha meg ilyen a cég, akkor hagyd békén a kollégáidat, nem ér annyit.
"Majd neked kell megcsinalni a betegek munkajat is?"
Na most azért te normális vagy? Szerinted mégis ki a jó framc végzi egy távollevő munkáját? Na mégis ki? Az aki benn van. Igen, nekem (is ) kell megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!