Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy lehet egy ilyen munkát...

Hogy lehet egy ilyen munkát ép ésszel kibírni?

Figyelt kérdés

Vannak szerintem borzalmasan monoton munkák, erre talán a legjobb példa a villamosvezető.

Képzeld el egy pillanatra, hogy villamosvezető vagy. Nem egy napig, hanem mondjuk 40 évig.

Kb. a munkád beindítani a villamost, fékezni, megállni, ajtót nyitni, ajtót becsukni. Kormányozni sem tudsz, még le sem tudsz menni a kijelölt útról. A bemondóba se te szólsz be, hanem egy gépi hang. Ott ülsz a fülkében nadrágban és ingben, és mész oda-vissza.

Egyáltalán lehet ezt a munkát jól vagy rosszul végezni? Lehet valaki jó villamosvezető vagy rossz villamosvezető? Jó mondjuk annyiban biztos, hogy nem megy neki semminek és nem csuk oda senkit az ajtónak.

Ráadásul előrelépési lehetőség sincs. Nem mondhatod magadnak, hogy na most jól fogok dolgozni, és akkor előléptetnek, fizuemelést kapok, én leszek a csapatfőnök.

Egyik általános iskolás osztálytársammal találkoztam tegnap az utcán, beszélgettünk pár percet és mesélte, hogy villamos vezető. Nem akartam mondani, de egy ilyen munkában szerintem 1 hét után felvágnám az ereimet.

Már inkább lennék árufeltöltő vagy mekis eladó, ott legalább némi sanszom van előrelépni, fizuemelést kapni, és legalább mozoghatok.

Valaki el tudja magát képzelni, ha nem is 40, de mondjuk 5 évig, mint villamosvezető?

2015. szept. 2. 22:35
1 2 3
 11/29 anonim válasza:
Pedig egyaltalan nem egyszeru munka. Van fogalmad arrol, hogy milyen nehez azokat a vékony kerekeket a síneken egyensúlyozni? 😁
2015. szept. 2. 23:21
 12/29 anonim ***** válasza:
Az iskolát, hogy? Ha azt kibírod azok után már mindent kilehet.
2015. szept. 2. 23:30
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Én őszintén szólva semmilyen állandó munkát nem bírnék 1-2 évnél tovább, nekem az baromira irritáló, ha hosszabb ideig ugyanazt a munkát kell végeznem. Nem is tudom, hogy bírják más emberek azt, hogy szinte egész életükben ugyanazt a tevékenységet végzik napi 8 órában, vagy rosszabb esetben 10-12 órában. Én akármennyire is szeretek valamit, ha ilyen szinten magamra erőltetném az adott dolgot, pár hónapon belül meggyűlölném az egészet.
2015. szept. 2. 23:39
 14/29 anonim ***** válasza:
Miért, kedves kérdező, mi a Te munkád (ha szabad tudni)?
2015. szept. 3. 00:21
 15/29 anonim ***** válasza:
villamoskipufogó festő
2015. szept. 3. 01:03
 16/29 anonim ***** válasza:
Ha valakinek volt már nagyon szar melója, az utána megbecsül egy viszonylag normálisat. Meg igazából bármilyen melót lehet élvezni, ha békén hagynak, meg tudod találni az olyan apró dolgokat amik elviselhetővé teszik számodra. Ugyanígy a világ legjobb melója is szar, ha egy idióta állandóan a nyakadban liheg. Ismerek olyat, aki arra vágyik, hogy olyan melója legyen ahol nem kell semmin agyalni, csak teszi a dolgát, mint egy robot.
2015. szept. 3. 04:33
 17/29 anonim ***** válasza:
Ne értem kérdező, hogy mit izgulsz ezen. Elképednél azon, hogy hány olyan ember van, aki szereti az ilyen favágás jellegű munkát. Elmegy a munkahelyre/beül a fülkébe stb., letolja a maga kis 8 óráját és dolga vgézetével megy haza. Nyilván van rajta felelősség, hogy ne csukjon oda embereket, normálisan, odafigyelve vezessen és tartsa a menetrendet, de ezek annyira alapvető dolgok. Nem kell különösebben nagyobb döntéseket hoznia, sokféle feladatot elvégezni, túl ngy lexikális háttértudással rendelkezni ésatöbbi. Ezzel nyilván nem azt mondom, hogy nem nagy cucc megtanulni pl. mett/buszt vezetni, de lássuk be, hogy azért annyira megszakadni sem fognak ezekben a munkákban. És ez neki jó, nem cseszegetik közben a kollégák, hülye ügyfelek mindenhol vannak, eltelik a napja és szépen hazamegy. És ennyi neki elég.
2015. szept. 3. 08:12
 18/29 anonim ***** válasza:
Nagyon sok olyan munka van, amit nem szívesen csinálnak az emberek, de a fizetés miatt megteszik. Mindenki a maga szerencséjének kovácsa. Tanulni kell, el kell menni programozni, vagy megtanulni 5 nyelvet, s lehet keresni a százezreket. De valakinek csak villamosvezetői állás jut. Ha tetszik, ha nem, csinálni kell. Nem mindenki akar egyébként előrelépni.
2015. szept. 3. 08:17
 19/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok választ!

Válaszolva az egyik kérdésre, én programozóként dolgozok. De rengeteg ismerősömtől hallottam már, hogy ők ezt semmi pénzért nem csinálnák. Egésznap a gép előtt ülni, ezt nem bírnák - állításuk szerint.

Pedig ha belegondolunk egy asszisztens vagy könyvelő is majdnem egésznap a gép előtt ül, sőt manapság majdnem mindegyik irodai munka nagyrészt gépelőtt-ülős.

2015. szept. 3. 09:06
 20/29 anonim ***** válasza:
100%

17-es válaszra reagálnék először:

Apám buszvezető és az idegei ki vannak. Tudod, miért? A mocskos, szennyes utasoktól, akik mindenbe belekötnek és anyázzák a sofőröket, ahelyett hogy a központba ugatnának. Nem tudom, hogy a villamosvezetők is szoktak kapni hideget-meleget, de gondolom igen. Szóval szerintem ne jelentsük ki, hogy a sofőrködés milyen békés, nyugodt és JÓL FIZETŐ munka, mert ez baromira nem így van. Főleg, ha ezek a jó magyar utak szétrázzák az ember gerincét napi 8 órában a buszban.

A villamosvezetésnek is meg van a maga veszélye, ha egy hülye barom nem figyel és kilép a mozgó jármű elé, vagy átszalad, vagy bármi más. Villamos is ütött már el embert és mondanom sem kell, hogy az ember életét ez megkeserítheti ,ha olyan sérülést vagy halált okoz.

Másrészt, tudjátok ti milyen nehéz bekerülni oda? Főleg a mostani rendszer mellett, nagyon sok mindent kell tudnia egy villamosvezetőnek. 10 emberből ha 5 ember el tudja végezni, az már csoda. Tudni kell a villamossági dolgokat, számításokat, stb. Nem úgy van az, hogy leteszed a jogsit, benyomsz egy gombot és már mész is.

A monotonitás mindenhol meg van.

Én villamosvezető akartam lenni, és a kérdés: miért?

Mert engem érdekel a tömegközlekedés. A rendszer, a menetrend betartás, a jegykezelés, a vezetés, közben ha még olyan helyen is vagyok, gyönörködhetek a tájban, élvezem a motornak a hangját, az ajtónyitásokat, a síneket, magát a járművet, a szépségét, ahogy kanyarodik, stb. Egyszóval mindent, hiába tudom, hogy monoton, de mégis kényelmesebb és nyugisabb, mint egy nagyforgalmú áruházban pénztárkodni, ahol még nagyobb stressz alatt van az ember.

Metróvezető is szívesen lennék, főként a hangok miatt, és mert magával ragad az alagút, de úgy gondolom azt még én is hamarabb megunnám, de 1-2 évre szívesen kipróbálnám.

Szerintem minden szakmának meg van a maga szépsége, még a kukásnak is. Vagy mit szóltok a budipucolóhoz? Van annál rosszabb?

Vagy kényszerből jut ide valaki, vagy, mert szereti.

Miért jobb napi 8 órában egy gép előtt ülni és számokat írkálni könyvelőként?

Belegondoltál már, hogy a világon 95%-ban csak monoton munkák vannak?

2015. szept. 3. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!