Anyósom mindent kidobál ami szerinte egészségtelen! Meddig lehet ezt ép ésszel kibírni?
Szombat óta van nálunk, mert apósommal nagyon összevesztek, és "nincs hova mennie". Gondoltam, 1-2 hétig kibírjuk együtt. De én nem bírom.
Kidobálta az erkélyről az üdítőket (mindig van itthon 1-1 üveg üdítő, ha váratlan vendégek érkeznek), mert azt ő úgyse issza meg és már biztosan ránk romlott. A chipsekkel ugyanez a szitu.
Tegnap vettem joghurtot ami 50%-os volt, ma akartam megenni ebéd után, mire hazaértem a kukában volt! Anyósom azt mondta: "dehát lejárt a szavatossága!".
Tegnap jó szándékúan mosni akart, elindította a mosógépet, még 1/4-ig sem volt.
Ma el kellett mennie boltba, mert elfogyott a sárgarépa. Bejött a munkahelyemre, hogy adjak már neki 5-10 ezer ft-ot mert neki nincs pénze hogy nekünk bevásároljon. (Kb 2-3 szem répa kellett volna a leveshez)
Nem dobhatom ki az utcára, mert a párom édesanyja. De mégsem tudom tolerálni!! :(
Nem a pároddal kell beszélni (minek? ha eddig nem szólt az anyjának, ezután sem fog).
Mondd meg a kedves mamának, hogy nagyon szívesen látjátok AMÍG NEM RENDEZŐDNEK A DOLGOK (nehogy félreértse), de legyen szíves ne dobjon ki semmit csak azért, mert ő nem enné/inná meg. A ti hűtőtök, majd ti eldöntitek, hogy mikor mit dobtok ki belőle.
Mondd meg neki minél hamarabb, kedves, de nagyon határozottan! Remélem a párod nem egy nyuszi, különben még vele is gondjaid lesznek, amíg a kedves mama ott lakik.
A répára kért 10 e ft-ról: egyszer belefér (ha van rá keret!!!), de ha tényleg vett 3 szál répát ebből a pénzből, aztán a többi eltűnt, akkor nem kapna többet.
És: ha nem tetszik, akkor el lehet költözni!
Tudom, bunkón hangzik, de ha nem akarod kiidegelni amgad, akkor ez a megoldás. Áljj a sarkadra rögtön az elején (meg a párodéra is, ha kell).
Abban igazad van, hogy ez nem munkahelyre való téma.
Meg kell beszélni este, hármasban mindent. Konkrétabban:
- Nem nyúlhat a holmitokhoz, sem az üdítőhöz, sem a szennyeshez (kivéve, ha megkéritek). A lejárt joghurthoz sem, bár annak szerintem is kukában a helye.
- Ad vagy nem ad a költségekbe pénzt, illetve mit kell vennie másnap (konkrét lista) és erre adtok neki pénzt, a visszajárót este visszaadja természetesen.
- A saját holmiját nyugodtan mossa ki, én nem akadnék fenn az 1/4-ig lévő gépen. El tudom fogadni, hogy nehéz egyedül egész nap otthon.
"A saját holmiját nyugodtan mossa ki, én nem akadnék fenn az 1/4-ig lévő gépen. El tudom fogadni, hogy nehéz egyedül egész nap otthon."
Aki egyedül van otthon, az pazarolhatja a másik pénzét? Olvasson könyvet, ha unatkozik.
"A lejárt joghurthoz sem, bár annak szerintem is kukában a helye. "
A lejárati dátum csak megközelitőleg érvényes,van hogy előtte nap már penészes,van hogy 1 héttel utána is simán ehető.
Sparban sokszor veszek 50%-os aznap lejáró dolgot,aznap-másnap tökéletes.
Én nem várnék páromra,én már megmondtam volna,hogy ő épp befogadott vendég,aki nem rendezkedhet ahogy neki tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!