Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ítélkezünk iskolai...

Miért ítélkezünk iskolai végzettség alapján?

Figyelt kérdés

Akinek érettségije sincs, ő biztos egy buta, primitív ember,akinek meg diplomája is van, biztos egy nagyon intelligens,értékes ember.

Bemagolnak tananyagokat az iskolában,aminek a nagy része haszontalan, sőt, elavult,vagy akár káros,és ettől valakik...

Biztos egy papír meg azt,hogy ki mennyit ér,vagy mennyire okos? Mert legtöbb esetben, tényleg csak egy papírról beszélhetünk, nem sebészekről pl, akik életeket mentetek.

Vegyünk példának egy divatos szakmát, mint a személyi edzés.

Itthon 99%-ban olyan információt tanulnak,amik elavult hülyeségek,vagy akár károsak is az edzettekre nézve.

De persze, ő elmondhatja magáról, hogy egy komoly edző,van róla papírja, szemben a 8 osztályos senkivel,akinek még érettségije sincs,miközben lehet ő a 8 osztályával többet tud a témában. És rengeteg olyan terület van az életben, ahol tényleg csak egy papírrol beszélünk, tartalom nélkül. És ez határozná meg, ki mennyit ér?

ma 14:55
1 2 3 4 5 6 7
 1/62 anonim ***** válasza:
49%
Ezek szerint neked nincs egy normális végzettséged se, pláne diplomád, ha nem tudod, hogy mennyit kell szenvedni ezekért, és csak intelligens emberek képesek végül elvégezni a komolyabb szakokat. És ha nem iskolai végzettség alapján ítélkezünk, akkor mi alapján? Egy olyan ember aki tenni akar és tud, annak van valamilyen szakmája, végzettsége.
ma 15:08
 2/62 anonim ***** válasza:
80%
Azért általában aki el tud végezni egy egyetemet, az minimum átlag intelligenciával bír. A 8 általánost végzettek többsége pedig átlag alattival. Nem ez határozza meg, hogy ki mennyit ér, de értelmi szintet azért be lehet lőni ez alapján, persze kivételek mindig vannak.
ma 15:09
 3/62 anonim ***** válasza:
75%

Általában csak azok írnak ki ilyen kérdést, akik irigylik azokat, akiknek magasabb iskolai végzettsége van, mert neki nincs. Mindenkinek ott a lehetőség, hogy jelentkezzen főiskolára és legyen diplomája. Nem a másikat kell ok nélkül bántani, csak mert ő diplomás, én pedig nem. Kérdező, ne irigykedj, jelentkezz főiskolára, legyen diplomád.

Persze, egy jó szakember kincset ér, viszont a jó szakember is folyamatosan képzi magát. Egy jó vállalkozó jár ilyen-olyan tanfolyamokra, hogy ő is fejlődjön.

Mivel a munkaerőpiacon hazánkban a papír határoz meg sokmindent, igen, ha erről van szó, a papír határozza meg, hogy ki mennyit ér.

ma 15:12
 4/62 A kérdező kommentje:
Általában. De nem ez határozza meg, nem ítélkezhetsz ez alapján.
ma 15:13
 5/62 anonim ***** válasza:
67%

"Bemagolnak tananyagokat az iskolában,aminek a nagy része haszontalan, sőt, elavult,vagy akár káros,és ettől valakik...

Biztos egy papír meg azt,hogy ki mennyit ér,vagy mennyire okos? Mert legtöbb esetben, tényleg csak egy papírról beszélhetünk"

Ilyeneken csak az lamentál, akinek kisebbségi komplexusa van hogy neki nincs diplomája.

(nekem sincs, még mielőtt ezzel akarna valaki megfeddni)

ma 15:17
 6/62 A kérdező kommentje:

#3 Mire legyek irigy? Rengeteg diplomás ismerősöm, barátom, van. Nem okosabbak nálam, sőt, én világosítom fel őket számtalan esetben. Tulajdonképp, ha megvannék valami végzettséget, én lennék a legokosabb diplomás köztük.

Anyagilag pedig, messze én vittem legtöbbre.

ma 15:18
 7/62 A kérdező kommentje:
5. Nem komplexus. Egyszerűen zavarja az embert, hogy ez alapján ítélkeznek sokan.
ma 15:19
 8/62 anonim ***** válasza:
75%

Kérdező, csak a szád jár. Akkor hajrá, jelentkezz egyetemre, vagy főiskolára és, ha olyan okosnak hiszed magad, akkor szerezz te is diplomát. Nem olyan bonyolult, és egyáltalán nem nehéz.

Úgy utálom, az ilyen okoskodó embereket, akik nagyra vannak maguktól, de amikor már a cselekvés ideje lenne, akkor behúzzák fülüket, farkukat és gyáván elkullognak.

ma 15:20
 9/62 A kérdező kommentje:
#8 Felesleges jelentkeznem egyetemre. Ha fizetek, és megveszem feketén, kb ugyanott vagyok, és időt sporolnek meg. De mondom, nincs rá szükségem, hogy haladja az életben.
ma 15:23
 10/62 anonim ***** válasza:
87%

Látod, most is csak próbálod magyarázni a bizonyítványt, hogy jaj diplomás ismerőseid milyen hülyék, de bezzeg te...

Közbe meg majd szét vet a frusztráció hogy nekik van diplomája neked meg nincs.

ma 15:23
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!