Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ítélkezünk iskolai...

Miért ítélkezünk iskolai végzettség alapján?

Figyelt kérdés

Akinek érettségije sincs, ő biztos egy buta, primitív ember,akinek meg diplomája is van, biztos egy nagyon intelligens,értékes ember.

Bemagolnak tananyagokat az iskolában,aminek a nagy része haszontalan, sőt, elavult,vagy akár káros,és ettől valakik...

Biztos egy papír meg azt,hogy ki mennyit ér,vagy mennyire okos? Mert legtöbb esetben, tényleg csak egy papírról beszélhetünk, nem sebészekről pl, akik életeket mentetek.

Vegyünk példának egy divatos szakmát, mint a személyi edzés.

Itthon 99%-ban olyan információt tanulnak,amik elavult hülyeségek,vagy akár károsak is az edzettekre nézve.

De persze, ő elmondhatja magáról, hogy egy komoly edző,van róla papírja, szemben a 8 osztályos senkivel,akinek még érettségije sincs,miközben lehet ő a 8 osztályával többet tud a témában. És rengeteg olyan terület van az életben, ahol tényleg csak egy papírrol beszélünk, tartalom nélkül. És ez határozná meg, ki mennyit ér?

ma 14:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/80 A kérdező kommentje:

Megint csak a személyeskedés.

Anyagilag mindenem megvan, azt csinálom, amit szeretnék és bőven vagyok annyira intelligens és művelt, hogy akármilyen közegben feltalálom magam.

Miért lennék frusztrált amiatt, mert nimcs érettségim vagy diplomám?

ma 16:13
 32/80 A kérdező kommentje:
#30 Ennyi erővel, ha te akarod tudi az én és a hozzám hasonló emberek útját, járd azt végig. Ti ítélkeztek mi felettünk, mi csak megkérdezzük, mire fel.
ma 16:15
 33/80 anonim ***** válasza:
67%

"Ti ítélkeztek mi felettünk, mi csak megkérdezzük, mire fel."

Mi ez a Királyi többes? Egy uralkodó vagy Sméagol beszél így. Előbbi biztos nem vagy, utóbbi viszont disszociatív személyiségzavarban szenved, ami kezelhető.

ma 16:26
 34/80 A kérdező kommentje:

De beszéljük az anyagiakról is. Hogy a társadalomért tetted le azt a diplomát, kamu, az esetek többségében rühellitek az embereket,és magasról tesztek rá, mi van velük. Mi van még? Az anyagiak. Túl sokra nem viszitek anyagilag, egy átlag mezei nepper, vagy fitnesz influenszer a többszörösét keresi a fizetéseteknek.

Akkor vajon, miért küzdötök? Egy papír miatt,hogy tévesen különbnek érezzétek magatokat másokanál,de a nap végén mi van? Se gazdagabbak, se boldogabbak, se hasznosabbak, se okosabbak nem vagytok, mint az, akit lenéztek.

ma 16:28
 35/80 anonim ***** válasza:
67%

Én már végig jártam a 8 általánosotok útját, sőt, én eljutottam a diplomáig is, mert én nem akartam szakmunkás lenni. Nekem ettől már általános iskolás koromban is több kellett. Nekem céljaim voltak, amiket meg akartam valósítani.

Milyen utad van neked, hogy még érettségid sincs, csak egy szakmád? Nekem is van szakmám, diplomás. Anyagilag nekem is mindenem meg van, azt dolgozom, ami a végzettségem és szeretem is.

Ha annyira meg lennél magaddal elégedve, akkor ez a kérdés meg sem született volna, hisz, ha olyan fejlett lennél, az értelmi intelligencia nem egyenlő a fejlett érzelmi intelligenciával, akkor a frusztrációdat el tudnád engedni, nem érdekelne, hogy ki mit gondol, mert azzal foglalkoznál, hogy hogyan tudnád az életedből kihozni a maximumot, a céljaid megvalósításával foglalkoznál.

Az intelligens ember nem tesz fel ilyen alja szintű, provokatív, frusztrált kérdést.

ma 16:30
 36/80 anonim ***** válasza:
73%
És akit érdekel, vagy szereti csinálni? Én pl. most állatorvosira akarok menni. Nem azért mert majd pénzzel tömöm ki a párnám, hanem mert érdekel, szeretem és tisztelem az állatokat, szeretnék nekik segíteni. Más meg kutatófizikus lesz, mert érdekli, hogy hogyan működik a világ, szeretne kísérletezni, rájönni dolgokra. Vagy épp azért lesz valaki diplomás informatikus, mert szeret programozni és akár saját magának rendszert akar építeni, kísérletezni. Nem csak pénz és társadalmi megbecsülés létezik.
ma 16:33
 37/80 A kérdező kommentje:
#35 Mert az élet annyi, hogy iskolákat jársz ki? 😄 Az élet az iskola után kezdődik,és azzal, hogy neked van egy papírod, nem biztos, hogy értékesebb, vagy ügyesebb ember leszel az életben annál,mint akinek nincs ilyen papirja.
ma 16:37
 38/80 anonim ***** válasza:
67%

A morált egyik egyetemen sem tanítják!

Ha nincs morális tartás, lehet akármilyen Ph.D. meg nem tudom én, milyen fokozattal, végzettséggel rendelkező, onnantól kezdve számomra az nem partiképes.

ma 16:41
 39/80 A kérdező kommentje:
#36 Akkor csináld, ha szereted. Nem a diplomával van baj. Sőt, jó dolog, de ez alapján, nem ítélkezhetünk, mert nem biztos, hogy értékes és ügyes ember az életben egy diplomás, ahogy az se biztos, hogy egy 8 osztályos ember, nem lehet sikeres és értékes. Ennyi a lényeg
ma 16:41
 40/80 A kérdező kommentje:
#38 Ez is igaz👌
ma 16:43
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!