Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Akik ott hagyták az irodai...

Akik ott hagyták az irodai munkát, milyen munkára váltottatok?

Figyelt kérdés

Miután váltottatok irodai munkáról, milyen más területre tértetek át? Milyen megfontolásból léptétek meg ezt?

Csak érdekel engem, mert már pár éve multinál dolgozok, viszont egyáltalán nem érzem úgy, hogy ezt szeretném csinálni életem végéig, nagyon nem így képzeltem el az irodai világot.

jan. 2. 21:36
 1/7 anonim ***** válasza:
93%
Irodaira. Multinál voltam csoportvezető, irodai meló. Most már vállalkozó vagyok, szintén irodai meló.
jan. 2. 21:56
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én az egyetemi mesterképzésem mellett dolgoztam irodai világban, projektmenedzserként 3 évig (elhúzódott a szakdoga). A végére nagyon kiégtem, leginkább attól, hogy ugyanolyan típusú feladatokat, helyzeteket kellett megoldanom, nem volt lehetőségem a kreativitásommal és a szakmai ismereteimmel élni + volt pár reménytelenül húzódó ügy, ami szervezeti hiányosságok miatt nem oldódott meg. És az adminisztrációt, na, azt rettenetesen megutáltam!

Időközben meglett a mesterdiplomám (pszichológia), és gyermekpszichológusként helyezkedtem el egy állami intézményben. Ég és föld! Boldogan hagytam magam mögött az állandó számítógép-bámulást és a mágneskártyát, óraketyegést. :D Sokkal több a szabi, rugalmasabb a munkaidő, családiasabb a munkaközösség és a környezet is, jobban meg vagyok becsülve, marad időm-energiám az egyéni vállalkozásomat építgetni, képződni. Az elején kicsit szorongtam az új szakmai kihívások és felelősségek miatt, de ez lassan elült.

Hálás vagyok azért az előző munkahelyemért is, jó volt a csapat is, a fizetés is, rugalmasak voltak a tanulmányi elfoglaltságaimat tekintve is, csak rettenetesen kiégtem már a végére. Az elején egyébként tetszett a környezet is, ameddig tartott az újdonság varázsa.

Te milyen területen dolgozol? Mi az, amit másképp képzeltél?

jan. 2. 22:08
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én kimentem a Kanári-szigetekre hotelanimátornak.
tegnapelőtt 00:30
 4/7 anonim ***** válasza:
90%
Engem is érdekel a téma, mert ülőidegzsábám van és más egészségügyi okból is jó lenne, ha többet tudnék mozogni. Még nem váltottam, de benzinkutasként, udvarosként el tudnám képzelni magam.
tegnapelőtt 06:57
 5/7 anonim ***** válasza:
90%
Egy ismerősöm kertépítész, kertgondozó, egy másik meg szőlész lett.
tegnapelőtt 12:21
 6/7 A kérdező kommentje:

2-es válaszoló

Hasonlókat érzek már én is, mint te. Nekem is minden egyes nap majdnem ugyanazokkal a feladatokkal és megoldásokkal kell szembe néznem. Mind a folyamatos képernyőbámulás, mind a folyamatos “corporate bullshit” kezd nagyon lefárasztani. (Gondolok itt a felesleges excel tologatásokra, a felesleges adminisztrációra, a felesleges “neked mindig bent kell lenned az irodában” hozzáállásra, a legtöbb kollega alig van bent, felesleges trainingek, kötelező családias felfogás)

Beszállítókkal tartom a kapcsolatot és az operatív, valamint adminisztrációs feladataikat én látom el. Hozzáteszem, hogy a hibákat javítom ki, amiket amúgy ha egy IT csapat ráállna, akkor a munkámat le lehetne a felére redukálni az automatizáció. Néha még SAP-ban is elvégzek javításokat és dolgozok benne és nagyjából ennyi.

Az meg a másik, hogy autóiapri cégnél vagyok jelenleg, azon belül is elektromos autókkal foglalkozik, ami hát most nagyon szorult helyzetben van.

Nem látom az előrelépési lehetőséget, és úgy érzem, hogy kb itt fogok megragadni, mind azok a kollegáim, akik 5,10,15+ éve ugyanazt a pozíciót töltik be a cégnél.

Szóval így összeségében nagyon nem erre számítottam a gyakornoki, valamint a diploma utáni munkám során. Lényegében egy beszűkült feladat körre vagyok behatárolva, amit lassan 70%-ban automatizálni lehetne.

tegnapelőtt 16:36
 7/7 anonim ***** válasza:
55%

2-es vagyok, nagyon átérzem a helyzetedet. Ideiglenesen nem játszik az, hogy cégen belül más pozit/feladatkört kapj? Tudom, a problémáknak csak a felét oldja meg, azokat is csak ideiglenesen, de talán adna ez egy kis lendületet, amíg a helyzetből való kiugráson gondolkodsz. Biztosan találhatsz kiutat, fiatal vagy, csak ki kell bogozni, mi érdekel, és minek van realitása.

Most, hogy így végiggondolom, van két idősebb ismerősöm, akik otthagyták egyszer csak az irodát. Az egyikük villamosvezető, a másikuk business coach lett. Olyat is ismerek, aki a kreatív iparba "tört be" egész más területről, de az más tészta, mert neki addigra már nagy vagyona volt...

Amúgy önismereti csoportokba járva lehet találkozni pályaváltást fontoló/eldöntő/csináló emberekkel, onnan még lehet inspirációt meríteni.

tegnapelőtt 23:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!