Irodai adminisztrációs munkához milyen végzettség kell
legyen?
Figyelt kérdés
Sziasztok
29 éves vagyok, és nagyon szeretnék irodai adminisztrációs munkát csinálni excelben meg hasonló alkalmazásokban. Viszont sajnos csak érettségim van, meg mellette tanfolyamon tanultam adatrögzítést alap szinten Excel táblázat.
Kicsit el vagyok keseredve, mert nem tudom, hogy be lehet e kerülni ennyivel vagy nem?
A fizetés nem számít annyira inkább egy kényelmes munka legyen amit szeretnék csinálni.
Tapasztalatom nincsen semmi ilyen területen, eddig csak más munka volt.
nov. 17. 16:15
2/14 anonim válasza:
Hát engem BSC végzettséggel se vettek fel ilyenekre
nov. 17. 16:19
3/14 anonim válasza:
Elég nagy luxus lenne csak arra tartani egy embert, hogy excel táblázatba írjon adatokat. Ezt legjobb esetben is egy diákmunkással csináltatják meg, mert úgy a lehető legolcsóbb az alkalmazása. A valóságban a te munkakörödnek legfeljebb egy elvégzendő része lesz a dokumentálás, nem maga a feladat.
Az, hogy alap programokat meg tudsz nyitni, abba szöveget beírni és elmenteni, nem versenyképes képesség. Ez a minimum elvárható egy általános iskolát végzett embertől is, amit megtanítottak neki informatika órán. A mai világban a számítógép, irodai programok, internet (nem a közösségi oldalak, hanem hogy nem vagy funkcionális analfabéta és képes vagy tájékozódni és keresni, adatot gyűjteni és felhasználni) használata olyan minimumnak vehető, hogy még az önéletrajzba sem írod be, mert evidens.
nov. 17. 16:24
4/14 anonim válasza:
Csatlakozom a ketteshez...
nov. 17. 16:49
5/14 anonim válasza:
Érettségivel be lehet kerülni ilyen helyekre, de ez nem azt jelenti, hogy automatikusan felveszik az első jelentkezőt aki minimum ezekkel vagy ennél még több skillel is rendelkezik. Az interjú arra is van, hogy emberileg megnézzenek, szimpatikus vagy-e, beillenél-e a többi kolléga közé. Te lehet papíron jól nézel ki, aztán jön utánad egy másik, aki papíron hasonló mint te, de rohadt jól telik az interjú, jó a hangulat, szimpi az ember, nyilván őt fogják felvenni.
nov. 17. 16:52
6/14 anonim válasza:
Az ilyen melókhoz kapcsolatok kellenek, nem végzettség. Esetleg ha beszélsz valamilyen idegen nyelvet akkor több esélyed van.
nov. 17. 16:56
7/14 Mad Max2 válasza:
Sima éretségi is elég lehet
Miért is kéne több?
nov. 17. 17:22
8/14 anonim válasza:
Attól függ milyen típusú irodai munka. Van pénzügyes, szociális jellegű, jegyzői, titkári. Én félig végzek azt, félig terepmunka, diplomával.
nov. 17. 17:40
9/14 anonim válasza:
Mifelénk mindenféle irodai munkánál elvárás valamilyen (nem feltétlenül szakirányú) diploma és legalább az angol nyelv ismerete úgy, hogy folyékonyan menjen szóban és írásban is. A hirdetésekben egyébként középfokú végzettséget szoktak megjelölni, de akinek nincs diplomája, azt már interjú előtt kiszórják.
nov. 17. 17:52
10/14 anonim válasza:
Nekem kovács van, de nálunk szinte feltétel, hogy ne legyen szakember aki érti vagy végzettsége legyen a szakterületen. (állami szféra, brutál fizetesekkel)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!