Irodai munkára manapság hogy lehet bekerülni?
- Sereg, rendőrség. Holnap kezdhetsz!
- Állami hivatalok. Kihalásos. Vagy nagyon speciális munkakör. Vagy veszélyes, amit nem vállal senki, mert 1 rossz aláírás, és mész a sittre.
- Multi. Kihalásos + legyél jó csaj.
Szerintem a legjobb út:
1. egyetem, gyakornokság, átvesznek teljesbe
2. egyetem, mellette gyakornokság (a kötelező felül még 1-2 év), szakkoli, cikk, TDK stb stb. Aztán jelentkezel kezdő állásra és felvesznek.
Nem releváns diplomával nulla munkatapasztalattal nehéz. Persze nem lehetetlen. Most amúgy elég rossz a piaci helyzet, szóval nem/nem csak veled van a baj. Jelentkezz tovább, minden nap 10+ helyre. Ha nem hívnak be, egy-két hét után (100 jelentkezés után) sehova, akkor nézesd át az életrajzod, mert lehet abban van a hiba.
Egyébként teljesen reális hogy csak egy lesz sikeres 500-2000 jelentkezésből ilyen feltételekkel. Kitartást
Seregben érettségi nélkül utóbbi években többet voltam irodaban mint kinn a terepen.
Ha latjak hogy kicsit is értesz hozzá es teszed a dolgod, bamar tolnak egy széket a feneked alá.
Ha nő vagy, akkor kb automatikusan egy irodában kötsz ki, akkor is ha papiron kb tengeralattjáró reaktor karbantartó vagy.
1: Megfelelő tudással
2: Megfelelő hozzáállással (😀)
A közalkalmazottak túlnyomó hányadának röhej kategóriás illetményt szoktak adni és nem azt az egyetlen egy feladatot szokták a nyakukba akasztani, amit le is írnak a munkaszerződésében. Minél alacsonyabb beosztást tölt be valaki a hierarchiában, annál nevetségesebb szokott lenni az illetmény és annál több feladatot zúdítanak a nyakába. Ez az általános felállás, de még így is kihalásos rendszerben működik a munkaerő gazdálkodás vagy nemes egyszerűséggel addig "optimalizálják a létszámot", amíg a Valaki valakijének nem szabadul fel az általa áhított beosztás. A feleségem nem közalkalmazott volt, de mivel kellett valakinek a hely, addig pakolgatták egyik helyről a másikra, amíg nem került az utcára - s mindezt úgy, hogy mindenütt megállta a helyét, elégedett volt az éppen aktuális főnöke a munkájával amellett is, hogy mindig többet teljesített a munkaszerződésében leírtaknál. Az eset csattanója, hogy akinek megcsinálták a helyet, másfél hónapot sem dolgozott azon a helyen, ami miatt kirúgtak egy munkáját jól végző, értő embert.
Ez nem egyedi eset, - a jelenlegi helyzet is nagyjából ez a munkaerőpiacon. A másik elterjedt verzió, hogy hülyére "interjúztatják", - alázzák - a munkavállaló jelöltet, aztán telibe f@ssák a beígért kiértesítés helyett. Van olyan hely, amelyiktől 1991 (!) óta várom a beígért választ - a jelentkezésemre. Nincs mit tovább kommentálni az eseten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!