Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Irodai munkára manapság hogy...

Irodai munkára manapság hogy lehet bekerülni?

Figyelt kérdés
Igazából van egy semmitérő diplomám, nyelvvizsga, plusz elvégeztem egy pár hónapos számítógépes tanfolyamot. Küldözgettem önéletrajzokat és semmi.. Kell valami plusz végzettség ehhez, vagy mit csináljak?

nov. 28. 10:46
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
67%

- Sereg, rendőrség. Holnap kezdhetsz!

- Állami hivatalok. Kihalásos. Vagy nagyon speciális munkakör. Vagy veszélyes, amit nem vállal senki, mert 1 rossz aláírás, és mész a sittre.

- Multi. Kihalásos + legyél jó csaj.

nov. 28. 10:51
 2/35 A kérdező kommentje:
1# Sereg, rendőrségen belül milyen munkakör?
nov. 28. 10:53
 3/35 anonim ***** válasza:
71%
Azért leírhatnád, milyen diplomád van
nov. 28. 11:01
 4/35 anonim ***** válasza:
83%
2.-ra. HR-es, könyvelő, munkavédelmis, energetikus, ... bármi, az is csak egy cég.
nov. 28. 11:02
 5/35 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem a legjobb út:

1. egyetem, gyakornokság, átvesznek teljesbe

2. egyetem, mellette gyakornokság (a kötelező felül még 1-2 év), szakkoli, cikk, TDK stb stb. Aztán jelentkezel kezdő állásra és felvesznek.

Nem releváns diplomával nulla munkatapasztalattal nehéz. Persze nem lehetetlen. Most amúgy elég rossz a piaci helyzet, szóval nem/nem csak veled van a baj. Jelentkezz tovább, minden nap 10+ helyre. Ha nem hívnak be, egy-két hét után (100 jelentkezés után) sehova, akkor nézesd át az életrajzod, mert lehet abban van a hiba.

Egyébként teljesen reális hogy csak egy lesz sikeres 500-2000 jelentkezésből ilyen feltételekkel. Kitartást

nov. 28. 11:03
 6/35 anonim ***** válasza:
62%

Seregben érettségi nélkül utóbbi években többet voltam irodaban mint kinn a terepen.

Ha latjak hogy kicsit is értesz hozzá es teszed a dolgod, bamar tolnak egy széket a feneked alá.

Ha nő vagy, akkor kb automatikusan egy irodában kötsz ki, akkor is ha papiron kb tengeralattjáró reaktor karbantartó vagy.

nov. 28. 11:09
 7/35 anonim ***** válasza:
37%

1: Megfelelő tudással

2: Megfelelő hozzáállással (😀)

nov. 28. 11:11
 8/35 anonim ***** válasza:
73%
Nekem csak egy technikusim+1 OKJ-m van, mégis irodában dolgozok (rendszergazda vagyok). Ismerősömnek szintén OKJ-je, CAD/CAM infós, ő is irodában dolgozik. Másik ismerősöm tb- és bérügyintézőivel+1 pár hónapos valami minőségellenőrzési referens vagy milyen papírral szintén irodában van.
nov. 28. 11:12
 9/35 anonim ***** válasza:
62%

A közalkalmazottak túlnyomó hányadának röhej kategóriás illetményt szoktak adni és nem azt az egyetlen egy feladatot szokták a nyakukba akasztani, amit le is írnak a munkaszerződésében. Minél alacsonyabb beosztást tölt be valaki a hierarchiában, annál nevetségesebb szokott lenni az illetmény és annál több feladatot zúdítanak a nyakába. Ez az általános felállás, de még így is kihalásos rendszerben működik a munkaerő gazdálkodás vagy nemes egyszerűséggel addig "optimalizálják a létszámot", amíg a Valaki valakijének nem szabadul fel az általa áhított beosztás. A feleségem nem közalkalmazott volt, de mivel kellett valakinek a hely, addig pakolgatták egyik helyről a másikra, amíg nem került az utcára - s mindezt úgy, hogy mindenütt megállta a helyét, elégedett volt az éppen aktuális főnöke a munkájával amellett is, hogy mindig többet teljesített a munkaszerződésében leírtaknál. Az eset csattanója, hogy akinek megcsinálták a helyet, másfél hónapot sem dolgozott azon a helyen, ami miatt kirúgtak egy munkáját jól végző, értő embert.

Ez nem egyedi eset, - a jelenlegi helyzet is nagyjából ez a munkaerőpiacon. A másik elterjedt verzió, hogy hülyére "interjúztatják", - alázzák - a munkavállaló jelöltet, aztán telibe f@ssák a beígért kiértesítés helyett. Van olyan hely, amelyiktől 1991 (!) óta várom a beígért választ - a jelentkezésemre. Nincs mit tovább kommentálni az eseten.

nov. 28. 11:21
 10/35 anonim ***** válasza:
53%
Nyilván kell plusz végzettség, mivel nincs olyan, hogy "az irodai munka". Adott munkakörök vannak amikhez adott irányú tudás kell.
nov. 28. 11:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!