Manapság miért munkaközvetítőn keresztül lehet gyárba
bekerülni?
Azért mert gyorsan meg lehet szabadulni a nem megfelelő munkaerőtől így.
2019. júl. 31. 13:00
Mert nagy a jövésmenés a dolgozók közt így inkább kiadják ennek kezelését másnak. Pl sokkal jobban tudnak toborozni, munkaerő nyilvántartást kezelik. Illetve nagyon sokszor csak bizonyos időszakokra kell ember.
2019. júl. 31. 13:03
3/11 A kérdező kommentje:
Még sosem jelentkeztem így viszont a barátnőm másnap mehetett is melózni rá pár hónapra meg úgyanúgy tesztírás vot mondjuk má hónapokig ott van akkor nem értem miért.
Viszont a munkaerö közvetitö cég levesz valamennyit a fizubol de cserebe nagyon kedvesek. Olyan 15-20 ezer korul szerintem levesz. Mert volt olyan melo amit ugyanaz volt es ceg is hirdette meg munkaero is es kb 15-20 ezer ft elteres volt a felajanlott bérek közt.
2019. júl. 31. 13:07
5/11 A kérdező kommentje:
Na ja oda kell figyelni gondoltam hogy leszedik a jutalékot.
Nem vonnak le semmit, ez teljesen téves. Az lehet, hogy a bruttó besorolási bér az első fél évben nem egyezik meg a rendes és a kölcsönzött munkavállalók esetén. Fél év után amúgy rendezni kell a béreket, azonos munkakörben egyenlő ber jár, függetlenül attól higy saját munkavállaló vagy kölcsönzött.
A bruttó bérből pont ugyanannyi levonás van, mintha közvetlenül a cégnél dolgoznál. A közvetítő a cégtől kap ezért díjat, nem a munkavállalótól vonnak jutalékot.
Tehát te kapsz br 200.000-t akkor a cég kifizeti ezt plusz a közterheket és a kölcsönzés díjat.
2019. júl. 31. 13:19
Többször vállaltam közvetítőn keresztül gyári munkát. Közben kiderült, hogy jóval kevesebbet kapok, mint akik a cégen keresztül jelentkeztek. Nekem könnyebb volt bekerülni, de nem érte meg.. A gyár hr-esén keresztül jelentkezz, ha hosszú távon tervezel.
2019. júl. 31. 13:22
Igy is úgyis lesz beszélgetés a hr-esel azt kell meggyöznöd. Viszont sajnos van olyan ceg ami csak kozvetiton keresztul fogadd jelentkezest. De ha van ra lehetoseg akkor valoban jobb kozvetito nelkul.
2019. júl. 31. 13:47
Nem fizet ki a cég semmit hülye lenne, te fizeted ki:D
2019. júl. 31. 13:55
Köszi a lepontozast, munkaero kölcsönző cegem van, csak tudom.
Azt meg megnezem, hogy a munkavállaló bruttó béréből milyen jogcímen történik eme jutalék levonása.... mert jogerős bírósági végzés vagy a munkavállaló beleegyezése nélkül nem lehet semmit levonni a kötelezőeken kívül!
2019. júl. 31. 14:21
Kapcsolódó kérdések: