Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ítélkezünk iskolai...

Miért ítélkezünk iskolai végzettség alapján?

Figyelt kérdés

Akinek érettségije sincs, ő biztos egy buta, primitív ember,akinek meg diplomája is van, biztos egy nagyon intelligens,értékes ember.

Bemagolnak tananyagokat az iskolában,aminek a nagy része haszontalan, sőt, elavult,vagy akár káros,és ettől valakik...

Biztos egy papír meg azt,hogy ki mennyit ér,vagy mennyire okos? Mert legtöbb esetben, tényleg csak egy papírról beszélhetünk, nem sebészekről pl, akik életeket mentetek.

Vegyünk példának egy divatos szakmát, mint a személyi edzés.

Itthon 99%-ban olyan információt tanulnak,amik elavult hülyeségek,vagy akár károsak is az edzettekre nézve.

De persze, ő elmondhatja magáról, hogy egy komoly edző,van róla papírja, szemben a 8 osztályos senkivel,akinek még érettségije sincs,miközben lehet ő a 8 osztályával többet tud a témában. És rengeteg olyan terület van az életben, ahol tényleg csak egy papírrol beszélünk, tartalom nélkül. És ez határozná meg, ki mennyit ér?

ma 14:55
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/81 A kérdező kommentje:

50.

Sok diplomás embert ismerek, és semmivel nem okosabbak általában, vagy értékesebbek, mint azok az emberek, akiknek nincs diplomájuk

Annyit tudok, számtalan területen olyan diplomás emberek vannak, akiknek elavult, haszontalan tudást adtak át, és a diplomája, csak annyi, hogy tud tanulni és magolni. Intelligens? Igen,de még nagyon sokan rajta kívül, akik nincsenek egyetemen. Hasznos amit tud? Nem biztos.

És még mindig nem irigykedek rátok. 😄 Egyszerűen zavarja az embert, hogy nagyon sok diplomás ember lenéz másokat a végzettségük miatt.

ma 17:28
 52/81 anonim ***** válasza:
71%

"miközben családi traumáidból fakadó frusztrációk épp benned vannak, az alkoholista bátyád és a családon belüli feszültségek miatt, amit rám és még nagyon sok nem diplomás emberre vetitesz ki. 😄 "

Ember, milyen családi trauma, milyen frusztráció? Semmi közöm az alkoholista nagybátyjámhoz.

Szerintem szimplán csak magadra ismertél a példámban, ezért támadsz most vissza. Csak egy példát írtam.

Szánalmas vagy.

ma 17:32
 53/81 A kérdező kommentje:

Fogalmam sincs miről beszélsz. Én se alkoholista, se frusztrált nem vagyok, egyszerűen megvédem magam és másokat, akiket igazságtalanul lenéz az olyan ember, mint te.

Ha pedig, neked a bátyád jut eszedbe a téma kapcsán, az a te probléma.

ma 17:35
 54/81 anonim ***** válasza:
100%

“ Sok diplomás embert ismerek, és semmivel nem okosabbak általában, vagy értékesebbek, mint azok az emberek, akiknek nincs diplomájuk”

Dehát pont ezt mondtam én is, hogy nem okosabbak, nem értékesebbek, mint akiknek nincs.

“ Annyit tudok, számtalan területen olyan diplomás emberek vannak, akiknek elavult, haszontalan tudást adtak át, és a diplomája, csak annyi, hogy tud tanulni és magolni. Intelligens? Igen,de még nagyon sokan rajta kívül, akik nincsenek egyetemen. Hasznos amit tud? Nem biztos.”

És ugyanez nem igaz minden más szakmára is? Te pl mikor szerezted a bizonyítványod? A legkorszerűbb a tudásod?

És de igen, ez pontosan irigykedés, amit itt csinálsz a kommentekben. Szerinted ugyanazt a tudást éri, ha majd te megveszed feketén valahol. Vedd ha ettől többnek vagy jobbnak fogod érezni magad.

ma 17:42
 55/81 anonim ***** válasza:
Nem tudom elképzelni milyen kontextusban kerülhet ez elő. Ha azt hiszed, a diploma pénzért való megvásárlásával diplomás leszel, akkor miért nem hazudod azt, hogy diplomás vagy? Senki nem fogja kérni tőled a papírt...
ma 17:57
 56/81 A kérdező kommentje:

"És ugyanez nem igaz minden más szakmára is? Te pl mikor szerezted a bizonyítványod? A legkorszerűbb a tudásod?"

Dehogynem, ez minden szakmában van ilyen, nem csak diplomások között. De most arról van szó, egyes diplomásoknak, miért nem kéne ítélkezni végzettség alapján,és miért butaság az, hogy ők felsőbbrendűnek érzik magukat.

Még mindig nem vagyok irigy. Nincs miért. Diploma nélkül is sokra viszem az életben, ahhoz meg, hogy az ilyen diplomás emberek elfogadjanak, tényleg csak egy papiron múlik, amit akár meg is vehet az ember.

ma 18:00
 57/81 anonim ***** válasza:
100%

Ha jártál volna egy egyetemre, akkor tisztában lennél a sztereotípia fogalmával, és nem kéne neked agyonmagyarázni, hogy miért jó kiindulási pont egy ember intelligenciájának és műveltségének meghatározásához a diploma vagy egy komolyabb szakma megléte.

Nem értem, milyen fogon fikázod le az itthoni személyi edző képzést. Ha megtennéd, hogy részletezed, hogy milyen alapon teszed ezt. Én személy szerint biztosan olyan edzőt választanék, akinek van hozzá képesítése, és olyat tuti, hogy nem aki azt hangoztatja, hogy ugyanolyan jól ért hozzá, de csak nyolcosztálya van, és egyébként is menjen mindenki a fenébe a papírjával.

ma 18:09
 58/81 anonim ***** válasza:
54%

Akinek érettségije sincs, ő biztos egy buta, primitív ember,akinek meg diplomája is van, biztos egy nagyon intelligens,értékes ember.

--------------------

Na, ezen a soron, haltam a nevetéstől...

Kérdező, te nagyon elvagy tájolva!!!

-----------

Számos olyan ismerősöm van, akinek egy nem létező érettségivel több esze van, mint akinek meg annyi diplomája van, amivel már lassan dunát lehetne rekeszteni.

--------------

Aki diplomás, az közel sem jelenti azt, hogy okos lenne!!

Ez egy hatalmas nagy tévhit!

ma 18:21
 59/81 anonim ***** válasza:
62%
58 Te nem tudsz olvasni? Pont ezt bizonygatja ő is?
ma 18:28
 60/81 A kérdező kommentje:

#57 Egyetem nélkül is tisztában vagyok a sztereotípia fogalmával, nyugodj meg. Remélem, ehhez nem kellett neked se egyetem. Jó kiindulópont, de ez nem egyenlő azzal, hogy csak a diplomások rendelkeznek ezzel az intelligenciával és hasznosítható műveltséggel.

Mi jogon fikázom a hazai személy edző képzést? Csak ebbe ne menjünk bele, mert szót se érdemel. 😄 Néhányat említsek: magas glikemias indexu etelek hizlalnak, miközben érthetetlen módon, ezzel parhuzamosa fehér rizs az étkezésük alapja Most akkor mi van? Alapvető fogalmakkal nincsenek tisztában edzés terén, mint az intenzitást, volumen, effort, frekvencia, stb. Fogalmuk nincs arról, hogyan kéne edzést programozni. Ezerszer megcáfolt tápkieg hatásában hiszek, mint a bcaa pl. Soroljam még? És ilyen szakemberek kerülnek kis neves iskolákból itthon.

ma 18:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!