Normális, hogy többszörös felsőfokú végzettséggel és idegennyelv-ismerettel olyan munkákra vágynék, mint takarítás, kávéfőzés, postás munka stb.?

Nem normális. Én pont azért folytatom a tanulást, hogy ne kelljen ezeket a munkákat végezni. Mondjuk a kávéfőzés egy elit kávézóban, még nem rossz, de a takarítás meg a postás alja munka - ezt onnan tudom, hogy végeztem mindkettőt.
A takarítás nem csak abból áll, hogy felmosod a padlót, hanem a WC csészéről az ürüléket is le kell szedni. A postás munkáról meg annyit, hogy amikor ünnepi időszakba egy kiküldenek a -5 fokos hidegbe egy 30 kilós talicskával egy falusias helyre, ahol a dombokon kell felgyalogolni, és még az utat sem tudod, hogy merre kell menni, na abban nincs köszönet. Mondjuk kirakhatnak jobb helyre is, ám ez is benne van a pakliban, amit elmondtam.

Az egyik öcsém informatikus mesterképzéssel rendelkezik és 3 nyelven beszél folyékonyan. Talán 5 évet ha dolgozott a szakmában. Inkább fényképész lett és hobbi zenész.
Én is doktori után inkább idegenvezető.

Normális.
Elemi szinten egyáltalán nem számít az agyanak hogy melyik munka mennyi presztízst ad, vagy hogy mennyit tudsz keresni vele, mert vannak dolgok, amikhez csak simán jobban húzunk ösztönösen.
Te az olyan munkák felé húzol ahol aktívnak kell lenni (nem egy széken ülni órákon át) és azonnali latszatuk van.
Az meg a te döntésed hogy mennyire engedsz teret ennek az érzésnek.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!