Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Normális, hogy többszörös...

Normális, hogy többszörös felsőfokú végzettséggel és idegennyelv-ismerettel olyan munkákra vágynék, mint takarítás, kávéfőzés, postás munka stb.?

Figyelt kérdés
Miért lehet ez?

jan. 22. 23:32
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Hú, köszönöm a további válaszokat.

14: klisé vagy sem, akkor is így érzek most. Ez a fejlődéses dolog pedig már kiakaszt. Az eddigi életemben pont azért tanultam és haladtam előre, mert "fejlődés". Én már csak létezni akarok.

18: nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz helyeken voltál és hogy így bántak veled. Azonban a fehér galléros munkáknál is ugyanúgy megy a kizsákmányolás. Nyilván ezt senki sem akarja, én sem.

19: nem, kávézóban dolgozó baristára gondoltam. :-) Szóval fizető vendégeknek főznék. :-)

jan. 23. 11:00
 22/30 anonim ***** válasza:
92%
Vagyis kiégtél. Ennyi.
jan. 23. 11:58
 23/30 anonim ***** válasza:
75%
Nincs jó munka és szép öregasszony.
jan. 23. 14:11
 24/30 anonim ***** válasza:
100%

Én két biológus diplomával kint raktárakban dolgoztam mint targoncás.

Ugyanitt két diploma eladó kihasználatlanság végett :)

jan. 23. 15:04
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

9

Családi nyomásra tettem le a diplomákat, nem én akartam :)

jan. 23. 15:05
 26/30 anonim ***** válasza:
100%

Ehhez fontos lenne végig gondolnod az előzményeidet, tehát, hogy mit tapasztaltál eddig a munkáid során, az emberek közt, a társadalomban, voltak-e pozitív-negatív tapasztalataid?

Nehéz kérdés amúgy, mert: A, ha ennyire jó a képességeid, akkor érdemes lenne jobban kihasználnod az értékeidet. Viszont; B, ahogyan látjuk a társadalmat, a munkahelyeket, sok helyen a fizukat, így valóban nem érdemes kutya nagy felelősségteljes munkát választani.

Én nem vagyok egy okos ember, de én sem a választott területemen dolgozok pont azért, amit a B, pontban írtam.

jan. 23. 18:26
 27/30 A kérdező kommentje:
Köszönöm a további válaszokat. 26: én úgy érzem most, hogy nem akarom a munkába ölni az értékeimet, eddig azt tettem. Kiárusítottam a képességeimet. Csak létezni akarnék végre és egyszerű dolgokat csinálni.
jan. 24. 00:32
 28/30 anonim ***** válasza:
100%

21, igen, a kizsákmányolás. De legrosszabb esetben csinálod a melódat napi 12 órában, heti 5 napot, a fűtött irodában, és max annyival ,,csicskáztatnak", hogy menj el a postára, holnapra legyen kész ez meg az, stb. Van szabadság, táppénz. Nem pedig a -10 fokban az autóban vagy, ahol azt kockáztatod meg, hogy reggelre befagysz, vagy ha gázzal fűtesz, akkor megfulladsz. Én pl mikor gázzal fűtöttem állandóan begyulladt a szemem(7000 ft volt kb minden alkalommal a szemcsepp+krém). Most meg a bolt ahol dolgozom nincs fűtés. Állandóan meg vagyok fázva, ha felfázom akkor a gyógyszer meg több, mint 5000 forint...

Barista? Sok helyen az a felszolgáló is egyben. Napi szinten vergődnek veled az emberek, az egyik azt állítja nem kapott blokkot, miközben te adtál, a másik seggrészegre issza magát(sok ilyen lehet piálni is), és nem bír magával, a harmadik azt hiszi, hogy azért mert vett egy 2000 forintos kávét, akkor övé az egész hely. Napi szintű veszekedések a vendégekkel, főnökkel, napi 12 órák jellemzően heti 5-6 napban. Szabadság nincs, táppénz nincs, mert ilyen a vendéglátás Magyarországon ma.

Postásként meg minden időre van, nem teheted meg hogy elbóklászol. Menni kell -10 fokban, esőben, fagyban, 40 fokban is. Senkit nem érdekel, hogy téged mennyire visel meg az időjárás. Fhu, de jó lehet nagy, nehéz táskával napi szinten végig rohanni a várost, főleg ha emeleteket is kell másznod. Egy idő után a gerinced is elferdül, és a térded is kikopik.

Én gimi után egy félévig úszómester voltam, tehát emberekkel dolgoztam. Hidd el, attól undorítóbb meló nincs, még a szeméttelep sem. Az emberek 90%-a ilyen helyen azt hiszi, hogy övé az egész komplexum, és mindent megtehet. Most a bolt is hasonló. Annyira elegem van az emberekből, hogy inkább szart is elmennék lapátolni egyetem mellett, de még oda se kellek, hiába küldtem mindenhova önéletrajzot.

jan. 24. 04:26
 29/30 anonim ***** válasza:
Utolsó én éppen ezért szeretnék laboros lenni
jan. 24. 20:43
 30/30 anonim ***** válasza:
100%
18# Sajnálom, amik veled történtek. Annyit tennék hozzá csak, hogy ne hidd, hogy az iroda sokkal jobb lenne. Ott is vannak rosszindulatú, gonosz emberek, és ha beosztott vagy, ugyanúgy szekírozni fognak.
jan. 24. 20:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!