Normális, hogy többszörös felsőfokú végzettséggel és idegennyelv-ismerettel olyan munkákra vágynék, mint takarítás, kávéfőzés, postás munka stb.?
Hú, köszönöm a további válaszokat.
14: klisé vagy sem, akkor is így érzek most. Ez a fejlődéses dolog pedig már kiakaszt. Az eddigi életemben pont azért tanultam és haladtam előre, mert "fejlődés". Én már csak létezni akarok.
18: nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz helyeken voltál és hogy így bántak veled. Azonban a fehér galléros munkáknál is ugyanúgy megy a kizsákmányolás. Nyilván ezt senki sem akarja, én sem.
19: nem, kávézóban dolgozó baristára gondoltam. :-) Szóval fizető vendégeknek főznék. :-)

Én két biológus diplomával kint raktárakban dolgoztam mint targoncás.
Ugyanitt két diploma eladó kihasználatlanság végett :)

9
Családi nyomásra tettem le a diplomákat, nem én akartam :)

Ehhez fontos lenne végig gondolnod az előzményeidet, tehát, hogy mit tapasztaltál eddig a munkáid során, az emberek közt, a társadalomban, voltak-e pozitív-negatív tapasztalataid?
Nehéz kérdés amúgy, mert: A, ha ennyire jó a képességeid, akkor érdemes lenne jobban kihasználnod az értékeidet. Viszont; B, ahogyan látjuk a társadalmat, a munkahelyeket, sok helyen a fizukat, így valóban nem érdemes kutya nagy felelősségteljes munkát választani.
Én nem vagyok egy okos ember, de én sem a választott területemen dolgozok pont azért, amit a B, pontban írtam.

21, igen, a kizsákmányolás. De legrosszabb esetben csinálod a melódat napi 12 órában, heti 5 napot, a fűtött irodában, és max annyival ,,csicskáztatnak", hogy menj el a postára, holnapra legyen kész ez meg az, stb. Van szabadság, táppénz. Nem pedig a -10 fokban az autóban vagy, ahol azt kockáztatod meg, hogy reggelre befagysz, vagy ha gázzal fűtesz, akkor megfulladsz. Én pl mikor gázzal fűtöttem állandóan begyulladt a szemem(7000 ft volt kb minden alkalommal a szemcsepp+krém). Most meg a bolt ahol dolgozom nincs fűtés. Állandóan meg vagyok fázva, ha felfázom akkor a gyógyszer meg több, mint 5000 forint...
Barista? Sok helyen az a felszolgáló is egyben. Napi szinten vergődnek veled az emberek, az egyik azt állítja nem kapott blokkot, miközben te adtál, a másik seggrészegre issza magát(sok ilyen lehet piálni is), és nem bír magával, a harmadik azt hiszi, hogy azért mert vett egy 2000 forintos kávét, akkor övé az egész hely. Napi szintű veszekedések a vendégekkel, főnökkel, napi 12 órák jellemzően heti 5-6 napban. Szabadság nincs, táppénz nincs, mert ilyen a vendéglátás Magyarországon ma.
Postásként meg minden időre van, nem teheted meg hogy elbóklászol. Menni kell -10 fokban, esőben, fagyban, 40 fokban is. Senkit nem érdekel, hogy téged mennyire visel meg az időjárás. Fhu, de jó lehet nagy, nehéz táskával napi szinten végig rohanni a várost, főleg ha emeleteket is kell másznod. Egy idő után a gerinced is elferdül, és a térded is kikopik.
Én gimi után egy félévig úszómester voltam, tehát emberekkel dolgoztam. Hidd el, attól undorítóbb meló nincs, még a szeméttelep sem. Az emberek 90%-a ilyen helyen azt hiszi, hogy övé az egész komplexum, és mindent megtehet. Most a bolt is hasonló. Annyira elegem van az emberekből, hogy inkább szart is elmennék lapátolni egyetem mellett, de még oda se kellek, hiába küldtem mindenhova önéletrajzot.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!