Normális, hogy többszörös felsőfokú végzettséggel és idegennyelv-ismerettel olyan munkákra vágynék, mint takarítás, kávéfőzés, postás munka stb.?
Nagyon megoszlanak a vélemények, mindenkinek ment a zöld kéz. 13. éve végzek felelősségteljes szellemi munkát. Az évek során csak erősödött ez az érzés, hogy mennyivel jobb lenne, ha azért kapnám a pénzt, mert pl. kérnek egy hosszú kávét tejjel és én megfőzöm nekik.
Én is persze rohadtul furcsállom ezt, nem is nagyon tudom hova tenni.

Ez a tipikus klisé amikor az üzletember kinéz az ablakból és látja a kertészt és azt mondja szívesebben csinálnám azt, a kertész meg látja az üzletembert és irigykedik az irodai munkáért. Így működik az emberi agy, ha nem vagy oda a munkádért, mindig mást akarsz.
De ez nem rossz dolog, ez vezet fejlődésre, még ha úgy is tűnik, hogy visszalépés. Amikor őseink kiváncsian nézték a nagy vizet, hogy mi lehet a túloldalán, vagy nekivágtak az ismeretlen a fagyos pusztának.Még a halál gondolotát és a babonákat is leküzdötték, de így terjedt el világszerte és lett sikeres az emberi faj. Hasonló folyamat játszodik le, csak kicsiben.

15+
A saját szakmámat meg meg sem fizeti rendesen az állam, ki is cseszett velem, egy fél szakma után már magamnak kellett fizetni, hiába van a 2 igyenes szakma, gyakorlatban felnőttként kivitelezhetetlen! Na ilyenkor mi van?! Magyarországon nincs egyenértékűség semmiben!

Nem, nem normális. Próbáld ki ezek közül bármelyiket, és hidd el visszamész az irodába max egy hét után.
Van több szakmám nekem is, de négy éve fizikai melót végzek. Csicskáztatnak, úgy beszélnek velem, mint a kutyával, sőt sok helyen olyanok a körülmények, úgy kell dolgozni, ahogy állatokat sem szabad tartani.
Jó ideig őriztem építkezést például. Próbáld meg, hogy kizárod a kutyádat, a 40 fokos melegben, a 60 fokos autóba! Egyből sittre vágnak! Na, engem kiba sztak a 40 fokos melegbe, a saját autómba, úgy hogy nem volt sem védőital, sem klímás helyiség pihenőnek, sem árnyék. Ott voltam sokszor 24 órákat! Ha megdöglöttem volna hőgutában a kutya nem vette volna észre, max ha reggel jött volna a váltóm.
Télen ugyanez. Volt, hogy kívül-belül rám fagyott az autó szélvédője. Nem adtak áramot, meg semmit. Az meg nem érte volna meg, hogy járatom az autót folyton, ráadásul nyáron nem ért volna semmit, mert nem klímás az autóm. De csináltam, mert ilyen szakmám van, és ezért adták a legtöbb pénzt.
Most meg boltban dolgozom. Inkább le sem írom miket művelnek velem, mert ha ezt szintén a kutyával csinálnád, akkor sittre vernének, de emberrel lehet...(Amúgy kutyabarát vagyok, de az embereknek emberbarátnak is kéne lenniük, főleg a ,,főnököknek", de soha nem lesznek azok).
Dolgoztam gyárban is, pont 3 hetet bírtam ki, olyan embertelen volt.
Na, ezekért is kezdtem el az egyetemet. Örökre ki akarok lépni ezekből a szar melókból, és idővel saját irodát akarok!
Te is felejtsd el szerintem ezt a sok szar melót. Lehet egy filmben láttad, hogy mennyire romantikus a postás meló, meg hogy a takarítónőt megdugják munka közben, mert annyi ideje van, de ezeknek semmi köze a valósághoz. A valóság az, hogy mindenkinek alá vagy rendelve, lábtörlő vagy, úgy kezelnek, mint egy fogyatékost, egy senkit. Kollégákkal úgy szoktuk ezt mondani, hogy ,,A modern világ napszámosai" vagyunk. De lehetne akár azt is mondani, hogy a cipőtalp, mert mi vagyunk mindennek a legalján. Akiket nem baj, ha leköpnek, belénk rúgnak, akik mindenhol lehetnek lábtörlők, stb. Ilyen szakma a vagyonőr, boltos, rendőr, buszsofőr, postás, stb. Mert velünk mindenki csak háborogni tud, és megbecsülés 0.
Emlékszem is, hogy mikor még autóból őriztem, akkor annyit élveztem az egészből, hogy folyton az eget fotóztam a naplementében, mert szeretek fotózni. Erre pár embertől meg is kaptam, hogy milyen romantikus munkahelyem van...😂😂😂 Ja, kva romantikus azzal a tudattal ott lenni az autóban, hogy lehet a reggelt nem éled meg, mert befagysz a kocsiba. Ja, és egy kollégám meghalt egyik télen így. Gázzal fűtött éjszaka, és megfulladt reggelre. Mi lett a főnökünkkel? Mi lett a céggel? SEMMI!!! A főnök mai napig egy kizsákmányoló senkiházi, aki ugyanúgy dolgoztatja a melósait, és éli világát, és a cég is megy ugyanúgy. Na, ez a szégyen. Ezek után én egyből fel is mondtam inkább.
Na, szóval lényeg: FELEJTSD EL AMIT ÍRTÁL! A te érdekeidben.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!