Előfordulhat ilyen. Minél nagyobb helyre minél több a jelentkező, annál valószínűbb hogy automatizáltan szűrnek. Logikusabb viszont az lenne, hogy ha van egy elvárt tartalom és arra nincs egyezés, azt dobják el. Vagyis nem az a baj hogy mit írtál be, hanem hogy mit nem. Amid van, azzal még lehet érvényesülni; de amid nincs, azzal nem.
jan. 22. 10:57
2/10 anonim válasza:
Legfeljebb ott, ahol nagyon sok a jelentkező, bár ott meg nem telik erre.
Végképp nem telik saját fejlesztésű AI-ra, márpedig ChatGPT-re feltölteni szabálytalan. CoPilot haszontalan.
Legfeljebb az lehet, hogy valamilyen táblázatot generálnak belőle, hogy szűrjenek.
jan. 22. 11:11
3/10 anonim válasza:
Az is lehet hogy azon a területen közben sok lett a képzettebb munkaerő. De általában az olyan területen ahol valami szakmai dolgot kell csinálni oda csak a munkatapasztalat szokott kelleni. Csak az ilyen kamu munkakörökben ragaszkodnak a vegzettseghez. Pl manageri pozik.
jan. 22. 11:23
4/10 anonim válasza:
Ehhez amúgy mekkora arc kell, hogy a HR-es arra lusta, hogy önéletrajzokat olvasson, általában a szakterülethez amire jelentkeznek se tud hozzászagolni, miközben ezért kapja a fizetését, de közben elvárja, hogy a jelentkező úgy jöjjön interjúra, hogy tud mindent a cégről ahova jelentkezik.
jan. 22. 11:25
5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. A végzettségem egyébként releváns, de sajnos nem a cégek által elsődlegesen választott. Viszont sok év szakirányú tapasztalatom van, de ezt csak egy szakmában jártas ember tudja értelmezni, értékelni.
jan. 22. 11:48
6/10 anonim válasza:
Igen, én beleírtam az adatbázis eldobó parancsot önéletrajzomba, hogy nem fogom véletlenül lefuttatni.
Amikor behívtak interjúra elnézést kértek, hogy most melyik állásra jöttem mert törlődött az adatbázisuk ezért nem tudják.
Esélyes, hogy ai beolvasta aztán lefuttatta.
jan. 22. 12:38
7/10 anonim válasza:
Eddig sem nagyon olvastak a HR-esek, rengeteg CV a kukában landol.
Csak akkor azt nem értem, hogy miért is kell hipermodernszuper önéletrajzformátumokat legyártani...?
jan. 22. 18:29
8/10 anonim válasza:
A legtöbb HR-est elnézve mindenki jobban járna, ha tényleg az MI döntene.
jan. 24. 10:33
9/10 A kérdező kommentje:
8-as 🤣
jan. 24. 19:58
10/10 anonim válasza:
Szerintem ez a legtöbb helyen gyerekcipőben jár, főleg Mo-n, akkor azért a GDPR még bedob egy bomlasztó tényezőt. Lehet, 1-2 nagyobb multi, ahol óriási a pörgés, már használja. A mi cégünknél, ami szintén multi, csak kisebb, a HR-esek még mindig személyesen olvassák el az önéletrajzokat, és AI alkalmazásokat egyedül a marketing csapat használ hirdetések meg sajtónyilatkozatok szövegeinek érdekesebbé vagy profibbá tételére, meg 1-2 útmutató elkészítésére.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!