Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha bejelentenék a munkahelyen,...

Ha bejelentenék a munkahelyen, hogy pár hónapig nem kaptok fizetést, egyből felmondanátok, ha egyébként jól érzitek ott magatokat, és családias a légkör?

Figyelt kérdés

jan. 21. 09:31
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
Nálunk nincs ilyen szitu, csak általában értem a kérdést.
jan. 21. 11:15
 22/32 anonim ***** válasza:
71%
Az jó🤣🤣🤣
jan. 21. 11:24
 23/32 anonim ***** válasza:
91%

Nekem csak olyan szituációm volt, hogy az egyik munkahelyemen nagyon sok munka jött be hirtelen. Mivel eléggé szarban volt a cég, az ügyvezető azt mondta, hogy maradni kell túlórázni, de a túlórát nem tudják kifizetni, csak az alap fizetést. Belementünk mindannyian, mert nagyon rég dolgoztunk már a cégnél és úgy éreztük, ennyit mi is megtehetünk a cégért, ha tényleg szarban van. Aztán pár héttel később a főnök vett magának egy új autót és építeni kezdett egy még nagyobb házat, mint amiben addig lakott, egyedül.

Én ott döntöttem el, hogy soha többet nem dolgozok ingyen egy percet sem.

jan. 21. 11:57
 24/32 anonim ***** válasza:
89%

Volt olyan munkahelyem, ahol a cég vezetősége be akarta vezetni azt a rendszert, hogy túlórákat csak 3 havonta fogja kifizetni.

Tudjátok hogy mekkora felháborodás volt belőle?

Kiscég volt, max 350 dolgozhattak ott, de ebből a fele azonnal, azzal kezdte, hogy nem fog túlórázni, a másik fele meg a felmondással fenyegetőzött. Mi lett volna, ha egy cég az emberek fizetését nem adta volna meg hónapokig? Meglincselték volna a vezetőséget.

Teljesen mindegy hogy milyen szuper a munkahely meg az emberek, de mindenki a pénzért van ott, ezért ezt ne felejtsük el.

jan. 21. 12:11
 25/32 anonim ***** válasza:
15%
350 fő az kis cégnek minősül? 😀
jan. 21. 13:16
 26/32 Kései Sirató ***** válasza:
82%
Elmennék először 2 hét táppénzre (háziorvos max 2 hétre írhat ki), utána mondanék fel.
jan. 21. 15:03
 27/32 anonim ***** válasza:
57%

„Tulajdonképpen ez rosszabb lenne, mint egy kirúgás, mert addig még a munkanélkülire sem vagy jogosult, ha ez bejelentett állás.”

„munkanélkülire sem vagy jogosult, ha ez bejelentett állás „

Az álláskeresési járadékra jogosultsághoz nem kell más, mint az álláskeresővé válást közvetlenül megelőző 3 évben legalább 360 napnyi jogviszony. A munkaviszony megszűnésének módja teljesen lényegtelen.

„Ehhez fel kell mondani? „

Természetesen igen, hiszen attól, hogy a munkáltató nem fizet bért, még a munkaszerződés nem szűnik meg automatikusan.

Létezik olyan élethelyzet, amikor egy munkáltató anyagilag megszorul. Az én életemben kétszer fordult elő, hogy megkérdezte a munkáltató, nagy gond-e ha hetek múlva kapnám meg a fizetésem. Nem volt gond. Ezt nem minden munkáltatónak nézném el.

Aztán jött egy új főnök, aki 3 év elteltével hébe-hóba fizetett csak bért. 6 ilyen hónap után azonnali hatállyal felmondtam, pedig akkor már csak fél havi béremmel tartozott. Nem láttam értelmét, hogy maradjak, érezhető volt, hogy a későbbiekben sem áll helyre a rend, bizonytalanságra pedig nem lehet építeni.

Szóval esete válogatja, de több hónapig teljesen fizetés nélkül biztosan nem dolgoznék. Bár ismerek olyat is, aki hitte a munkáltató szép szavát, majd 1 év után látta csak a bérének egy részét, amit a felszámolóbiztos fizetett ki neki. A többit bizony „elbukta”. Résen kell lenni...

jan. 24. 17:40
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Abból nem lehet megélni, hogy jó fejek a kollégák meg családias a légkör.
jan. 28. 09:25
 29/32 anonim ***** válasza:
57%

"Abból nem lehet megélni, hogy jó fejek a kollégák meg családias a légkör."

Megélni persze hogy nem, de van aki ideig-óráig tudja tolerálni a dolgot, mert anyagilag stabil a háttere és évtizedek alatt belefér az életébe 1-2 ilyen eset, cserébe megmarad az élhető munkahelyi környezet -> családias légkör, rugalmas vezetőség, jófej kollégák.

Mindenki maga dönti el, hogy éppen mi fontosabb neki.

jan. 29. 05:31
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
29: na de azért sosem lehetsz biztos abban, hogy az a hány hónap mennyi és nem hülyít-e be a vezetőség. Nekem is volt ismerősöm, aki bízott, aztán jól fejreesett, mert "ja, amúgy csődben a cég, viszlát".
jan. 29. 09:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!