Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha bejelentenék a munkahelyen,...

Ha bejelentenék a munkahelyen, hogy pár hónapig nem kaptok fizetést, egyből felmondanátok, ha egyébként jól érzitek ott magatokat, és családias a légkör?

Figyelt kérdés

tegnap 09:31
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
71%
Teljes mértékben jogellenes. Valahogy kicirkuszolnám még azt is, hogy ezt leírják, vagy elmondják telefonban, és mennék is felnyomni a céget. Plusz azonnali hatállyal(mert ilyen esetben ez megengedett) felmondanék.
tegnap 10:01
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Tulajdonképpen ez rosszabb lenne, mint egy kirúgás, mert addig még a munkanélkülire sem vagy jogosult, ha ez bejelentett állás.

A 2009-es válság alatt egy cég nálunk az informatikusoknak "gesztusként" ajánlotta fel, hogy fizetésnélküli szabadságra lehet menni, mert annyira nem volt projekt, hogy ezzel jelezze, hogy mög a céghez tartoznak.

Hozzátették, hogy persze ha valaki talál valamit, azonnal elengedik.

Nyilván ez nem volt egy átgondolt dolog, nálam pont olyan szitu volt, hogy ennél a munkanélküli is jobb, így hát mentem azonnal.

tegnap 10:10
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Majd amikor azt veszed észre, hogy el kezdted felélni a tartalékaidat, mikozben valaki másnak ingyen dolgozol, akkor ezt a kérdést sem kell majd fel tenned, mert úgyis ott hagyod.
tegnap 10:22
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Miért maradnék ott? Fizetés nélkül otthon is lehetek, ennyire nem vagyok rászorulva a társaságra.
tegnap 10:24
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

Jelen esetben lehetséges, maradnék, ugyanis nincs más munkahely számomra.

Viszont utólag követelném azt a fizetést, amit nem adtak ide. Ha kell, bíróságra vinném az ügyet, úgyis megnyerném a pert.

De ez csak fikció, mert ilyen nincs, hogy bejelentett munkára ne adjanak fizetést.

tegnap 10:28
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Majd amikor azt veszed észre, hogy elkezdted felélni a tartalékaidat, mikozben valaki másnak ingyen dolgozol, akkor ezt a kérdést sem kell majd feltenned, mert úgyis otthagyod.
tegnap 10:29
 17/26 anonim ***** válasza:
81%

"munkanélkülire sem vagy jogosult, ha ez bejelentett állás"

Hozzátenném jogilag valószínűleg nincsen rendben, hogy nem utalják ki a fizetést. Azt el tudom képzelni, hogy a fekete/szürke "borítékos" jövedelmet nem adják oda.

tegnap 10:35
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Ezek után javaslom, menj fel az EESZT oldalára és nézd meg, hogy egyáltalán be vagy-e jelentve!? Én ezt minden munkahelyemen megtettem és volt olyan, ahol kibukott, nem vagyok bejelentve. Addig jártam a nyakukra, míg végül bejelentettek visszamenőleg is.
tegnap 10:48
 19/26 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem kapok egy forint fizetést sem, minek maradnék a családias légkör miatt?

Nem tudok a családias légkörből bevásárolni.

Fizetés nélkül egyértelműen nem dolgoznék sehol. Nemhogy még hónapokig.

tegnap 10:50
 20/26 anonim ***** válasza:
84%

Én rögtön kérnék fizetés nélküli szabit, már úgyis régóta készülök erre, külföldön tartozkodnék kicsit. De ingyen biztosan nem dolgoznék.

Kérdező nálad most ez a helyzet?

tegnap 11:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!