Ha bejelentenék a munkahelyen, hogy pár hónapig nem kaptok fizetést, egyből felmondanátok, ha egyébként jól érzitek ott magatokat, és családias a légkör?
Tulajdonképpen ez rosszabb lenne, mint egy kirúgás, mert addig még a munkanélkülire sem vagy jogosult, ha ez bejelentett állás.
A 2009-es válság alatt egy cég nálunk az informatikusoknak "gesztusként" ajánlotta fel, hogy fizetésnélküli szabadságra lehet menni, mert annyira nem volt projekt, hogy ezzel jelezze, hogy mög a céghez tartoznak.
Hozzátették, hogy persze ha valaki talál valamit, azonnal elengedik.
Nyilván ez nem volt egy átgondolt dolog, nálam pont olyan szitu volt, hogy ennél a munkanélküli is jobb, így hát mentem azonnal.
Jelen esetben lehetséges, maradnék, ugyanis nincs más munkahely számomra.
Viszont utólag követelném azt a fizetést, amit nem adtak ide. Ha kell, bíróságra vinném az ügyet, úgyis megnyerném a pert.
De ez csak fikció, mert ilyen nincs, hogy bejelentett munkára ne adjanak fizetést.
"munkanélkülire sem vagy jogosult, ha ez bejelentett állás"
Hozzátenném jogilag valószínűleg nincsen rendben, hogy nem utalják ki a fizetést. Azt el tudom képzelni, hogy a fekete/szürke "borítékos" jövedelmet nem adják oda.
Ha nem kapok egy forint fizetést sem, minek maradnék a családias légkör miatt?
Nem tudok a családias légkörből bevásárolni.
Fizetés nélkül egyértelműen nem dolgoznék sehol. Nemhogy még hónapokig.
Én rögtön kérnék fizetés nélküli szabit, már úgyis régóta készülök erre, külföldön tartozkodnék kicsit. De ingyen biztosan nem dolgoznék.
Kérdező nálad most ez a helyzet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!