Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy áll a munkáltatód a...

Hogy áll a munkáltatód a táppénzhez?

Figyelt kérdés

Nekem két korábbi munkahelyem volt és mindkettőnél a főnök azt mondta, hogy csak akkor menjek vissza, ha biztos, hogy meggyógyultam, az egyiknél kirúgással fenyegettek minket, hogyha előfordul háromszor, hogy betegen megyünk be, covid tesztet kellett csinálnom céges számlára és csak negatívval mehettem vissza, ezt még 2023-ban is elvárták.

Most egy éve vagyok egy helyen és itt elég érdekes a dolog, itt kb rohadjak meg, ha beteg vagyok, próbálják okozni a lelkiismeret furdalást. Amikor új voltam és betanultam, akkor beteg lettem, este szóltam a főnöknek, ő meg azt mondta, hogy azért ha jobban érzem magam reggel, menjek be, mert lemaradok. Később olyan is volt, hogy hosszabb betegségem volt, egy hét után is még tartott, úgyhogy szóltam neki, hogy még nem megyek. Erre azt válaszolta, hogy azért menjek csak be, mert sok a munka, maximum ha nagyon nem bírom, menjek haza. Most pedig egy tervezett műtét előtt állok, ami után van lábadozási idő is. Azt mondta, hogy nagyon rossz az időzítés, mert sok lesz most a munka, nem tudom-e áttenni másik időpontra. Természetesen nemet mondtam, de ez a hozzáállás... Már attól félek, hogy ki fognak rúgni valamilyen hülye indokkal, de valójában azért, mert merek betegen otthon maradni.

ma 08:27
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
44%

29

Mert ez a vicc igaz:

Egy ember meghal, és körbevezetik a pokolban. Látja, hogy minden nemzetnek van egy saját üstje, ahol a bűnösök szenvednek. Az ördögök mindenhol őrködnek, nehogy valaki kimásszon. Aztán meglát egy üstöt, amelyet nem őriz senki.

– Ez melyik nemzet üstje? – kérdezi.

– A magyaroké – feleli az ördög.

– És miért nincs őr?

– Mert ha valaki megpróbál kimászni, a többiek úgyis visszahúzzák.

ma 10:24
 32/42 anonim ***** válasza:
50%
32: Remek :) Akkor biztosan nem volt elég erős az immunrendszerem, azért nem akart csak úgy eltűnni belőlem egy 8 centis petefészek ciszta. Nem is kellett volna műtét, csak a munka éjjel nappal. :D
ma 10:27
 33/42 A kérdező kommentje:

Én nem értem, hogy jött ide ennyi ember, aki akkor is bemegy dolgozni, ha a halálán van és még van aki le is írja, hogy pár nap táppénz után kirúgják valami kamu indokkal :D

Miért dolgoztok ti ilyen helyen? Miért tartjátok ezt normálisnak?

Én fogok váltani de a műtét miatt most elhalasztottam az álláskeresést. Nem igaz komolyan, hogy egy műtét sem fér bele a munkáltatónak... És ilyen helyeken vígan dolgoznak...

ma 10:38
 34/42 anonim ***** válasza:
33%
Szerintem senki nem mondott ilyet korábban sem, hogy egy műtét nem fér bele. Az tervezhető, ütemezhető, tudsz előre szólni hogy mindenki fel tudjon készülni rá. Szerintem ezzel semmi gond. Azzal van baj mikor aznap derül ki, hogy aznap nem mész, ezt nehéz kezelni. De esetedben egy tervezett műtéttel nem erről van szó.
ma 10:59
 35/42 anonim ***** válasza:
40%

Egy életmentő sürgősségi műtét mióta tervezhető? :D "Kedves Kovács Úr, látjuk hogy autóbalesete volt és műteni kellett, akkor lesz szíves jövő hónap 23-án bejönni és akkor megoperáljuk! Addig jó munkát!"

ma 11:04
 36/42 anonim ***** válasza:
67%
Hol volt eddig szó életmentő sürgősségi műtétről?
ma 11:13
 37/42 A kérdező kommentje:
Szerintem meg legyen a cég feladata felvenni annyi embert, hogy ne álljon meg minden, ha egy ember beteg lesz. Hosszútávon szerintem nagyon káros, ha betegen nem pihensz. Főleg mondjuk egy lázzal. Covid alatt is bejártatok, akkor is, ha valakinek pozitív lett a tesztje? A műtétet azért írtam, mert arra is mondta a munkáltatóm, hogy toljam el, ha tudom. Gyerekeset gondolom fel dem vesztek, mert nem mindig lehet ám nyugdíjas nagyszülőre bízni, ha beteg.
ma 11:14
 38/42 anonim ***** válasza:
36%

Pl az én korábbi válaszomban, ami le lett pontozva. Gondolom ellátatlan törésekkel és potenciális belső vérzéssel is dolgoznia kellett volna az illetőnek. 🤷‍♀️

ma 11:57
 39/42 anonim ***** válasza:
43%

Minden szempontból elfogadhatatlan, ha a dolgozó nem mehet táppénzre, teljesen mindegy hogy tervezett műtét, vagy hirtelen betegség. Nem is értem hogy egy alkalmazott hogy védheti ezt meg. Még a főnököt megérteném, mert neki anyagi érdeke, hogy ki tudja zsákmányolni az embereit. Nem éppen szimpatikus hozzáállás, de az legalább érthető.

Az ilyen cégek totál életképtelenek. Mindenki jobban járna ha csődbe mennének.

ma 12:00
 40/42 anonim ***** válasza:
50%
Nekem bokatörésem volt, egy rossz lépés, nem terveztem, kihagytam volna szívesen. Itthon az ágytól a wc-ig eljutni egy tortúra volt a gipsszel, eszembe se volt átszállással átbuszozni a város másik végébe. A program csak a benti gépeken volt használható, így HO kilőve. Miután visszamentem, a pár hét múlva lejáró szerződésem végül mégsem hosszabbították meg.
ma 12:10
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!