Hogy áll a munkáltatód a táppénzhez?
Nekem két korábbi munkahelyem volt és mindkettőnél a főnök azt mondta, hogy csak akkor menjek vissza, ha biztos, hogy meggyógyultam, az egyiknél kirúgással fenyegettek minket, hogyha előfordul háromszor, hogy betegen megyünk be, covid tesztet kellett csinálnom céges számlára és csak negatívval mehettem vissza, ezt még 2023-ban is elvárták.
Most egy éve vagyok egy helyen és itt elég érdekes a dolog, itt kb rohadjak meg, ha beteg vagyok, próbálják okozni a lelkiismeret furdalást. Amikor új voltam és betanultam, akkor beteg lettem, este szóltam a főnöknek, ő meg azt mondta, hogy azért ha jobban érzem magam reggel, menjek be, mert lemaradok. Később olyan is volt, hogy hosszabb betegségem volt, egy hét után is még tartott, úgyhogy szóltam neki, hogy még nem megyek. Erre azt válaszolta, hogy azért menjek csak be, mert sok a munka, maximum ha nagyon nem bírom, menjek haza. Most pedig egy tervezett műtét előtt állok, ami után van lábadozási idő is. Azt mondta, hogy nagyon rossz az időzítés, mert sok lesz most a munka, nem tudom-e áttenni másik időpontra. Természetesen nemet mondtam, de ez a hozzáállás... Már attól félek, hogy ki fognak rúgni valamilyen hülye indokkal, de valójában azért, mert merek betegen otthon maradni.
Miért lettem lepontozva? :D akkor is így áll hozzá a munkáltatóm, ha valakinek nem tetszik…. Kár rám nyomni a pirosat, nem én döntök erről amúgy se………????
2-es voltam
Mert szoci gondolkodásúak járnak ide akik szerint ha belehalsz is dolgozni kell és puhány vagy ha otthon maradsz egy lábtöréssel vagy 40 fokos lázzal :D
De hogy gyűlt ide 4-5 különböző ilyen ember na azt nem tudom...
Nálunk nincs ilyen, ismeretlen fogalom a táppénz, 20 év alatt egyetlen napot sem voltam én sem, és a kollégák sem nagyon. Kis létszámmal megyünk, nincsenek felesleges kapacitások, nagyon korlátozottan oldható meg a helyettesítés, különösen ha spontán kell. Az új belépőknek ezt korrekten elmondjuk előre, nem árulunk zsákbamacskát, mindenki aki belép hozzánk úgy jön, hogy ezt előre elfogadja. Csak annak nem kell bejönni, aki meghalt. Szerencsére nem túl beteges a gárda egyébként sem, ha valaki mégis behoz valamit azt megpróbáljuk egy kis távolság tartásával kezelni, hely van, egyébként sem ülünk egymás hegyén-hátán. Nem nagyon szokott egyébként végigmenni rajtunk, ha valaki betegen jön be. Persze nagyon ritkán de előfordul azért, hogy valaki olyan szinten rottyon van, hogy képtelen bejönni, ilyenkor neki home office van, de akkor is próbálnia kell bedolgozni, amennyit bír.
Nincs belőle gond, olyan csapat van aki ezt tudomásul vette, nálunk kísérlet sincs egy orrfolyással otthon ücsörgésre, fel sem merül senkiben. Volt persze hogy bekeveredett a csapatba ilyen kénylemes táppénzes világhoz szokott kolléga, tőle hamar búcsút vettünk.
Volt olyan munkahelyem ahol kerek perec megmondták hogy "Itt nincs táppénz." Kisbolt volt. Próbaidő alatt felmondtam mert komolyan is gondolták. Én meg jogkövető állampolgár vagyok.
Jelenlegi munkahelyemen multiban a főnököm nem is látja a táppénzes papírt. Humán osztálynak megy emailben otthonról. Kövi hónap elején mindig jól jön az utalás. Nincs ebből konfliktus.
De akkor se értem, miért lennék puhány, ha le is írtam hogy nem voltam még soha az életben táppénzen? :D (Suliból is kb 2 napot hiányoztam egész életemben betegség alatt....)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!