Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy áll a munkáltatód a...

Hogy áll a munkáltatód a táppénzhez?

Figyelt kérdés

Nekem két korábbi munkahelyem volt és mindkettőnél a főnök azt mondta, hogy csak akkor menjek vissza, ha biztos, hogy meggyógyultam, az egyiknél kirúgással fenyegettek minket, hogyha előfordul háromszor, hogy betegen megyünk be, covid tesztet kellett csinálnom céges számlára és csak negatívval mehettem vissza, ezt még 2023-ban is elvárták.

Most egy éve vagyok egy helyen és itt elég érdekes a dolog, itt kb rohadjak meg, ha beteg vagyok, próbálják okozni a lelkiismeret furdalást. Amikor új voltam és betanultam, akkor beteg lettem, este szóltam a főnöknek, ő meg azt mondta, hogy azért ha jobban érzem magam reggel, menjek be, mert lemaradok. Később olyan is volt, hogy hosszabb betegségem volt, egy hét után is még tartott, úgyhogy szóltam neki, hogy még nem megyek. Erre azt válaszolta, hogy azért menjek csak be, mert sok a munka, maximum ha nagyon nem bírom, menjek haza. Most pedig egy tervezett műtét előtt állok, ami után van lábadozási idő is. Azt mondta, hogy nagyon rossz az időzítés, mert sok lesz most a munka, nem tudom-e áttenni másik időpontra. Természetesen nemet mondtam, de ez a hozzáállás... Már attól félek, hogy ki fognak rúgni valamilyen hülye indokkal, de valójában azért, mert merek betegen otthon maradni.

ma 08:27
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
44%
#18 Aranyos vagy hogy ilyen látványosan nem akarod megérteni amit mondani akarok. Kisvállalkozásban kigazdálkodhatatlan olyan kapacitástartalék folyamatos fenntartása, ami ahhoz kellene, hogy spontán lehessan táppénzre jönni-menni. Teljesen életszerűtlen.
ma 09:50
 22/42 anonim ***** válasza:
60%

Mint írtam, párom kisvállalkozásban dolgozik. Van a családomban olyan, akinek van saját kisvállalkozása pár alkalmazottal. Teljesen alap, hogy van táppénz, erről nem ők döntenek. Mindig van váltás. (Sőt, ezeken a helyeken szabadságra is elmehetnek az alkalmazottak. És akkor is van váltás.)

De komolyan, mit tesz az ilyen, ha valaki mégis kiíratja magát? Mert nem tudja kirúgni ugye. Ez csak üres fenyegetőzés.

ma 09:53
 23/42 anonim ***** válasza:
44%

A szabadság teljesen más, az tervezett, fel lehet rá készülni. Na az olyan, amit valóban meg kell tudni oldani mindenhol, de arra van idő, előre lehet készülni rá. Ebből soha nincs probléma.

Azt ne hidd hogy nincs kirúgás, bár sok esetben valóban nem jut odáig a dolog, mert hamar kiutálják az illetőt a csapatból azok, akiknek helyette kell cumizni. De ha mégsem, akkor jön a prevenció, megelőzésképpen kiiktatjuk a rendszerből a gyenge láncszemet. Nem úgy kell ezt elképzelni, hogy csörög reggel a telefon hogy ma nem jön, és erre az a válasz, hogy oké de akkor többet ne is gyere. Majd később, és nyilván más indokkal, szigorúan miután az új ember be van állítva a helyére.

ma 09:59
 24/42 anonim ***** válasza:
55%

Annyira abszurd olvasni hogy mennyien az ellen kampányolnak ami jár nekik. Nem véletlen tart itt az ország. Magamon lepődök meg mikor még kijön egy kis empátia az olyan emberek iránt akik maguk kampányolnak a sorsuk nehezítéséért. Ilyenkor jut eszembe hogy a magyar nyomorogni és mártírkodni szeret.

Szakadjatok csak meg ha ez a kellemes.

ma 10:07
 25/42 anonim ***** válasza:
49%
Ahogy a kabaréban mondták: járni jár, csak nem jut.
ma 10:11
 26/42 anonim ***** válasza:
54%

Hát ez elég szomorú, és az hogy van aki alkalmazottként védi az ilyen rendszert, az még szörnyűbb.

De miért utálják ki?? Most ezen a héten pl pont nekem kell "cumizni" az egyik kollégám helyett, mert kórházba került a gyereke, rohangál be hozzá, nem tud dolgozni. (Nem volt tervezett.) Eszem ágában nincs utálni őt emiatt, és elképzelni se tudom mennyire kell empátia nélküli önző szrnak lenni ahhoz, hogy utáljam emiatt.

Páromnak is kellett már "cumiznia" kolléga helyett, mert közlekedési balesete volt és hetekig lábadozott (több törött csont, a fizikai munkáját jó darabig nem végezhette), senki nem utálta emiatt, nem szociopaták a kollégái....

Egy másik kollégám meg most tervezetten van kórházban két hetet egy tervezett műtét miatt, senki nem várta el tőle hogy inkább mondja le a műtétjét a kedvünkért....

ma 10:12
 27/42 anonim ***** válasza:
55%

Miért van lepontozva mindenki, akinek normális munkahelye van, és nem rúgják ki, ha meg mer betegedni?

Én műtét miatt nem tudtam hetekig dolgozni. Ez nem választás kérdése, mint egy megfázás, hogy bemegyek-e vagy sem. Amikor már jobban voltam, de még nem volt tökéletes, vezetni még nem tudtam, eljöttek értem, hazahoztak. Otthonról dolgoztam leginkább, hozták az anyagokat, amire szükségem volt.

Normális helyek és normális kollégák is vannak.

Sok ismerősöm dolgozik a sokat szidott kereskedelemben és vendéglátásban, náluk is mindig kisegítik a munkatársak egymást, ha valaki kiesik valamiért a munkából, akár hosszabb időre is.

ma 10:15
 28/42 anonim ***** válasza:
51%

Nem csak cegmerettol fugg ez, tevekenysegtol es munkakortol is. Szolgaltatasban neha azonnal kell potolni az embert, mert valakinek oda kell allni mondjuk a penztargephez vagy a busz kormanya moge, neha meg nem, pl ha csak holnap viszik ki a csomagot, akkor holnap viszik ki. Mashol meg egyaltalan nem kell folyamatossagot garantalni, pl ha a gyartas eleve 4-6 hetre vallaltak, akkor van mozgaster, ha 1 ev mulva lesz projekt leadas, akkor meg foleg.

Most nyilvan, ahol kritikus a folyamatossag, ott nem a dolgozo feladata hogy ezt garantalja, erre valo a cegvezetes ugyanis.

Aki szerint meg szoci modszer hogy mindig be kell menni, az gondolja mar vegig ezt ujra, es esetleg nezze meg hogyan allnak a betegseghez, szabadsaghoz a munkaadok az vegletesen kapitalista usaban, es hogyan az europai szocialdemokraciakban.

ma 10:17
 29/42 anonim ***** válasza:
20%
Tudjátok mi a jó ezekben a táppénzes kérdésekben? Nézzétek végig, mindegy ki mit mondott és melyik oldalt képviseli, mindenki le van pontozva :D És ez valahogy mindig így van, ha táppénzről van szó, ennyire megosztó a téma.
ma 10:20
 30/42 anonim ***** válasza:
50%

Volt már itt, aki megmagyarázta nekem hogy normális embert nem kell műtögetni, mert "erősíti az immunrendszerét" és nincs szüksége eü ellátásra. :D :D :D

Látom engem is lepontoztak, amiért kollégámnak kórházba került a gyereke. Hát végülis roohadjon meg az ilyen, nem? Nem hogy utcára rakná a kölyköt amint valami baja van. :D

Édes istenem.....

ma 10:22
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!