Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Egy céghez a jó vagy a rossz...

Egy céghez a jó vagy a rossz jelentkezőket veszik fel? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

A kérdést ez a hierarchia érinti: beosztott-->csoportvezető-->manager

Én beosztott vagyok. Jelenleg új csoportvezetőt keresnek a régi helyére. A manager azt mondta nekünk, hogy van egy nagyon alkalmasnak tűnő jelölt, rengeteg tapasztalata van. De őt nem akarják felvenni, és ez volt az indok: "Hát nem jobb az a tapasztalat, amit itt helyben szerez az ember?" Én belegondoltam ebbe, és találtam logikát: ha egy jó csoportvezetőt vennének fel, akkor azt hamarosan elő is léptetnék managerré, ergo kitúrná a mostani managert a helyéről. De ha egy alkalmatlan embert vesznek fel, akkor a mostani manager változatlanul ott maradhat a manageri székben.

Azt szeretném kérdezni, hogy ti hogyan látjátok ezt? A cégek valóban a rosszabb jelölteket veszik fel, nehogy aztán elő kelljen léptetni azokat? Igazából ez lehet a magyarázat, nem pedig a bürokrácia, hogy a cégeknél annyira lassan és következetlenül mennek a dolgok?

tegnap 19:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Valószínű azt szeretné ha valaki közületek pályázná meg a csoportvezetői pozíciót
tegnap 19:46
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez gyakori. Én is mentem úgy dolgozni, hogy a régi, bevált módszereimet vittem és csináltam. ott meg teljesen más volt a rend. Jelszavuk: "Xarni bele! Ne keress logikát!" és valóban! Olyan dolgok voltak ott, hogy sokszor azt hittem, hogy csak szívatnak, pedig nem! Mondjuk be is csődöltek pár év alatt.
tegnap 19:49
 3/5 anonim ***** válasza:

Igen gyakori. Én is eszrevettem. Ha nem is munkahelyféltésből de megeskm hogy rosszul valasztanak pl nem a rátermettebbet hanem akivel jobb dumálni interjun mert szocializaltabb.

Hiaba profi mondjuk vki szakmailag, vagy a teszteken a legjobb, sok esetben kell inkabb mégis az, aki majd bénázik hibázik meg probaidő elott eltűnik, viszont jobb szimpatikusabb benyomást keltett interjun.

tegnap 19:52
 4/5 anonim ***** válasza:
*megesik
tegnap 19:52
 5/5 Katona Dius ***** válasza:
Nekem ebből azt jön le, hogy olyan embert akarnak csopveznek, akinek van is fogalma a cégről, mert ott van már egy x ideje. A külsős mindig lottó, vagy beválik, vagy nem. Az meg, hogy mennyire jó jelölt... Mondani bármit lehet. Nekem a (mostmár szerencsére) volt főnököm jött ide külsősként, istenítették mindenhol, milyen szuper.. Hát a nagy fenéket. Nem értett semmihez, regeteg plusz munka volt nekünk, hogy nem dolgozott, vagy ha igen, akkor is szarul. Most hálisten elment a picsába, ott is nagy szeretettel várják, mert mekkora szakember... Vigyék, vissza se adják. Mi most egy belsős kollégát akarunk beültetni a székbe, mert ő szakmailag és emberileg is jobb, mint az a külsős, aki szóba jött.
tegnap 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!