Hogy áll a munkáltatód a táppénzhez?
Nekem két korábbi munkahelyem volt és mindkettőnél a főnök azt mondta, hogy csak akkor menjek vissza, ha biztos, hogy meggyógyultam, az egyiknél kirúgással fenyegettek minket, hogyha előfordul háromszor, hogy betegen megyünk be, covid tesztet kellett csinálnom céges számlára és csak negatívval mehettem vissza, ezt még 2023-ban is elvárták.
Most egy éve vagyok egy helyen és itt elég érdekes a dolog, itt kb rohadjak meg, ha beteg vagyok, próbálják okozni a lelkiismeret furdalást. Amikor új voltam és betanultam, akkor beteg lettem, este szóltam a főnöknek, ő meg azt mondta, hogy azért ha jobban érzem magam reggel, menjek be, mert lemaradok. Később olyan is volt, hogy hosszabb betegségem volt, egy hét után is még tartott, úgyhogy szóltam neki, hogy még nem megyek. Erre azt válaszolta, hogy azért menjek csak be, mert sok a munka, maximum ha nagyon nem bírom, menjek haza. Most pedig egy tervezett műtét előtt állok, ami után van lábadozási idő is. Azt mondta, hogy nagyon rossz az időzítés, mert sok lesz most a munka, nem tudom-e áttenni másik időpontra. Természetesen nemet mondtam, de ez a hozzáállás... Már attól félek, hogy ki fognak rúgni valamilyen hülye indokkal, de valójában azért, mert merek betegen otthon maradni.
36: Engem pl. egy héten belül műtöttek.
De teljesen mindegy, hogy miért hiányzik valaki hetekig. Ugyanúgy eggyel kevesebben vannak. Ha tervezett, akkor sem lehet csak úgy valakit a helyére tenni. Legalábbis nálunk. Ennek ellenére mindig megoldjuk, hogy a munka el legyen végezve, de mindenki otthon maradhasson, ha kell.
Olyan is volt, akinek egyik napról a másikra derült ki, hogy rosszindulatú daganata van. Ő azt kérte, hogy hadd menjen fizetés nélküli szabadságra, amíg meggyógyul, mert 100%-ig csak a gyógyulásra akar koncentrálni. Elmehetett. Meggyógyult. Visszajöhetett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!