Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A munkahelyemen 2 fél között...

A munkahelyemen 2 fél között konfliktus helyzet alakult ki, hogyan próbáljam őket megbékíteni?

Figyelt kérdés
Mit mondjak nekik, hogy kibékítsem őket?

ma 11:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Miért kéne bármit is mondani? Ez kettejükre tartozik és nem rád.
ma 11:22
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, te vagy a főnökjük, vagy a felettesük? Ha egyik sem, akkor ne kotnyeleskedj bele mások konfliktusába. Felnőttek, majd megoldják a problémájukat egymással a segítséged nélkül.
ma 11:24
 3/15 anonim ***** válasza:
Sehogy! Egyik munkahelyen sem szeretik a fontoskodókat. Hacsak nem a felettesük vagy.
ma 11:29
 4/15 anonim ***** válasza:
Mért gondolod, hogy neked kéne? Sehogy, mert nincsenek meg hozzá a mediációs képességeid. Ráadásul nekik meg a szándékuk.
ma 11:31
 5/15 anonim ***** válasza:
Szerintem a vezetők sem azért vannak, hogy békítsék a kollégákat, legalábbis én dolgoztam már pár helyen és sehol nem ezzel volt elfoglalva a vezetőség. Az ő szemszögükből nézve a munka elvégzése a fontos, nem az, hogy Marika megsértődött Pistikére, mert megette az ebédjét a hűtőből.
ma 11:39
 6/15 Katona Dius ***** válasza:
Ha a munkádat nem befolyásolja, akkor szerintem semmit. Oldják meg egymás között. Ha kihatással van a munkádra, akkor először velük beszéld meg, hogy oké, hogy bajuk van egymással, de ez ne menjen már a munka rovására. Ha nem használ, jelezd a közvetlen felettesnek.
ma 11:39
 7/15 anonim ***** válasza:
50%

5: Magyarországon sajnos tényleg így van. Az átlag főnökök reakciója a panaszokra annyi: "Felnőtt emberek vagytok! Oldjátok meg egymás között!". Aztán ha valami durva dolog történik, akkor meg mossák a kezüket.

Külföldön élve (Hollandia) viszont más a tapasztalatom. Itt lehet szólni a felettesnek az ilyesmiről. Ahol most dolgozom, ott előírás is, hogy ha valaki tiszteletlen vagy zaklat, azonnal jelentsük. Meg is tettem már, végül kirúgták az illetőt.

ma 11:50
 8/15 anonim ***** válasza:
#7 Azért a zaklatás nagyon más kategória, ahhoz már mindenképpen köze van a felettesnek. De az, hogy két dolgozó nem jön ki egymással, a munkáltatót egyáltalán nem fogja érdekelni. (legalábbis a többséget biztosan nem.)
ma 11:52
 9/15 anonim ***** válasza:
Hacsak nem te vagy a főnökük, felettesük, inkább ne keveredj bele a kettejük dolgába. Nem a te ügyed, ne te próbáld megoldani.
ma 12:15
 10/15 A kérdező kommentje:
Igen, én vagyok a műszakvezető, próbáltam már többször beszélni velük, de eredménytelenül ezért kérdeztem, hogy esetleg valami bevált módszer erre?
ma 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!