Introvertáltak és zárkózott természetűek! Volt már munkahelyen konfliktusotok abból, hogy nem akartatok beszélgetni a kollégákkal?
Figyelt kérdés
Tehát hogy olyan a személyiségetek, hogy a munkahelyre csak dolgozni akartok bejárni, semmi kedvetek a kollégákkal trécselni, bármit is elárulni magatokról. (Esetleg ezt konkrétan meg is mondtátok nekik.) Volt már olyan, hogy emiatt konfliktusotok volt, neadjisten ki is rúgtak titeket valahonnan, pedig a munkát jól végeztétek?okt. 3. 06:44
A kérdező szavazást indított:
Nem volt még, mindenütt elfogadták, hogy én ilyen vagyok.
Volt, kommentben elmesélem.
15 szavazat
1/50 anonim válasza:
Azért az, hogy az ember introvertált és zárkozott természetű még nem jelenti azt, hogy aszociálisan kell minden helyzetben viselkednie. Introvertált vagyok, a nagyobb társas megmozdulásokat nem kedvelem, de tudok beszélgetni a kollégáimmal. A minimális szociális elvárásoknak meg kell tanulni megfelelni, akár szakmai segítséget is igénybe lehet e célból venni, de abba burkolózni, hogy "Hát én introvertált vagyok, ezért megtehetem, hogy nem állok szóba a többiekkel" szerintem egy nagyon "kényelmes" hozzáállás. Az introvertáltság nem feltétlenül ezt jelenti.
2/50 anonim válasza:
Az introvertáltság nem azt jelenti hogy soha nem beszélgetsz senkivel. :D
3/50 anonim válasza:
Konfliktusom nem volt, mert udvariasan par szot valtottam azert velük. De semmilyen pletykakba nem mentem bele. De akarhogy viselkedsz, ugyis beled kötnek, a hatad mögött mindenfelet beszelnek rolad. DE- ez Magyarorszag. Kulturaltabb orszagokban ilyen nincs. Többek között ezert is költöztem el Magyarorszagrol Nyugatra. A munkahelyeken dolgoznak, es nem csevegnek privat dolgokrol a kollegak.
4/50 A kérdező kommentje:
2: És hol írom, hogy azt jelenti? Azért emelem ki az introvertáltakat és zarkózottakat, mert az ezen embertípusokba tartozók között nagyobb eséllyel fordul elő olyan, aki egy munkahelyen nem akar egyáltalán haverkodni.
3: Igen, én is ezért jöttem ki. És én is úgy tapasztalom, hogy itt elfogadják, hogy inkább csak dolgozni megyek be.
okt. 3. 07:35
5/50 anonim válasza:
Pontosan. Aki Magyarorszagon el, nem sok fogalma van arrol, hogy maskeppen, jobban is lehet elni mashol.
6/50 anonim válasza:
Azonkivül kulturaltabb orszagokban nem kaparjak egymas szemet ki az emberek, hanem sokkal toleransabbak, udvariasabbak, es a segitöek, es nem foglalkoznak a masik maganeletevel.
7/50 Aloha8 válasza:
Aki a normalis valaszokat lepontozza, az azt tükrözi vissza, hogy igen, Magyarorszagon az emberek között gyülölködes van. Ez teny, ezert, aki ott el, ezzel van allandoan konfrontalva.
8/50 anonim válasza:
Jol tetted kerdezö, hogy elhagytad Magyarorszagot. Az ember nem tehet arrol, hogy hova született, arrol viszon igen, hogy olyan helyen akar elni, ahol a hata mögött nem sugnak össze.
9/50 anonim válasza:
Soha nem értettem, hogy akik elhagyták Magyarországot - és megtalálták a számításaikat - miért éreznek különböző fórumokon késztetést arra, hogy ezt hangoztassák? Örülök nektek és kívánom, hogy legyetek boldogok, de ha máshol minden olyan tökéletes, miért vártok egymástól önigazolást és pozitív megerősítést?
10/50 A kérdező kommentje:
9: Nem erről szól a kérdésem, csak ha már valaki megemlítette, hogy külföldön él, akkor gondoltam, én is.
De amúgy meg miért ne lehetne leírni a benyomást Magyarországról külföldről nézve? Azért az sokmindent elárul, hogy vannak, akik nem is annyira a jobb kereset miatt költöznek külföldre, hanem mert elegük lett az átlag magyar munkahelyi mentalitásból. Erre a kérdésem tárgya is jó példa.
okt. 3. 08:22
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!