Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Introvertáltak és zárkózott...

Introvertáltak és zárkózott természetűek! Volt már munkahelyen konfliktusotok abból, hogy nem akartatok beszélgetni a kollégákkal?

Figyelt kérdés
Tehát hogy olyan a személyiségetek, hogy a munkahelyre csak dolgozni akartok bejárni, semmi kedvetek a kollégákkal trécselni, bármit is elárulni magatokról. (Esetleg ezt konkrétan meg is mondtátok nekik.) Volt már olyan, hogy emiatt konfliktusotok volt, neadjisten ki is rúgtak titeket valahonnan, pedig a munkát jól végeztétek?

okt. 3. 06:44
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
50%
A kiegészítéseid fényében érthetővé vált, hogy mit szerettél volna megfogalmazni, az azonban továbbra sem világos, hogy miért kellett ehhez hangsúlyozni a magyarországi munkahelyekről alkotott véleményedet. Felelősségre vonod a 31-es válaszolót, amiért sarkosan fogalmazta meg a véleményét, de Tied ugyanolyan sarkos. A tapasztalataiból kiindulva ő nem tudja elképzelni, hogy pusztán szociális ügyetlenség állhat a munkahelyváltások hátterében, Te pedig a saját tapasztalataidból kiindulva kétségbe vonod az ő élményeit.
okt. 6. 14:43
 42/50 A kérdező kommentje:

41: Figyu, én nem vonok kétségbe semmit! Elhiszem neki, hogy ő még nem tapasztalt ilyet, csak olyat látott, hogy sorozatos munkahelyelvesztés esetén a kirúgott dolgozó volt a hibás. De emellett azt is írja, hogy BIZTOS, hogy a 27-28-ast nem azért küldték el több helyről is, mert nem akart haverkodni. Mintha ez egy abszolút lehetetlen dolog volna.

És igen, Magyarország esetében sajnos magukért beszélnek a tények. De amúgy olyat, hogy minden munkahelyen harmóniában dolgoznak, egyik országról sem hinnék el. Még Svájcról sem. Tehát megnyugodhatsz, nem csak Magyarországról vélekedem így. De az aránykülönbségek azért számítanak.

okt. 6. 15:05
 43/50 anonim ***** válasza:
50%

"Magyarország esetében sajnos magukért beszélnek a tények."

De milyen tények? A saját tapasztalataink még nem tények. Ahhoz, hogy a problémáról mélyebben lehessen beszélgetni azt is tudni kellene, hogy milyen munkakörben dolgozol, mert így az egész túl altalános.

Tulajdonképpen - a ténybeliség kérdésében - egyik válasz sem releváns, mert nem tudjuk, a válaszolók milyen közeget, társadalmi réteget képviselnek. A szociális interakciók "elvárt" mértéke szakmánkként eltérő, lehet, hogy a korábbi két válaszoló két teljesen eltérő szakterületet képvisel.

okt. 6. 15:16
 44/50 A kérdező kommentje:

43: Jó hát egy irodában, ahova tanult, egyetemet végzett emberek járnak, nyilván esélyesebb, hogy elfogadják, ha valaki nem akar beszélgetni, mint egy gyárban vagy segédmunkában, ahol tucatjával lehetnek olyanok, akiknek csak nyolc általánosa van.

Odahaza gyárban dolgoztam két évig, majd pedig közmunkát két alkalommal. Idekint mosogatok, de egy időben takarítást is csináltam. Tehát olyan munkákat, amikhez magyar rendszerben számolva csak 8 osztály szükséges. Mégsem tapasztaltam soha sehol azt, hogy baj lenne, hogy nem trécselek meg haverkodok a munkahelyen, ellentétben az otthoni ex-melóhelyeimmel.

okt. 6. 15:24
 45/50 anonim ***** válasza:
58%
Köszönöm, hogy megosztottad ezeket! Sajnálom, hogy az eredeti kérdésbe nem került bele, mert egy sokkal izgalmasabb és reprezentatívabb diskurzus alakulhatott volna ki belőle.
okt. 6. 15:30
 46/50 anonim ***** válasza:

Introvertált vagyok, de nem az a fajta, aki nem beszél senkivel. Vannak napok, amikor szeretek magamban lenni, általában olyan munkát is kapok, amit egyedül kell végezni, mert engem nem zavar, ha nem szólhatok máshoz, míg a legtöbb munkatársam olyankor legszívesebben kifutna a világból. Délutános műszakban konkrétan imádom, hogy a kutya nem zavar, hallgathatom a zenét és elmélyedhetek a gondolataimban. Nekem ez nagyon pihentető. Ha esetleg elegem lenne és a munkával is jól haladok, pár percre felnézek a munkatársaimhoz és váltok velük egy-két szót, ennyi.

Konfliktusom leginkább abból szokott lenni, hogy aki nem szimpatikus számomra, azzal nem erőltetem a beszélgetést. Nekem ez a "mindegymirőlcsakmondjmárvalamit"-dolog nem fekszik. Tehát, ha párban is dolgozok valakivel, a kötelezőkön kívül nem beszélgetek vele. Aztán persze a hátam mögött kibeszélnek, hogy milyen nagyra tartom magam, pedig nem. Csak nem látom az értelmét jópofizni annak, akit nem kedvelek és aki engem se kedvel. Szóval, inkább ebből szokott konfliktusom lenni. Munkahelyen olyan hátrány ért eddig a személyiségemmel kapcsolatban, hogy én voltam az első, akit elküldtek, mert nem volt munka, a nyalisok maradtak inkább. A főnökkel is csak akkor beszéltem, amikor muszáj volt, nem hordtam neki a kávét, nem sztorizgattam magamról, stb :D

okt. 21. 15:15
 47/50 anonim ***** válasza:
73%
Hát figyelj amikor rámcsesznek rengeteg munkát akkor dolgozok és én sem sokat jártatom a számat. Az tény hogy egy idő után hajlamos kibukni, kiégni az ember. Egyre inkább azt veszem észre viszont, hogy az érvényesül aki lóf@szt se csinál és a főnököt dolgoztatja maga helyett.
okt. 21. 16:19
 48/50 anonim ***** válasza:
54%

Beszélgetni nem okoz gondot, csak az ahová a beszélgetős bulit szervezik.

a--dohányfüst minden mennyiségben

b--krva hideg

c--szmog az utcán hogy meg lehet fulladni

d--füvet nyírnak mellettünk, vagy betonkalapácsolnak, vagy utcazaj, de ők szeretnek ordítani

e--valami borzalmas zene szól mittudomén magyar nóta

f--állni kell 2 órát egy helybe

g--józsika fingott

h--pont rohanok

i--olyan témáik vannak hogy lehoz a életről

Amúgy ha ezek nincsenek, beszélgetni könnyű

okt. 21. 22:39
 49/50 NTBS ***** válasza:

Én semmi magántermészetű dolgot nem osztom meg munkatársakkal.

Nem tartozik rájuk.

okt. 22. 21:40
 50/50 anonim ***** válasza:
Én introvertált vagyok, de nem a szélsőséges formában, és kifejezetten zárkózott sem vagyok, tehát azért szoktam magamról is beszélni néha. Nekem eddig nem volt gondom ebből, és senki nem zaklatott, amikor szükségem volt a fülesbedugós énidőre.
nov. 26. 10:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!