Hol találhatnék munkát az egyetemi tanulmányok alatt?
Sziasztok, először is mindenképpen kicsit mesélnék, hogy világosabb legyen a kérdésem.
Nemrégiben dolgoztam minőségbiztosításban, ez idő alatt elég sok mindent csináltam és komplexebb volt mint a szerződésem akkoriban. Ez nem zavart, szívesen tanultam új dolgokat így nem rémisztett el. Elsőkörben minőségellenőrzésel foglalkoztam - nagyon szerettem, jól is ment. Ekkor kaptam egs lehetőséget, hogy legyek ilyen kettő közti, egy csípett végellenőr, egy csípett idegenárus. Mindkettő számomra kihívásokat rejtett, mert nem dolgoztam ilyenbe. Na majd jött a nagyugrás az a minőségbiztosítás. Eddig igazából a karrierem nem tudtam hová s' miként elképzelni, ez lett benne az a szakadék amire szükségem volt.
Na majd mikor véget ért, el is kezdtem a keresést és jelentkeztem több állásra, de tulajdonképpen az interjún minden jól ment, meg is egyeztünk egy összegben, majd jött a törés és mást vettek fel.
Ezután elkezdtem jelentkezni operátornak, majd árufeltöltőnek, majd éttermimunkásnak, de ezek a helyek elmondásuk szerint túl képzett vagyok - azt is megkaptam, hogy biztos nem oda akartam jelentkezni. 4 műszak lett volna, hétvégi munkavégzéssel is, ugyebár ez nekem nem igazán jött be alapból se. De nekik se tetszett, hogy én tanulmányokat folytatnák mellette, így lemondtam róla.
Most ott tartok, hogy körülbelül sehová nem kellek. Valószínűleg egyetem mellett még annál inkább nem is fogok, mert nem tudok annyit és úgy dolgozni - ahogy ők elvárják.
Igazából amikben kiemelkedő vagyok, azok a számítógépes szoftverek használata, és minden ami informatika. De nem szívesen mennék tovább benne már.
Van egy középfokú angol nyelvtudásom, alap német, szoftverfejlesztő és egy rendszerüzemeltető szakom.
Jelenleg mivel projecteket szeretnék vezetni, és vezető vénám is van, így a műszaki menedzsert néztem ki, majd erre végeznek vagy egy mérnöki, vagy egy közgáz MSc-t.
Sajnos a helyzetem se túlságosan jó, mert egy faluban élek, jogosítvány nélkül. (folyamatban van) Viszont ebben a pénztelenségben esélytelen, hogy betudjam fejezni. Ráadásul lesz egy 1 milliós kiadásom fogorvosnál.
Bátyja, tudom miről beszélsz.
Sajnos én is ebben vagyok. Eléggé lent van az ipar. Én elkezdtem a progtervezőit és úgy voltam vele, legyen még minden szépen, majd utolsó félévben letudom a gyakorlatot, meg a szakdogát onnan behúzom és sima liba.
Erre tavaly ilyenkor nekiálltam munkát keresni, aztán más nem volt, csak
- fuu tesó, most küldtek el tőlünk is embereket
- fuu tesó, nem rúgtak ki senkit, de nem is vesznek fel senkit és most tök szopó, mert ketten elmentek és 3-man csináljuk 5 ember munkáját
- fuu tesó, én inkább elmentem egyéni vállalkozónak
- fuu tesó, most dobtak ki engem is
Persze vannak hirdetések, de konkrétan 3 ember munkáját kellene végezni, meg 2 nyelven beszélni...
Természetesen közben kerestem munkát, nem is rossz, de vicc az egész. Kicsit olyan tranzitnak érzem azt a helyet, ahol vagyok. Se ide, se a programozók közé nem tartozom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!