Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha a boltban azt látják, hogy...

Ha a boltban azt látják, hogy hatalmas a sor és nem látni a végét, miért nem hajlandók nyitni még egy kasszát?

Figyelt kérdés
Ilyenkor vannak bizonyos összezörrenések a bolt személyzete és a vásárlók között, amit a bolt azzal hárít, hogy kevés az alkalmazott (no de mindig kevés lenne, ezt nem hinném, hogy valós kifogás), aztán vagy úgy marad, vagy pedig nagy kelletlenül beáll valaki kasszázni. Érdekes a boltok azon hozzáállása is, hogy ha ez nem tetszik, akkor lehet máshol vásárolni. Ez egyáltalán nem vevőbarát szemlélet. Tényleg a vásárlók a hibásak?
szept. 11. 11:53
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 A kérdező kommentje:
60-as mondjuk lehetne versenyképes fizetést biztosítani, és akkor nem biztos, hogy ilyen emberhiány adódna
szept. 11. 15:29
 62/64 Micimacko67 ***** válasza:
57%
Pl, lehetne ez is! Te, mint vevő hajlandó lennél többet fizetni a boltban azért, hogy a dolgozók versenyképes fizetést kaphassanak? Neked mennyit érne meg, hogy kevesebbet kelljen sorban állnod?
szept. 11. 15:43
 63/64 A kérdező kommentje:
Ezt a boltnak kell kigazdálkodni, aztán hogy az árakba mi van beépítve, arról nincs információm. Gondolod jelen árak mellett nem tudnának x-szel több alkalmazottat felvenni, jelentős hatással lenne a nem kevés profitjukra? Másrészt szerintem ha kellő számú ember dolgozna a boltokban és nem egy ember végezné mondjuk öt ember munkáját, hanem öt, akkor szerintem az hatékonyabb kiszolgálást is eredményezne (nem lenne túlhajszolás, akkora leterheltség mint most) és több vásárlót is, mivel az emberek oda járnak szívesen ahol vásárlóként tekintenek rájuk. De ha ezt áremeléssel lehet elérni, akkor sem tudom, hány forint plusz jönne ki egy főre. Én nem vagyok gazdasági szakember, nem tudom és nem is akarom előirányozni a boltoknak azt hogy hány emberrel tudnának hatékonyan működni. De ez a jelenlegi állapot (kevés fizetés és az ebből is adódó emberhiány) bizonyosan senkinek sem jó. A boltnak sem.
szept. 11. 16:12
 64/64 anonim ***** válasza:
71%

4: Szerintem meg ez hülyeség. Ha másik kasszát nyitnak, és emberek átállnak, akkor az "Aki kapja, marja." és "Ahogy esik, úgy puffan."-elvek érvényesülnek.

Emlékszem, egyszer épp végeztem a vásárlással, és megyek a kasszákhoz, látom csak egy van nyitva, hosszú sor áll, indulok affelé, ekkor látom, hogy nyitják a másik, hozzám közelebbi kasszát, nyilván rögtön fordultam, és mentem odafele, hogy első legyek. Erre a másik kassza sorából átvándorlók közül egy vén f*sz elkezd pampogni, hogy mit képzelek, előbb tán megvárnám, amíg onnét mindenki, aki akar, átáll, és csak aztán állnék sorba. Értitek, végeztem a vásárlással, még sehova nem álltam be, és amikor látom, hogy épp nyílik egy új kassza, akkor ne álljak rögtön be, hanem várjam meg, amíg sor lesz ott is, és menjek a végére. Szerencsére pont jó kedvem volt, mert stresszesebb hangulatban úgy kiosztom, hogy attól koldul.

szept. 11. 17:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!