Nem becsulnek meg a munkahelyemen. mit csinaljk?
sziasztok lehet hogy ossze-vissza lesz az egesz de nagyon merges vagyok.
diakmunkas vagyok, minimum ket nap szabadnapot kene adniuk. nekem eleg lenne heti egy is. mikor ezt szova tettem a fonok forgatta a szemet es azt mondta hogy “hat de te egezs heten jonni szoktal”
igen ez a problema. ket napja egy orat se aludtam mert folyamatosan ezzel kell foglalkoznom,16 orat ledolgoztattak velem. 2x tobbet dolgozom mint kellene. en vagyok ott az egyetlen diakmunkas es a munkatarsaim 40 ev koruli felnott emberek, megis nem csak a sajat munkamat vegzem el hanem az oveket is ki kell javitanom, mert annyira életképtelenek hogy egy egyszerű dolgot nem tudnak elvegezni. úgy beszelnek velem mint a kutyával. ha CSAK a saját feladataimat végzem el es a pluszt nem akkor en vagyok lebaszva idezem” nem a megjelenes a lenyeg”
ugy erzem megszakadok, kidolgozom a belemet es 1 nap szabadsagot se kapok. gondoltam ra hogy szolok az iskolaszovetkezetnek. van egy kollegam akivel jo a viszonyom azt mondta ha en felmondok akkor a helynek vege ugyanis en csinalok majdnem mindent es ha en elmegyek nem igazan tudnak potolni, szoval nem ertem ezert se hogy miert csinaljak ezt velem. dühös vagyok
Azért csinálják, mert megtehetik, ugyanis nem állsz ki magadért.
Most kezdd el, mert nagyon nehéz életed lesz.
Ne foglalkozz ilyennel. Amikor nyugger leszel, majd akkor beállhatsz a sorba és szajkózhatod, mint a maiak, hogy:
"Én, egyedül én építettem fel a fél-, ha nem is az egész országot".
Semmi értelme ma Mo.-n "megbecsülést, tiszteletet" kérni, elvárni.
Szerintem nem veled van a baj, hanem a főnökeid vannak zúrzavarban, azzal kapcsolatban, hogy nekik mit is kéne csinálni?
Nem viccelek!
Nekem egy jól múködő alkatrész kereskedésem van és nagyon megbecsülöm a jól dolgozó munkatársaimat.
Szeretsz olvasni?
Ha igen, akkor tudok ajánlani olyan könyveket, amikből megtanulhatod, hogy mi ez a zürzavar, ami téged körülvesz.
Esetleg, még tudsz is majd ezen javítani, úgy, hogy neked könyebb legyen.
Egyetem alatt végig diák munkás voltam. Ez azt jelenti, hogy szorgalmi időszakban heti 2-4 nap, vizsga időszakban amint ledtudtam a vizsgáimat folyamatosan heti 5-6 napot, nyáron folyamatosan heti 6 napot szeptember közepéig. Kellett a pénz nagyon rossz körülményeink voltak akkoriban.
Sok helyen megfordultam, a legtöbb helyen lenéztek, emberszámba sem vettek minket. Összesen 2 olyan cég volt ahol úgy bántak velünk, mint egy normális emberrel, pedig a munkánkra sosem volt panasz! Végül az egyiknél mérnök lettem.
Az utálat egyik oka, hogy tőlünk csak szja-t vontak, az alapbérünk meg annyi volt, mint a rendes dolgozóknak, ezért mi többet kerestünk.
Volt olyan cég ahol nem engedtek fel minket a céges buszjáratra, mert elfoglaljuk a dolgozók helyét miközben általában félig üresen indult el a busz. Mindig felfértünk volna... Ennél a cégnél 4 évet dolgoztam, mert bár rüheltek minket, de a munka viszont jónak számított. Talán 2 év után bekerültem egy fix csapatba, és onnantól kezdve én felszálhattam a céges buszra, a többiek továbbra sem. Nem szólaltam fel ellene, csak örültem, hogy elérem a csatlakozást, és nem 1 órával később érek haza.
Szokj hozzá a legtöbb diák munka ilyen! Ha meg panaszt tesz rád a főnököd, a diák szövetkezet utána szinte biztos nem ad majd munkát. Ismertem ilyen diákokat, jól dolgoztak, csak vitába keveredtek dolgozókkal. Teljesen lényegtelen kinek volt igaza. De segítek, mindig a diák a hülye.
Ahol jelenleg dolgozom, nyaranta veszünk fel diákokat, jól bánunk velük, szeretnek jönni hozzánk. A korlátlan kávé (darálós gép) és ásványvíz alapból jár nekik is, ahogy a céges buszokra is van engedélyük. Az irodában sokan élték meg ezt, amit te és én, csak mi ezen felülemelkedtünk, és olyan körülményeket biztosítunk, mint amire sok éve mi is vágytunk.
Az a baj, hogy az ilyen emberek nagyon értékesek a vezetőknek. Minek vennének fel 5 embert ha 1 megcsinálja 5 munkáját. Tanuld azt meg, hogy munkahelyen CSAK a te dolgodat végezd el, hacsak nem akarsz mindenki s€ggtörlője lenni. Állj ki magadért, és húzd meg a határokat, vagy keress más diákmunkát. Nem ér annyit az egész pereputty hogy te tönkretedd majad fiatalon.
De új helyen viszont eszed ágában se legyen más helyett dolgozni, mert megint csak magaddal szúrsz ki, és ugyan ide kerülsz. A főnököt meg nem érdekli, mert vagy egy hülye aki húzza az egészet és még örül annak, hogy kapott egy jó húzóökröt.
Mégegyszer: ezt soha ne engedd meg senkinek semmilyen pénzért, hogy 2 vagy tobb ember helyett dolgoztasson. Más munkákban pl ezért nem is adnának előreléptetést más helyen. Minek léptetnének előre ha ott pont tökéletes vagy ahol vagy és más 1 ember nem tudná úgy végezni a munkádat ahogy te tudod. Helyetted szerel valaki mást, hiába te jól végzed a dolgod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!