Mi történik, ha felmondás után nem megyek be dolgozni, nem töltöm le a felmondási időt?
Talán eleve az álláspályázásnál, az összeegyeztetésnél volt már a gond. Ha a Kérdező körültekintőbben szervezte volna munkaügyeit, most nem lenne ez a súrlódás.
A felmondási időt ugye épp a törvény írja elő, kiváltképp, ha a munkavállaló mond fel. Elvégre nem elvárható, hogy másnapra találjon egy olyan munkaerőt, aki 100%-ban mindent át tud venni.
Előbb kellett volna gondolkodni; és lehet, az anyagiak helyett a morált kellene többre tartani és letölteni a felmondást és elengedni ezt a másik munkát.
De nyilván nem az erkölcs lesz itt a kulcs; szerintem ezt egyértelműen kijelenthetjük.
Mondjuk a munkaügyi per akkor okés, ha a munkáltató mindent betart.
Én mondtam fel azonnal. Nem tetszett nekik, de bizonytékom van arra, hogy nem annyit dolgoztunk, amennyire be voltunk jelentve, a tanulók sem annyit dolgoztak, amennyit és ahogy a törvény megenged, a mun kavédelmi előírásokról ne beszéljünk, szabadásot ne vegyél ki, de nem fizetik ki, stb.
A vállalkozók nagyon nagy többsége fenyegetőzhet munkaügyi perrel, csak akkor kibukna baromi sok olyan dolog, ami nekik lenne rosszabb.
12
Az azonnali hatályú felmondasnak meg vannak a feltételei. Ha a te munkaltatodnal anno valami siklik volt, nyilván nem indított volna ellened pert. Itt nem ismert a háttér
"Már nincs munkakönyv:DD barlangban éltél az elmúlt 30 évben?"
Tb kiskonyv van, amit le kell adnod a munkaltatonal
13 nem írta sehol, hogy pert indítottak ellene, csak hogy fenyegetöztek.
Érdekes, hogy nyugatabbra tudják a felmondást is fenyegetözés meg hiszti nélkül kezelni.
Mondjuk régen magyar cégeknél sem volt sosem komoly hiszti, max. volt aki ígéretekkel próbált eltántorítani a szándékomtól.
De mostanában sokat hallom ezeket a fenyegetözéseket.
18
Kérlek emeld ki, hol írtam azt, hogy ert indított a munkáltató ellene.
Nyugatabbra élek, itt igencsak komolyan kezelik a felmondást, valóban hiszti nelkul: mindkét oldalról. Ha van felmondási idő, azt kötelező betartani és be is tartják.
19# "Ha a te munkaltatodnal anno valami siklik volt, nyilván nem indított volna ellened pert."
Ebben nekem ez úgy jött le, leglábbis lehet úgy is érteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!