Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mi történik, ha felmondás...

Mi történik, ha felmondás után nem megyek be dolgozni, nem töltöm le a felmondási időt?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy azonnali kezdéssel felvennének egy jobb munkahelyre, várni rám nem tudnak. A régi munkahelyre felmondás után nem mennék be többet.

aug. 11. 10:08
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
89%

Nyilván ugyanazt, mint ha felmondás nélkül nem mész be.

Nem lehet megbeszélni?

Szerintem hiába nem mész be, amíg nem mondtál fel a régi helyen addig nem is tudsz az új helyen szerződést kötni sem.

aug. 11. 10:13
 2/26 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem hagyd. Ahol azzal zsarolnak, hogy nem tudnak várni, ott csak szopni fogsz. Tapasztalatból mondom.
aug. 11. 10:16
 3/26 anonim ***** válasza:
100%
Tappenzre szokták addig magukat kiíratni.
aug. 11. 10:20
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudnak várni? O.o

Az ilyen helyen akkor nem lesz se szabadság, se táppénz, mert akkor se tudnak várni?

aug. 11. 10:29
 5/26 A kérdező kommentje:
4: Nagyon jó pozíció, van mellettem száz másik jelentkező rá...
aug. 11. 10:31
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

#2 nem kell zsarolásra gondolni. De senki sem pótolhatatlan, a munkát pedig el kell végezni, tehát nem meglepő, ha sürgetik.

A táppénz jó megoldás lehet, a felmondás után, hogy ne kelljen bemenned a régi munkahelyre. De ha táppénzen vagy, máshol sem dolgozhatsz addig, hiszen keresőképtelenként táppénzt kapsz. Ha a jelenlegi munkáltatód jófej, elengedheti a felmondási idő egy részét, annyival tudsz korábban kezdeni az új munkahelyen.

Itt egy cikk erről: [link]

aug. 11. 10:33
 7/26 anonim ***** válasza:
100%

#6 "De senki sem pótolhatatlan, a munkát pedig el kell végezni, tehát nem meglepő, ha sürgetik."

Nyilván, de van egy törvény, ami elöírja a felmondási idöt. Aki ezt nem tudja elfogadni, annál másban sem a törvény lesz a mérvadó.

Én is dolgoztam külföldön is német nyelvterületen is olyan helyen, ahol azonnal kell üstént kezdeni. Ott csak mélyvíz volt, frusztrált kiemrült kollégák, arrogancia, majdnem törvényes keretekeb belül.

Másik cégnél meg volt akire 3 hónapot is vártak, holott ennyi idö alatt szerezhettek volna kilóra frissen végzett informatikusokat, aztán max kirúgják öket ha nem jön be.

TErmészetesen ég és föld a két cég.

aug. 11. 10:39
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

A táppénz meg azért butaság, mert addig kezdeni nem tud.

Mennyivel jobb, ha azt mondja, hogy "nem tudok kezdeni mert beteg vagyok" ahelyett, hogy "nem tudok kezdeni, mert a cégnek szüksége van a felmondási idö alatt rám, mert át kell adnom a dolgokat"?

Eleve nem szeretik magyaroknál, ha az ember táppénzen van próbaidö alatt.

aug. 11. 10:42
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

#7 igen, én is ezt írom (#6), hogy felmondási idő van. De ha sürgős nekik, akkor találnak mást. Ezen nem tud változtatni.

Határozottan meg kell mondani, hogy X hónap vagy hét múlva tud legkorábban kezdeni, és rákérdezni, felveszik-e így vagy sem. Ha igen, akkor már előre meg lehet írni a szerződést, hogy mondjuk októberi kezdéssel - így a kérdezőnek is lesz valami kézzel fogható biztosítéka, hogy nem esik pofára, ha felmond a mostani helyén. Ha nem vár az újmunkahely, akkor így járt, de legalább a mostani munkája megmarad.

aug. 11. 11:01
 10/26 anonim ***** válasza:
88%
Nos, munkaugyi pert indíthat ellened a munkáltató, ami annyira nem lesz mókás. Eleve pervesztes leszel, tehát tiéd lesz a többszazezres perkoltseg. Emellé megitelik majd neki az általad szándékos karokozasbol keletkezett összeget - a munkabered összege a felmondási időre. Az új munkáltatód se fogja értékelni a történetet, ha hozzá is eljut
aug. 11. 11:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!