Mi történik, ha felmondás után nem megyek be dolgozni, nem töltöm le a felmondási időt?
Nyilván ugyanazt, mint ha felmondás nélkül nem mész be.
Nem lehet megbeszélni?
Szerintem hiába nem mész be, amíg nem mondtál fel a régi helyen addig nem is tudsz az új helyen szerződést kötni sem.
Nem tudnak várni? O.o
Az ilyen helyen akkor nem lesz se szabadság, se táppénz, mert akkor se tudnak várni?
#2 nem kell zsarolásra gondolni. De senki sem pótolhatatlan, a munkát pedig el kell végezni, tehát nem meglepő, ha sürgetik.
A táppénz jó megoldás lehet, a felmondás után, hogy ne kelljen bemenned a régi munkahelyre. De ha táppénzen vagy, máshol sem dolgozhatsz addig, hiszen keresőképtelenként táppénzt kapsz. Ha a jelenlegi munkáltatód jófej, elengedheti a felmondási idő egy részét, annyival tudsz korábban kezdeni az új munkahelyen.
Itt egy cikk erről: [link]
#6 "De senki sem pótolhatatlan, a munkát pedig el kell végezni, tehát nem meglepő, ha sürgetik."
Nyilván, de van egy törvény, ami elöírja a felmondási idöt. Aki ezt nem tudja elfogadni, annál másban sem a törvény lesz a mérvadó.
Én is dolgoztam külföldön is német nyelvterületen is olyan helyen, ahol azonnal kell üstént kezdeni. Ott csak mélyvíz volt, frusztrált kiemrült kollégák, arrogancia, majdnem törvényes keretekeb belül.
Másik cégnél meg volt akire 3 hónapot is vártak, holott ennyi idö alatt szerezhettek volna kilóra frissen végzett informatikusokat, aztán max kirúgják öket ha nem jön be.
TErmészetesen ég és föld a két cég.
A táppénz meg azért butaság, mert addig kezdeni nem tud.
Mennyivel jobb, ha azt mondja, hogy "nem tudok kezdeni mert beteg vagyok" ahelyett, hogy "nem tudok kezdeni, mert a cégnek szüksége van a felmondási idö alatt rám, mert át kell adnom a dolgokat"?
Eleve nem szeretik magyaroknál, ha az ember táppénzen van próbaidö alatt.
#7 igen, én is ezt írom (#6), hogy felmondási idő van. De ha sürgős nekik, akkor találnak mást. Ezen nem tud változtatni.
Határozottan meg kell mondani, hogy X hónap vagy hét múlva tud legkorábban kezdeni, és rákérdezni, felveszik-e így vagy sem. Ha igen, akkor már előre meg lehet írni a szerződést, hogy mondjuk októberi kezdéssel - így a kérdezőnek is lesz valami kézzel fogható biztosítéka, hogy nem esik pofára, ha felmond a mostani helyén. Ha nem vár az újmunkahely, akkor így járt, de legalább a mostani munkája megmarad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!