Aki gyereket vállal, jellemzően mennyi időre esik ki a munkaerőpiacról?
Legkorábban 6 hónapos kortól adható a gyerek bölcsődébe, 3 éves kortól van az ovi. 2 évig van GYED, 3. évben GYES, ami minimális összeg.
A fő probléma, hogy kevés a bölcsődei hely,illetve kisebb falvakban nem elérhető, ahol van, ott konkrétan protekció kell, hogy felvegyék a gyereket.
Ez az egyik oldal, és van az emberi, hogy sokan nem is akarnak visszamenni dolgozni, mert sokkal kényelmesebb otthon lenni... :)
Itthon javarészt két dolog szokott dönteni:
- az egyik, hogy minél több időt szeretne a gyerekével tölteni, ezért addig marad vele otthon, amíg a lehetőségek engedik
- a másik, hogy baromi lusta elmenni dolgozni (vagy visszamenni dolgozni) és ezért van otthon sokat a gyerekkel
Én ismerek mindkét oldalról mintát.
#1 hogy lenne már kényelmesebb otthon figyelni 0-24-ben egy babára, mint bejárni dolgozni🤣Nekem még nincs gyerekem, de sokkal nagyobb szívás, mint dolgozni, ebben biztos lehetsz.
Azért marad sok anya inkább otthon, mert a gyerek fejlődésének az tesz jót, ha minél többet van az anyjával. Nem azért szülnek, hogy aztán a dadusok neveljék az 1 éves gyereküket.
"hogy lenne már kényelmesebb otthon figyelni 0-24-ben egy babára, mint bejárni dolgozni🤣Nekem még nincs gyerekem, de sokkal nagyobb szívás, mint dolgozni, ebben biztos lehetsz."
1. Ha akkora szívás a gyerek, akkor minek vállalnak 2-3 gyereket?
2. Elhiheted, hogy sokaknak rohadtul derogál eljárni dolgozni és ezért szülik egymás után a gyerekeket. Bőven van ilyen.
Akikre te gondolsz mint munkakerülők, ők a gyerekeket is leszarják. Nem nevelik, nem pénzelik, csak úgy potyogtatják őket. Az egy más kategória. Ha valaki azért marad otthon sokáig a gyerekekkel, hogy vigye a háztartást, nevelést stb és apuka fizuja elég, akkor miért ne.
#4 - óóó, igen, már vártam... akik otthon maradnak és legalább 5 éves korig szoptatnak, ők a szuperanyák :D
- akik visszamennek dolgozni, azok meg a szaranyák, hogy nem állambácsival tartatják el a kölykeiket, hanem inkább saját maguk teremtenek jó életszínvonalat a gyerekeiknek, és nem azt viszik tovább, hogy szüljél jányom és nem kell dolgozni sem, segélyből is meg lehet élni :D
Szeptembertől ovi, alig várom! 😅
Mennék én vissza dolgozni, csak nincs hova,ugyanis olyan helyről jöttem el, ahol napi 13-14 óra távollét, hétvégén, ünnepnapon is.
Szóval keresnem kell valamit 8-4ig, ahol nem kell hétvégézni.l, túlórázni, éjszakázni.
Nem mondom, hogy csodás ajánlatokat kapok, főleg, ha kiderül, kisgyerekem van.
#7 én nem vetem meg azokat a nőket, akik úgy maradnak otthon, hogy apuka bőven eleget keres ahhoz, hogy ezt megengedjék maguknak. Ha nekik így jó, mások miért pofáznának bele?🤣
Az a gáz, ha anyagilag nem állnak jól, anyuka mégis lusta visszamenni dolgozni, de ilyeneknél alapból nem értem, minek kellett a gyerek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!