Ha a néhány hónapos kötelező egyetemi szakmai gyakorlaton kívül nincs más munkatapasztalatom, akkor tulajdonképpen el is áshatom magam a jelenlegi munkaerőpiacon?
Gondolok itt arra, hogy entry level pozíciók esetében vagy olyan programok ismeretét kérik, amiket sosem használtam vagy kapásból 1-3 év tapasztalat az elvárás. Kicsit zsákutcának érzem így a helyzetet, mert úgy látom, hogy a munkáltatói oldalról kereken egy nullát érek így.
Diplomám van, felsőfokú angol nyelvvizsgám (és tudásom!) van, protekcióm nincs. Excel is megy, de a nyáron emelt szintre szeretném hozni.
Volt valaki hasonló helyzetben? Hogy jutott ki belőle?
Leginkàbb egyetem alatt el kell kezdeni dolgozni, szakmabéli helyen, ez megoldàs lehet.
Protekciót lehet szerezni, megvan a módja.
Keresgélj több helyen is. Mostanában velem is egyre több olyan álláshirdetés jön szembe, ahol kiemelik többször is, hogy pályakezdőket is szívesen várnak, hátha sikerül. Tudom, mostanság főleg nehéz ilyen téren (is), de járj nyitott szemmel.
Vagy esetleg érdemes lenne még tanfolyamok után nézni, vagy legalább neten jobban kutakodni, utánajárni azoknak a felületeknek, programoknak, ahol hiányos(abb) a tudásod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!