Tinálatok volt már olyan, hogy valaki kamuból jelentett beteget, és utána valahogy lebukott?
30# De nem lát meg sehol, mert ilyenkor otthon pihenünk. Szabin megyünk nyaralni és társai. Gondolom itt a sarki Aldiban nem fogok főnökkel összefutni, ez Budapest, nem egy 60 fős falu.
Egyébként meg sok helyzetben a főnök is pontosan tudja, mikor van valaki kamutappénzen. Ha normális a dolgozó, akkor elnéznek 1-2 ilyen alkalmat, maximum elbeszélgetnek az illetővel. De van egy kollégám pl, aki huszonéves létére már szét van csúszva a drog meg a bulik miatt, állandóan valami egészségügyi problémája van, rendszeresen bejön úgy, hogy pár órája még agyonekizve bulizott valahol, hazakéredzkedik 1-2 órával korábban, mert rosszul van, reggel jelzi, hogy nem tud jönni, stb. Viszont amíg bent van, tökéletesen tudja végezni a munkáját, ne egy retardáltat képzelj el, de a szervezete nem bírja. Én bírom őt, de főnöki szemszögből már kirúgtam volna ennek ellenére is, hogy rendesen dolgozik, mert ez már a megbízhatatlan kategória. Nem az, hogy valaki évi 1-2 alkalommal otthon marad. Ő havonta pár napot munkaképtelen. De ez nem egy nagy multi ahol meghirdetsz egy pozíciót és 500-an jelentkeznek, hanem egy random kis cég, nem lehet mindenkit kiszórni, mert bizonyos létszám alatt nem tudjuk megcsinálni a feladatokat.
Nálunk a szabadságot legalább három hónappal előbb le kell adnod, hogy mikor akarsz menni, ha később kérsz, akkor már lutri, lehet, hogy megkapod, ha tényleg csak egy napról van szó, de ha hajtósabb időszak van, akkor biztos, hogy nem.
Szóval az, hogy két hete egyfolytában 12 órázol, már nem bírod, és ezért kérsz egy szabadnapot másnapra, teljesen életszerűtlen. Ilyenkor mindenki táppénzzel oldja meg.
Nekem is kellett már még a túlórára is túlóráznom, mert valaki otthon maradt - előző este sírt egy kicsit, majd meg is mondta, hogy úgy készüljünk, hogy másnap nem jön. Rá egy percig se haragudtam, ellenben a vezetéssel, amelyik ismét nem tudott gondoskodni arról, hogy a szezon előtt jóval nekiálljon dolgozókat felvenni, akik a szezonra már be lesznek tanítva, a nem idevalók, vagy akiknek nem szimpi a hely, azok helyére is lesz már új, stb. Arra a vezetésre, amelyik állt meglepett pikachu fejjel, hogy jééé, már megint beszoptuk a harci faszt és nem sikerült x embernek megcsinálni 2x az n-ediken munkáját, immáron nyolcadik éve, de rohadt meglepő.
#27: Tehát a #25-ben felvázolt esetekkel ilyen formában nem lenne problémád, igaz?
#36: Nem, én sem jártam így, mondjuk azért sem, mert én nem kamuzok betegséget. A kérdés annak szólt, hogy ha már azt okénak érzed, hogy átvágod a munkáltatót és nem mész be kamu táppénzzel, akkor, ha ő hasonló szinten kezel, akkor azt is ugyanilyen természetességgel fogadod el?
Mert az lenne a korrekt, ha akkor sem reklamánál, ha hasonlóan utolsó pillanatban egyodldalúan dönt számodra erős negatív következményekkel a munkáltató is.. Alja szint mindkét oldalon, de senki nem reklamál, mert ő maga is alja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!