Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tinálatok volt már olyan,...

Tinálatok volt már olyan, hogy valaki kamuból jelentett beteget, és utána valahogy lebukott?

Figyelt kérdés
Tehát, hogy beszólt, hogy beteg, és kiíratta magát akár egy akár több napra. És utána valahogy kiderült, hogy hazudott, és nem is beteg, csak lógni akart. Mert mondjuk valaki meglátta olyan helyzetben, ami összepárosíthatatlan volt a betegség indokával, vagy ilyesmi. Ha volt, hogy történt? És mi lett a következménye?

júl. 8. 21:00
1 2 3 4
 11/38 A kérdező kommentje:
10: Csak ez nekem akkor is fura. Mert akár arról is lehetett volna szó, hogy lábadozás közben vígjátékot néz vagy kabarét hallgat, és azért vihog. A köhögés meg alapvetően csillapodhat teázástól és gyógycukor szopogatástól. Tehát szerintem ez így kevés ahhoz, hogy bizonyítani lehessen, hogy csak kamuból jelentett beteget. De hivatalosan milyen indokkal rúgták ki?
júl. 9. 19:11
 12/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem a 10-es vagyok.

De azt írja, a csaj akkorát hibázott, hogy egyyenest a nagyfőnök hívta fel. Ez már elég indok a kirúgásra. Főleg a versenyszférában, ahol már azért is kirúgnak, ha csak csúnyán nézel valakire.

júl. 9. 19:48
 13/38 A kérdező kommentje:
12: Jó, de akkor sem rúghatják ki csak úgy hirtelen. Hanem csak szabályosan, felmondási idővel.
júl. 9. 20:24
 14/38 anonim ***** válasza:
72%
De, kirúghatják hirtelen. Létezik olyan, hogy azonnali hatályú felmondás. Itt nincs felmondási idő, hanem azonnali röppencs.
júl. 10. 18:14
 15/38 A kérdező kommentje:

14: De azt csak nagyon indokolt esetben alkalmazhatják. Ha mondjuk a dolgozó szándékosan megrongál valamit, összeverekszik valakivel vagy ellop valamit vagy bemegy ittasan vagy másnaposan. Vagy ugye, ha kamuból jelent beteget, és ezt egyöntetűen bizonyítani tudják.

De olyat nem lehet, hogy kirúgják azonnali hatállyal pusztán azért, mert hogy szerintük nem is beteg.

júl. 10. 18:24
 16/38 anonim ***** válasza:
76%
De nemcsak kamutáppénzen volt, hanem hibázott valami ordas nagyot, amire a nagyfőnök is kiakadt. A kettő együtt már megér egy azonnalit.
júl. 10. 19:22
 17/38 A kérdező kommentje:
16: De ahogy írtam, a kamutáppénzre csak elég ingatag bizonyíték volt a leírtak alapján. Hiba miatt pedig szabályosan, felmondási idővel (vagy legalábbis annak kifizetésével) kell, hogy elküldjék. Vagy mégis milyen hiba lehetett? Valaki megbénult miatta? Vagy leégett egy épület?
júl. 10. 19:36
 18/38 anonim ***** válasza:
76%

Nem tudom, a 10-es nem írta le konkrétan.

De pl ha a csaj hibája miatt elbuknak egy több százezres megrendelést, akkor érthető, hogy azonnal megválnak tőle.

júl. 10. 20:26
 19/38 anonim ***** válasza:
66%

#7 és #10 vagyok, kicsit megkésve:

egy vendég jelezte egyik munkatársunknak, hogy félreszámoltak neki valamit a számlázásnál előző nap, de úgy, hogy jelentősen ő járt vele rosszul, és pont az a lány rontott, aki beteget jelentett. Emiatt eleve nagyon felhúzta magát a főnök, így abban a felpaprikázott állapotban az lehetett nála az utolsó csepp, hogy gyanúsan jól érezte magát az a csaj, aki elvileg otthon fekszik, antibiotikus kezelés alatt.

júl. 10. 21:25
 20/38 A kérdező kommentje:
19: Csak ismételni tudom magam: Ez így nem volt szabályszerű. Csoda, hogy nem perelt a kollégád.
júl. 11. 01:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!