Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tinálatok volt már olyan,...

Tinálatok volt már olyan, hogy valaki kamuból jelentett beteget, és utána valahogy lebukott?

Figyelt kérdés
Tehát, hogy beszólt, hogy beteg, és kiíratta magát akár egy akár több napra. És utána valahogy kiderült, hogy hazudott, és nem is beteg, csak lógni akart. Mert mondjuk valaki meglátta olyan helyzetben, ami összepárosíthatatlan volt a betegség indokával, vagy ilyesmi. Ha volt, hogy történt? És mi lett a következménye?

júl. 8. 21:00
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
32%
A volt cégemnel 1000+ fő, beteglátogató embert fizettek a csalók lebuktatására. 2 lázadó dolgozót magánnyomozó buktatott le.
aug. 29. 15:36
 22/38 A kérdező kommentje:
21: Csak tudnám, hogy ez a válasz miért nem hasznos egyeseknek. Nem hiszik el, hogy van ilyen? Nyugat-Európában bevett dolog.
aug. 29. 18:05
 23/38 anonim ***** válasza:
65%

Olyan, aki lebukott, nem volt, de nálunk is csinálják páran, egyszer-kétszer az évben. Szerintem ez okés, mert kemény fizikai munkánk van, szabadság csak ünnepnapokon, illetve ha épp kevesebb a megrendelés (élelmiszeripar, ez is érthető).

Én is kértem már kamutápot, amikor heteken át mindennap túlóráztunk és besokalltam. De én szépen otthon maradtam és jól kialudtam magam.

aug. 30. 07:09
 24/38 A kérdező kommentje:
23: Szerintem meg nem oké, mert így a kollégáiddal cseszel ki. Ha pihenni akarsz, szabadságot kell kérni, nem hazudozni.
aug. 30. 07:58
 25/38 anonim ***** válasza:

#23: Gondolom ebben az esetben nem probléma, ha reggel kiadják a szabidat, mert éppen aznapra még sincs meló.

Sőt bemész, nincs meló, ücsörögnöd kell 8 órát a sarokban, majd a napodat nem fizetik ki, mert nem volt meló, akkor meg minek is

aug. 30. 08:17
 26/38 anonim ***** válasza:
29%
24# Kollégák ugyanúgy elmennek máskor kamutp-re. Nem az a válaszoló vagyok, de nálunk szinte mindenki kiveszi az évi rendesen fizetett TP keretet és senki nem csinál ebből gondot. Nálunk is van egy húzósabb időszak az évben, 1-2 hónap, olyankor bent van mindenki ha nincs semmi bajuk, de az év további részében ritka a teljes létszám.
aug. 30. 08:24
 27/38 anonim ***** válasza:
41%

Kedves 23-as, bizony ilyet is megcsinálnak, hogy este szólnak, hogy akkor másnak nincs meló. Természetesen ez a szabadságból megy el, tervezni nem tudsz, nem pénteket kapsz a hétvége mellé, hanem kedd, vagy szerda szabad.

Az évi egy hét választott szabidnak örülj, a többit így adja ki a cég, amikor nekik tetszik és jó. Októbertől karácsonyig szopsz, februárban meg ülhetsz otthon egy hetet, amikor hideg van, semmit nem lehet csinálni és minden családtagod iskolában/munkában.

Szerintem normális, hogy ezek mellett kivesz néha mindenki egy kis pihit, mi munkában nem egy luxusüzletben, napi egy vásárló mellett reszelgetjük a műkörmünkez.

aug. 30. 08:34
 28/38 anonim ***** válasza:
0%
*25-ös
aug. 30. 08:35
 29/38 anonim ***** válasza:
Nálunk a kamutáppénzek legtöbbször azért történnek, mert valakinek olyan magánjellegű krízishelyzete van, ami miatt képtelen lenne a Karenek nyavalygását hallgatni, és máshogy nem tudja megoldani. Pl. családtagja, rokona, barátja haldoklik, vagy meghalt.
aug. 30. 22:08
 30/38 A kérdező kommentje:
27: De ha a főnök rajtakapna -mert mondjuk meglát valahol- , hogy csak kamuból jelentettél beteget, és ezért kirúgna rendkívülivel, akkor gondolom a szemedben ő egy gennyláda lenne. Holott teljesen jogos volna, elvégre nehézséget okozol neki és a kollégáknak. Ezért jobb becsületesnek lenni, és ha pihenésre vársz, szabit kérni.
aug. 31. 02:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!