Tinálatok volt már olyan, hogy valaki kamuból jelentett beteget, és utána valahogy lebukott?
Nem, mert igazán senkit nem érdekel ha nem minden második héten csinálja, és senkinek semmi köze hozzá
(Állami cég, laza munkatempó)
1: Azért valaki igen, nekem ismetőseim is csinálták. Volt, hogy együtt voltunk fesztiválon, és a szóban forgó okok miatt arra kértek, hogy a közös fotókat ne postoljam ki Facebookon.
Meg valaki azért íratja ki magát, hogy feketén dolgozzon valami maszekmunkát.
Korábbi munkahelyen hallottam, hogy beteget jelentett valaki, aztán wellnessből posztolt képeket Facebookra.
Amikor visszatért, elköszöntek tőle.
Igen, volt ilyen.
Azon a héten történt, amikor a tulaj és nagyfőnök páros aktívan jelen volt a cégnél, mivel a kisfőnök 1 hetes szabadságra ment. Egy csaj köhögve, rekedt hangon hívta fel a kisfőnököt, hogy táppénzre kell mennie, annyira rosszul van és már antibiotikumot is kapott, egy hétre ki is írták.
Ezen túl is lendültünk. Csakhogy a csaj, aki telefonált, hibázott valahol pár nappal azelőtt, csak akkor derült ki, a nagyfőnök meg azonnal felelősségre akarta vonni, így felhívta. A csaj vihorászva szólt bele, nyoma sem volt se a köhögésnek, se a torokfájásnak. Főnök bemutatkozott, majd azzal a lendülettel közölte, hogy a táppénz után nem kell többet ide visszajönnie. Páran fültanúkká váltunk közben.
Másik helyen pedig tizenéves gyakornokot küldtek el. Középsulijával volt szerződése a helynek, ahol dolgoztam, így az kicsit bonyolultabb volt. A lényeg, hogy 4-5 napot, ha dolgozott, utána meg állandóan beteget jelentett, ami hamar gyanús lett a főnököknek. Felhívták a szüleit, akik azt mondták, hogy dolgozni indult pedig a gyerek. Aztán kiderült, hogy felült egy buszra, és plázázni ment egy másik városba egy barátnőjével. Akkor utána azt hazudta, hogy lerobbant a busza, késni fog, de pechére pont olyan helyet mondott, amerre a főnök lakott. Párja meg otthon volt, aki kiment megnézni a dolgot, és nem látott semmit sem. Akkor kezdték el intézni a megtagadó papírokat.
7: És a csaj nem tudta a szám alapján, hogy a nagyfőnök hívja? Persze az ő hülyesége volt, hogy nem álcázta magát, főleg ha ismeretlen számról hívták.
De ez nekem fura. Ennyi alapján ki lehetett rúgni, hogy vihorászva szólt bele? Nem hiszem, hogy ez jogszerű volt. Én biztos pereltem volna.
#9:
nem tudta, mert a nagyfőnök eleve nagyon keveset van nálunk jelen, és majdhogynem a kisfőnök viszi inkább a céget, illetve van vagy 2-3 száma.
Vihorászott, a főnök szerint akár ittas is lehetett, annyi viszont érződött, hogy semmi baja nem volt ott és akkor. Meg ott inkább a hazugságon és a rajtakapáson volt a hangsúly.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!