Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Lusta semmirekellő lennék?

Lusta semmirekellő lennék?

Figyelt kérdés

20éves srác vagyok 1éve végeztem gépésztechnikus szakon és nem mentem el dolgozni a szakmában mert nem érdekelt ez a szak

Otthon élek a szüleimmel és a tesóimmal de nem dolgozok semmit mert nincs kedvem, csak házimunkát szoktam csinálni(bevásárlás, ügyintézés, kert rendbetétele stb)

Van félre tett pénzem az ösztöndíjakból mert szinte semmit nem költöttem belőle amit 5éven keresztül kaptam tehát van egy szép kis összegem amit lassan elkezdtem felélni

Apum szerencsére eltart és mondta hogy mindig elfogtartani mert szeret

Nem akarok csicska lenni egy munkahelyen ahol robotolhatok nekem ez így sokkal kényelmesebb

Anyám néha idegesít hogy egy lusta semmirekellő vagyok mert nem dolgozok a házi munkákon kívül

Nem érti meg hogy nem akarok csicska lenni, meg úgy vagyok vele hogy dolgozzanak a szegények

Tippmixezni szoktam és eléggé jól értek a focihoz tehát jókat szoktam nyerni

Most ez ekkora baj hogy nem akarok dolgozni?(főleg úgy hogy nem vagyok rászorulva mert apum eltart)

jún. 24. 21:52
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 BRUTAL TV ***** válasza:

50

Ha nem kérnek nyeltudást, vagy maximum alapszintűt akkor ez egy teljesen átlagos fizetés futár munkakörben, de gondolom bruttó...

júl. 27. 11:13
 52/65 anonim ***** válasza:
49 vagyok. Igen, elhiszem hogy megterhelő, mert párom régen még itthon csinálta, de a bécsi túrák ezerszer rosszabbak mint itthon. Illetve párom ugyanúgy csinálja és beül akár heti 5 napot is. Igazából az itthoni viszonylathoz képest, amit a kérdező említett a “csicska” gyári munkához nézve értettem. És a 2100 netto, de nem gondolnám, hogy ez rossz fizetés egy betanított munkára. Édesapám fiatal kora óta asztalos szakmában dolgozik, de kint még így is csak 1800 eurót keres, pedig már 15 éve kint van és fizikálisan az sem a könnyű munkához tartozik.De most nem is ez a lényeg, inkább tényleg a hozzáállás, hogy nem lehet az ilyen emberekre alapozni, ez az ami kiábrándít és hogy egyre több az ennyire motiválatlan,kiégett, semmihez sem értő fiatal. Persze tisztelet a kivételnek!
júl. 27. 14:33
 53/65 anonim ***** válasza:
92%

Tényleg kiábrándító 52-es. De nem az, hogy egyre több az ilyen fiatal, hanem hogy a társadalom nem változtat a nyomorúságos berendezkedésen. Mert itt a fiataloknak van 100%-ban igazuk és nem a társadalomnak.

A heti 40 órás munkaidő egyáltalán nem ad személyes időt. Mire hazaérsz, túlságosan kimerülsz a munkanaptól ahhoz, hogy bármi értékes dolgot csinálj szabadidődben. A nap végén passzív tevékenységeket végzel, például TV nézés, amíg el nem alszol. Marha szerencsés vagy, ha van elég energiád az edzéshez vagy a háztartási feladatok elvégzéséhez! A hétvége is túl gyorsan eltelik.

A szombati nap általában tele van egy csomó házimunkával és elintéznivalóval. Aztán a vasárnap pont elég időt ad arra, hogy elmenj a templomba és megnézd az aznapi focimeccset. A vasárnap is édes kevés magában a kikapcsolódásra. Vasárnap az egyetlen szabadnap, de 18 óra elteltével beindul a Monday blues szám legbelül...

A heti 40 órás munkavégzés során leginkább az ünnepekre kell számítanod és a szabadságokra. A legtöbb munkahely azonban csak 3 hét fizetett szabadságot ad. Ez közel sem elég, ha látod, hogy az év minden rohadt hetében dolgozol! Mivel évente 12 hónapot dolgozol, szvsz legalább 2-3 hónap szabadságot kellene adniuk.

Amikor elvégeztem a főiskolát, egy zuhanó téglaként ért, amikor rájöttem, hogy nem lesz többé tavaszi, nyári vagy téli szünet! Nincs idő levegőt venni… csak az az állandó rohadt munka! Szabadidőt kell könyörögni, ha ne adj Isten, egy nap beteg lennék! Fegyelmit adnak, ha túl sok nem tervezett hiányzás van 6 hónapon belül. Ez javából modern kori rabszolgaság!!!!

Az a szívás, hogy a vállalkozói tevékenységen kívül nincs más alternatíva a megélhetéshez… ami bizonyítottan nagy valószínűséggel kudarcot vall! A számláim minden hónapban esedékesek, így hacsak nem kapok garantált jövedelmet minden hónapban, nem vállalhatom a saját vállalkozás elindításának kockázatát. Enni kell valamiből, lakást és autót kell fizetni és sok embernek a családot is boldoggá kell tenni. Az egyetlen módja annak, hogy ezeket a dolgokat biztosítsuk, ha csatlakozunk a mókuskerékhez… hoppá, a „munkapiac”-ra gondolok.

A heti 40 óra azonban nem biztosít egyensúlyt a munka és a magánélet között. Hogyan lehet egyensúlyt teremteni a munka és a magánélet között, ha heti 5 napot dolgozol, és csak 2 napot vagy szabadságot? Ez már eleve durván kiegyensúlyozatlan!

Másodszor, az egész 8 óra munka, 8 óra játék, 8 óra pihenés képlet abszolút baromság! Először is, a munkanap valójában 9 órás, ha beleszámítod az ebédszünetet (ami nem igazi szabadidő). Aztán a legtöbb ember 30 percet ingázik munkába mindkét irányba… ez újabb órával növeli a munkanapját. És akkor vagy el kell aludnia, vagy legalább egy órával korábban kell felkelnie, mint általában a munka miatt. Tehát a valóságban egy átlagos munkanap valójában 11-12 órát tesz ki a napodból… nem 8-at! És ebbe még az sem tartozik bele, ha késel, vagy kötelező túlórázni kel.

A heti 40 órás munka nagyon megkeseríti az életet. A fiataloknak igazuk van!!!!

júl. 27. 15:04
 54/65 A kérdező kommentje:

53as, köszönöm hogy hasonlóan gondolkodsz mint én több ilyen ember kéne mint te és akkor nem tartana a világ ott ahol most

Én csak szimplán nem fogok elmenni dolgozni nem leszek csicska az már biztos,

Téged nem tartanak el a szüleid?

júl. 27. 17:10
 55/65 anonim ***** válasza:
100%
Es mi lesz ha majd nem lesznek szuleid?
júl. 27. 17:58
 56/65 anonim ***** válasza:
100%
Igazuk van azoknak is, akik sürgetnek, hogy találd meg a kiutadat, még ha nem is feltétlen rágják szájba ezt. Kell néhány nagyon járhatónak tűnő terv, amiket el is kell kezdj, mindig "most azonnal", ez nagyon fontos. Tartalékolás, képzések olyan témakörökben, amik le is kötnek, és persze kipróbálni dolgokat, hogy megtaláld azt a párat, ami tényleg olyan, hogy nem kell kitartó legyél, megunni nem tudod. Egyiket-másikat el kell rontani majd azzal, hogy pénzért csinálod, nincs mit tenni, ennyi áldozatot megér, hogy ne a kopogó szemeddel számolgasd két héttel tizedike előtt a párezer forintnyi maradék zsebpénzt, amit a hónap második felében is termeltél, mégse jutott közben megélni belőle. Kell egy terv, mindig csak egy. Le is kell írd, hogy semmi ne vesszen el, később tudd továbbgondolni, fejleszteni, egyszerűsíteni, stb. Idővel persze maga a túltervezés is nettó halogatás lesz, tehát amint egy minimum életképes valaminek kinéz, akkor "kezdd most", és rövidesen nulla aggódnivalód lesz azon, hogy hogy élsz, meg hogy miből.
júl. 28. 07:38
 57/65 anonim ***** válasza:
73%
Szar lesz majd 50 eves pályakezdonek lenni
júl. 28. 07:45
 58/65 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs realitásérzéked. A jövődre se gondolsz. Ha arra alapozod az életedet, hogy a szülők majd eltartanak, nos, a szülők legkésőbb negyven év múlva halottak lesznek. Sőt, lehet, hogy akár már 10 év múlva se fognak élni, nem látható ez előre. Ha nem lépsz ki a munkaerőpiacra, nem lesz nyugdíjad. Kb. 60 éves korodra hajléktalan leszel. Nulla munkatapasztalattal 50 felett sehova se fognak felvenni, remélhetőleg nem bűnöző lesz belőled. Az legalább rendes dolog, hogy a házimunkát végzed, de úgy élsz, mint valami főállású háziasszony. Semmi baj nem lenne ezzel, ha lenne valamiből megélhetésed. Pl. kiadott ingatlan, osztalék, stb., de nincs. Ha a lottó főnyereményét elvitted volna, akkor megengedhetnéd ezt magadnak, de így hosszú távon az elszegényedésedet alapozod meg. Még csak 20 éves vagy, könnyen változtatsz majd. Pl. kezdj el intenzíven idegen nyelvet tanulni. Akár tolmács is lehetsz idővel, vagy külföldön is tudsz majd munkát vállalni.

Az az érzésem, hogy veled még nincs komoly baj, inkább a felnőtté válásod késik lelki értelemben véve. Eddig kényelmes, eltartott gyerek-életet éltél. Lehet, hogy tudat alatt félsz a felnőtt lét felelősségétől, nehézségeitől. Ha ezt leküzdöd, jobb lesz az életed. Az se jó, ha mástól függ az ember anyagilag. Még ha rendesek is a szüleid, akkor is nem vagy független. Ha párkapcsolatot akarsz létesíteni, öt-tíz év múlva komoly nehézséged lesz emiatt. 20 évesen még sok fiú lakik a szüleivel, de egy 25 feletti férfinál ez már ciki és a nők ezt red flagként értékelik.

Gondolj a jövődre. Tanulj olyasmit, amivel nem kell majd túl sok munkát végezned, megszakadásig.

szept. 25. 21:09
 59/65 anonim ***** válasza:
35%

En teljes mertekben megertem a mai fiatalokat hogy nem akarnak dolgozni

Ez a 2-300 ezer Ft amit odabasznak honap vegen hideg vizre nem eleg

Arra jo hogy ne haljuk ehen es mehessunk ujra dolgozni

szept. 26. 01:47
 60/65 anonim ***** válasza:

60.: Abból a pár százezerből azért meg lehet élni, inkább az a nehéz, ha valaki ennyiből lakást akar venni.

Dolgozni az emberek többségének kell. Másrészt aki nem dolgozik, az is csak úgy tud élni, hogy mások dolgoznak.

Ahhoz, hogy begépeld ezt a hozzászólásodat, kellett elektromos energia, amit valakinek elő kell állítani. Ahhoz, hogy neked legyen energiád ezt megtenni, enned kellett. Az ennivalót a parasztok megtermelték, a kereskedők meg eladták. Magától nem megy oda eléd. Tehát szükséges a munka az emberi társadalom fennállása szempontjából is.

szept. 26. 02:05
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!