Mondjátok már meg, hogy mégis mi folyik a mai világban? /álláskeresés
Semmi nem folyik a világba.
Nem te vagy az első, és nem is te leszel az utolsó, akit nem vettek fel egy állásra. Lépj túl rajta, és ne gyárts összeesküvéselméleteket csak hogy a saját kis sértett lelkedet próbáld simogatni.
Sok a szellem munka sajnos. Sajnos rengeteg munkáltató különféle okokból rak ki ilyen hamis álláshirdetéseket. Például felnagyítják a cégükre vonatkozó statisztikákat, hogy ugye mennyire nagy vállalatok, hogy mindig megengedhetik maguknak a folyamatos toborzást. Meg ugye megvédhetik a vállalatot a diszkriminációs perekkel szemben ezekkel, hogy ők bizony behívnak rokkantat, négert, cigányt, 3H-t, stb.. Teljesítik a HR követelményeit (kapnak a HR-esek valami munkát), azonosítják a potenciálisan ígéretes újoncokat a jövőbeni felvételhez, és lenyugtatja a meglévő alkalmazottakat...
Jelenlegi kutatások szerint 75%-a az álláshirdetéseknek kamu. Nem nehéz ezekbe beleesni. És igen, ennek a színjátéknak az egyik része a több körös interjúk.
"Jelenlegi kutatások szerint 75%-a az álláshirdetéseknek kamu."
Akkor én elég szerencsés lehetek, mert a jelenlegi, az előző és az előző előtti munkahelyemen is neten talált hirdetésre adtam be az önéletrajzom, és mindhárom helyen felvettek.
Lehet nem én vagyok szerencsés, csak te szerencsétlen?
Az elmúlt 8 évben többször is váltottam munkát, de másfél hónapnál tovább sose voltam munkanélküli. Legutóbb konkrétan egyik munkahelyről mentem a másikra. Egyik nap még az egyik helyen voltam bejelentve másik nap már a másikon.
Pedig voltak helyek, ahonnan visszautasítás is jött, hogy nem engem választottak.
Sőt olyan helyről utasítottak el évekkel ezelőtt, ahonnan most jelenlegi kollegégámat keresték toborzók hogy nem érdekelné-e ott munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!