Kikészülök idegileg az álláskeresésben, valami módszer ennek megelőzésére?
Keress bármilyen munkát amíg nem találsz jobbat. Hobbi, barátok...stb.
Lényegtelen hogy te rontottál e el valamit vagy jött egy jobb.
Ez Magyarország! Eléggé lehangoló, hogy az emberek módszeres kikészítését el lehet adni "versenyhelyzetként", - holott ez az esetek igen túlnyomó hányadában csak szimpla úri szeszély! (miként ébredt éppen az adott napon minden munkavállalók istene, a háeres görény!)
Manapság már senki nem arra kíváncsi, hogy mennyire vagy rátermett egy munkára, mennyire vagy elkötelezett, tisztességes, milyen szinten lehet számítani rád. Az ilyen fogalmakat, erényeket nemes egyszerűséggel kitörölték 2000 után a létező összes szótárból. Azzal vigasztalódhatunk, hogy ehelyett új értelmezést nyert a rabszolga, ill. lojalitás fogalma, amely ma gyakorlatilag azt jelenti, hogy alázatos, meghunyászkodó szolgája lehetsz a munkáltatódnak több munkakörben egy "fizetésért" saját élet nélkül. Nemzeti sporttá vált a munkavállalók tudományos szintre emelt szándékos megalázása - és ebben maga az állam mutat mintát, támogatja, és szervezi is ezt.
5ös abból nem lehet megélni.
Kérdező mi a végzettséged hogy ilyen nehéz munkát találni?
Közgazdász vagyok és a pénzügyi területen való elhelyezkedés lenne a prioritás, de tulajdonképpen már mindenféle profilomba vágó munkára jelentkeztem. Kicsit ironikus, hogy BIG4 és hasonló cégeknél interjúztam eddig a legtöbbet, sikerültek a szakmai interjúk is, a visszajelzések is pozitívak voltak az interjúk után, de aztán valamiért mégsem engem választottak. Kisebb cégeknél nem tudok már másra gondolni, minthogy kötelező alapon meghirdetik az állást, de egyébként már meg van az ember, mert soha egy visszajelzést, se megkeresést nem kaptam ilyen helyekről.
Van egy ismerősöm, aki szintén közgáz vonalon mozog, csak neki van kb 10 év munkatapasztalata és szintén állást keres, mert megszűnt a munkahelye. Ugyanebben a cipőben van, mint én, nem szólnak hozzá, nem őt választják…
Tudom, hogy hiring freeze van és sok a ghost job is, de ennyire ellehetetleníteni a munkavállalókat… nem is tudom, mi ebből a kiút.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!