Nem feltétlenül, ha röviden beleírod, illetve az interjún bővebben kifejted, ennek menthető okát.
Másrészt meg attól is függ, mennyire vagy értékes mint munkaerő. Ha nagyon, akkor nem ezen fogsz bukni. Különben meg nem sok közük van hozzá, ha jobban belegondolunk.
Nekem azért volt lyuk, mert a rövid ideig tartó munkáimat nem írtam bele, 3-2-5-6 hónap. Így jöttek sorba a melók, mire ideértem a jelenlegi helyemre.
Annyit csináltam, hogy elmondtam, illetve leírtam, nem számszerűsítve, hogy egyéb területeken való taszpasztalat, pl.: irodaházak takarítása, gyermekfelügyelet stb. Esetleg a rózsaszín kiskönyv miatt mondhatod azt is, hogy kinn voltál egy rokonodnál külföldön, utazgattál, vagy otthon ültél, nyelvsuliba jártál. Vagy bedobhatod a beteg rokont ápoltam ütőkártyát is.
Végső, de nem utolsósoron, elmondhatod az igazat. De ne úgy, hogy depressziós voltál és levoltál kötözve az elmegyógyban, vagy épp börtönben ültél lopásért. Az ilyeneket azért jobb nem firtatni.
"Másrészt meg attól is függ, mennyire vagy értékes mint munkaerő."
Jó, de ezt hogy mutassa meg valaki egy állásinterjú alatt?
Nem kell leírni, ki kell valamivel tölteni az önéletrajzban. Én ha valahol pl. 2020 decemberétől 2021 februárjáig dolgoztam is simán beleírom hogy 2020-2021 XY hely
2023 - YZ hely.
Soha senki nem járt utána, hogy mit hazudtam interjún és mi volt a valóság. Nem is érdekel senkit.
""Másrészt meg attól is függ, mennyire vagy értékes mint munkaerő."
Jó, de ezt hogy mutassa meg valaki egy állásinterjú alatt?"
Arra céloztam, hogy ha pl. egy senior szoftverfejlesztő pozícióra jelentkezik, akkor kb. madarat lehet fogatni a céggel, hogy betévedt hozzájuk a jelölt. Egy takarítói munkánál ellenben, ahol egy helyre százan jelentkeznek, nyilván más a helyzet.
Tehát úgy értettem, hogy a munkaerőpiaci értéke mennyi, de elismerem, nem fogalmaztam egyértelműen.
Viszont az is igaz, hogy ez ettől függetlenül is csak egy kis tényező, ha egyébként jó kiállású és hozzáértő a jelölt, akkor nem olyan fontos az a hézag.
Írj be valami okj képzést, ait úgysem kérnek a megpályázott melohoz. Vagy ápolásin voltál, vagy gazdálkodtál, maszekoltál, stb..
Köze?...
Mondd hogy havernak segitettél a kisboltjába, de megegyezés szerint nem jelentett be, ezert nem irtad be a tobbi munkahely koze
Vagy az elozo helyeden +2 evet dolgoztal, a kutya se fog utan jarni hogy igaz-e vagy sem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!