Miért a munkavállalókat hibáztatják a munkáltatók elszemtelenedése miatt?
Többször hallani, hogy a munkáltató elpofátlanodásáról, határsértéseiről és túljogairól a munkavállaló tehet, mert hogy odamegy, tűr, nem húzza meg a határait, nem áll ki magáért. Mintha minden ezen múlna és mintha meg lehetne azzal nevelni a cégeket, hogy minden munkavállaló fellázad vagy lelép. Miért kell még pluszba belerúgni a kiszolgáltatott helyzetű munkavállalókba?
Kedvenc ellentmondásom a témában: Ha nincs lehetősége a munkavállalónak, ne válogasson, de amúgy ha elmegy ennyiért egy ilyen helyre, meg is érdemli a sorsát.
18
Te valami funkcionalis analfabeta vagy? Arra valaszoltam, h akkor valtoztatni kellene a korulmenyeken (munkaltatoi oldalon). Es azert nem fog megtortenni, mert hitel es csalad mellett nem fognak az emberek lazadozni, ez ig, van kitalalva.
#14: hol osztottam az észt?
A válasz "nem", mert egy ilyen tanács esetén is a felelősség azé, aki megfogadja azt. Még ha ilyen kihipózott, elméleti helyzetről van szó. (ahol nem tudhatjuk, végül talál-e munkát, milyen alapon rúgták ki stb.)
Ez talán újdonság?
Na, személyeskedj tovább.
"Te valami funkcionalis analfabeta vagy?"
Skizofrén vagy? Te személyeskedsz nem én. Te funkcionális analfabétázol, én nem használtam rád semmi jelzőt. Szerintem vonulj be pszichiátriára, mielőtt olvassák amit írsz és bevisznek. ;)
Én nem értem azt az aggódást, hogy ha kirúgnak, nem találsz munkát. Miért ne talàlnál? Engem rúgtak már ki, meg volt hogy én mondtam fel 20 èv alatt, de munka mindig volt Magyarországon. Lehet, hogy nem olyan jó, mint az előző, de átmenetileg, a hitelt/albérletet fizetni jó. Közben nézni kell jobb àllásokat. Én sima érettségivel indultam es képeztem magam folyamatosan, így mostanra már jobb helyzetben vagyok, ha elküldenének.
De voltak munkatársaim, akik anyagilag sokkal jobb helyzetben voltak, mint én, de full be voltak tojva, hogy nehogy kirúgják őket, mert nem tudják, utána mi lesz. És ez nem egy szuper hely volt, én jöttem is onnan. Szerintem ez tanult tehetetlenseg, félelem az
új helyzettől, a stressztől. Ezt kellene elfelejteni, mert sok vállalkozó ennek köszönhetően keres ezeken az embereken.
Aki Magyarországon dolgozik alkalmazottként, az érti az aggódást.
1. Munkaerőtöbblet van és nagyon nehéz munkát találni. Talán azért.
2. Ha mégsem lenne munkaerőtöbblet és mindenhonnan elmenne az ember, ahol szívózik vele a cég, az önéletrajzában egyre több állás van, és emiatt egyre kevesebb helyre veszik fel, ugyanis szeretnek belekötni, hogy miért volt annyi munkahelye az álláskeresőnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!