Miért a munkavállalókat hibáztatják a munkáltatók elszemtelenedése miatt?
Többször hallani, hogy a munkáltató elpofátlanodásáról, határsértéseiről és túljogairól a munkavállaló tehet, mert hogy odamegy, tűr, nem húzza meg a határait, nem áll ki magáért. Mintha minden ezen múlna és mintha meg lehetne azzal nevelni a cégeket, hogy minden munkavállaló fellázad vagy lelép. Miért kell még pluszba belerúgni a kiszolgáltatott helyzetű munkavállalókba?
Kedvenc ellentmondásom a témában: Ha nincs lehetősége a munkavállalónak, ne válogasson, de amúgy ha elmegy ennyiért egy ilyen helyre, meg is érdemli a sorsát.
Kérdező, te most nem egy kérdést tettél fel, amire a választ várod, hanem egy önigazolást akarsz olvasni, ami egyezik a te véleményeddel.
Szakmailag fejlődtem, tanultam, és ugráltam a ranglétrán, így ha kirúgnának, vagy felmondanék, másfél évig elegendő pénzem lenne, de nagy valószínűséggel 1 hónapon belül találnék értelmes munkát. Az, hogy te valami szutyok kis kkv-nél, vagy állami szervnél, vagy valami gyárban negatív tapasztalat miatt készpénzként kezeled, hogy a munkáltató maga az ördög, az emberek nem tudnak váltani, mert ez valami nem létező képtelenség, a te bajod.
Az esetek nagyrészében pedig de, mindenki saját sorsának kovácsa. Csak beletörődni, megszokni, félni és panaszkodni sokkal könnyebb.
Tényleg nem értem, mégis mi lenne az elvárás?
Valaki ott hagyja a munkahelyét mert betelt a pohár, és akkor a munkáltató elszégyelli magát, és megváltozik?
Ezt van aki komolyan gondolja? Hogy együttes erővel lehetne valami? Kizárt dolog, max ha törvény elé kéne állítani a munkáltatót valami szélsőséges esetben, akkor megszűnne. De amíg csinálhatja csinálni is fogja.
Nem hallottál Kérdező még olyanról, hogy munkahelyeken hatalmas a fluktuáció? Emberek jönnek- mennek, havonta ki-be lépnek. Mégis megy a szekér, ez senkit nem érdekel.
#41 Ez is azt bizonyítja, hogy igazam van. Nem a kérdésemre válaszoltál, de még átvetted tőlem az önigazoló dumát, és pont ráadásul pont te tolod az önigazolást, hogy miket tanultál, dolgoztál. Ráadásul skizofrén is vagy, mert rám vetíted ki, amit te művelsz itt, vagy csak annak tetteted magad, nem tudom.
Megmondom miért nem válaszolsz/miért nem válaszol senki arra a kérdésre, hogy mi történne, ha ezt országszerte minden munkavállaló megtenné. Mert mindenki tudja hogy pont nem az történne, hogy észhez térnének a cégek és béreket emelnének, de a nárcisztikus egójuk/egótok nem engedi beismerni hogy nincs igazuk/igazatok, ezért inkább lapítotok, mint sz@ró nyúl a fűben. ;)
Azzal tudnátok elkenni a számat, ha relevánsan válaszolnátok arra a kérdésre, hogy "Mi történne akkor szerintetek ha fellázadnak a munkavállalók, inkább éheznek minthogy elmenjenek alacsony fizetésű munkahelyekre, vagy lelépnének az első mobbing után, de így országszerte?" Nem azzal, hogy itt gyalázkodtok meg személyeskedtek 6 éves színvonalon.
Na itt a lehetőség, hajrá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!