Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A dohányosok miért kapnak...

A dohányosok miért kapnak tobb szunetet?

Figyelt kérdés
ertetlenul allok az eset elott...
2024. jún. 7. 10:36
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
71%

Miért kapnának?

Eddig bárhol dolgoztam, nem volt különbség, pedig voltam gyári munkás és irodista is.

Gyárban óránként járt 10 perces szünet, ha cigiztél, ha pisiltél, mindegy volt.

Irodában meg akkor mentünk ki mikor éppen volt egy kis szünet 2 meló között. Én akkor se cigiztem, csak álltam a dohányosok között és amíg cigiztek én addig a kis gépi kávémat/forrócsokimat/teámat szürcsöltem.

Ez hatalmas tévhit hogy a dohányosoknak több szünet jár. Ha szól a főnök hogy ne kávézz hanem dolgozz, a dohányosnak is szól hogy nyomja már el és jöjjön vissza.

2024. jún. 7. 10:44
 2/27 anonim ***** válasza:
78%
Nem jár, miért járna?
2024. jún. 7. 10:47
 3/27 anonim ***** válasza:
66%
Nem kapnak több szünetet. Csak aki nem dohányzik, nem megy ki és ezen szorong.
2024. jún. 7. 10:47
 4/27 anonim ***** válasza:
78%

Nem kapnak több szünetet, pl. van 20 perc szünet, a nem dohányos ebédel addig, a dohányos 15 perc alatt ebédel, 5 percig szív.

A gyakorlatban sajnos a dohányzók jobban visszaélnek a helyzettel, mert őket a cigi irányítja. Ezért csalnak. Vagy tovább tart nekik az ebédidő, vagy kiszökdösnek, bujkálnak munkaidő alatt.

Szerintem, aki nem dohányzik, ő is nyugodtan kimehet egy 5-10 percre, "cigiszünetre" nyugodtan mondhatja, hogy kimegyek elszívok egy cigit, végül is nem kötelező megtenni :-)

Az már másik dolog, hogy aki nem dohányzik, az nem szakítja meg a munkát ilyenek miatt, mert nincs rá belső késztetése, mint a dohányosoknak, akikben előjön ez a hiányérzet, és akkor kimegy elszívni egyet.

2024. jún. 7. 10:50
 5/27 anonim ***** válasza:
78%
Pedig jól mondja a kérdező, sajnos van ilyen. Gyárban dolgoztam, ott 8 óra alatt 1d félorás kajaszünet járt. A dohányosok persze ezen kivül is rágyujtottak még plusz 1-2 alkalommal a műszak alatt. De viszont ha én leültem pár percre megenni az ételmaradékomat, akkor jött a pampogás, hogy mit képzelek, hogy leülök kajálni, azt a kajaszünetben kell.
2024. jún. 7. 10:56
 6/27 anonim ***** válasza:
58%
Dehogy kapnak. Nálunk pl nekik a rosszabb, mert olyan helyen dolgozom, ahol a komplett létesítmény területén nem lehet rágyújtani, ezért hiába a szünet, aki cigis, nem tud cigizni, csak mikor megy haza.
2024. jún. 7. 10:57
 7/27 anonim ***** válasza:
81%
Dolgoztam valahol, ahol az óránkénti tízperces szünetet cigiszünetnek hívták. Ez nem azt jelenti, hogy aki nem cigizik, annak nincs szünet, ahogy a borravalót se csak borra lehet költeni.
2024. jún. 7. 10:57
 8/27 anonim ***** válasza:
0%

1d=1db

félorás=félórás

kivül=kívül

rágyujtottak=rágyújtottak

2024. jún. 7. 10:58
 9/27 A kérdező kommentje:
hat ahol en eddig meloztam ,szo nelkul kimentek 3-4 percre csak ugy. napkozbe 4x 5x....
2024. jún. 7. 11:02
 10/27 anonim ***** válasza:
90%
Nem kapnak többet, csak kikanyarítják maguknak azt az extra szabadidőt a járó mellé, amiről úgy vélik, hogy ez nekik jár! -Simán ledolgoztatnám velük azt az időt, amíg klikkekbe verődve és dohányozgatva traccsolnak!
2024. jún. 7. 11:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!