A dohányosok miért kapnak tobb szunetet?
Miért kapnának?
Eddig bárhol dolgoztam, nem volt különbség, pedig voltam gyári munkás és irodista is.
Gyárban óránként járt 10 perces szünet, ha cigiztél, ha pisiltél, mindegy volt.
Irodában meg akkor mentünk ki mikor éppen volt egy kis szünet 2 meló között. Én akkor se cigiztem, csak álltam a dohányosok között és amíg cigiztek én addig a kis gépi kávémat/forrócsokimat/teámat szürcsöltem.
Ez hatalmas tévhit hogy a dohányosoknak több szünet jár. Ha szól a főnök hogy ne kávézz hanem dolgozz, a dohányosnak is szól hogy nyomja már el és jöjjön vissza.
Nem kapnak több szünetet, pl. van 20 perc szünet, a nem dohányos ebédel addig, a dohányos 15 perc alatt ebédel, 5 percig szív.
A gyakorlatban sajnos a dohányzók jobban visszaélnek a helyzettel, mert őket a cigi irányítja. Ezért csalnak. Vagy tovább tart nekik az ebédidő, vagy kiszökdösnek, bujkálnak munkaidő alatt.
Szerintem, aki nem dohányzik, ő is nyugodtan kimehet egy 5-10 percre, "cigiszünetre" nyugodtan mondhatja, hogy kimegyek elszívok egy cigit, végül is nem kötelező megtenni :-)
Az már másik dolog, hogy aki nem dohányzik, az nem szakítja meg a munkát ilyenek miatt, mert nincs rá belső késztetése, mint a dohányosoknak, akikben előjön ez a hiányérzet, és akkor kimegy elszívni egyet.
1d=1db
félorás=félórás
kivül=kívül
rágyujtottak=rágyújtottak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!